Jesus and Mary Chaín- en av indie-musikens patriarker

Om jag säger 80-tal så brukar de flästa sucka och tänka blä. Man ser Madonna i en strut bh från vart-vet-ja, en färglad skuttandes Cindy Lauper eller kanske en Michael Jackson som går igenom en färg- kris.
men det finns så himla mycket bättre och fantastiskt från denna underskattade period. Man har precis gått ut ur punk perioden och en hel del post-punks band växer fram. Du ser The Cure, U2, Simple Minds, Joy Division, Billy Idol, The Police, Def Lepard... Jag skulle kunna fortsätta i en eeevvighet, men orkar inte.


Ett band som lyser starkt för mig är det psykadeliska, postpunk bandet Jesus and Mary chain. det skptska bandet bildades -84 av bröderna Reid. influenser va Phil spectors 60-tals musik blandat med band som Velvet Underground och T.rex. De lade till ett medvetet oväsen och soundet blev unikt för sin tid- de skapade en helt ny typ av musik.

Bandet blev snart kända för sina korta kaosartade spelningar som oftast varade i 10-20 minuter och sluatde med att alla insturment var föstörda. Deras uppträdande ledde till att de blev portade från många lokaler, men då började bandet ta över andras spelningar ist!Deras första singel hette Upside Down och fick mycket uppmärkasmhet eftersom att det inte lät som något tidigare. -85 fick de kontrakt med skivbolaget Blanco y Negro och de släppte sin första skiva Psychocandy som hylladesi musikvärlden. deras framgång var ett faktum! You Trip Me Up och Never Understand hette de två mest kända singlarna från plattan.Darklands blav platta nr 2 och med den sopade de undan allt annat motstånd- de var det största indie bandet i sin tid.Bandet splitrades -99 pga bråk mellan bröderna men 2007 så var det klart att bandet skulle återförenas- just nu håller de på att spela in sin 4:e platta. Bobby Gillespie lämnade bandet -86 och spelar idah i Primal Scream, han ersattes av John Moore.

Bandet kom att leda indie-musiken i en helt ny riktning och kan lätt räknas som ett av de viktigaste 80-tals banden, med deras nyskapande smutsiga musik, wayfayer glajor, karaktäriska svarta hår och deras dont-give-a-shit attityd har de i alla fall vunnit mitt hjärta!

Här kommer hitten You Trip Me Up med bandets typiska "oväsende" rock;

"Cause there's no one left for us to blame"

 spegel, spegel på bordet där.

Muse har börjat spela in sin 5:e studio album, en uppföljare på den väl mottagna skivan "Black Holes And Revelations" som släpptes 2006. Basisten Wolstenholme skrev på bandets forum att; "skivan kanske kommer att släppas 2009, men vi har ingen dead-line. De viktigaste för oss är att de blir den bästa skivan vi gjort, och om de betyder att den kommer ut 2010 så spelar de ingen roll"
Frontmannen Matt Bellamy har avslöjat att skivan kanske kommer att innehålla deras hårdaste låt någonsin! "Den är mer som en symfoni än en låt, i tre delar, som jag har arbetat med från och till med i flera år" ...  Spännande, låter magiskt.
  de blir inge sommar in-the-middle-of-winter för dig=(

Bon Jovi, Pink Floyd, Will.I.Am(Black eyed pease) skulle ha uppträtt på en välgörenhets-konsert, Live Earth India,  i Indien den 7 december, men de tvingas att hoppa av pga terror attackerna i Mumbai.-- De är så jävla tråkigt att de finns terrorister överallt, ge upp för i h*lvete!

Utkast: Det har ...

  CAleb cooling=)
Det har varit mycket bråk inom Kings of Leons de sista dagarna.  De har varit oense om frontmannen Calebs drickproblem, och de e oroliga att det kommer att förstöra deras kommande UK tuner. Om han inte bättrar sig kommer den att blåsas av!
Caleb har i en intervju med Q Magazine denna månad berättat att han förut har lidit av anoroxia, han blev beroende av träning för att han var osäker på sig själv och ville inte att någon skulle ha en orsak att snacka skit om honom. "I always thought I wasn't good enough" sa han i intervjun. Fan va modigt tycker jag att han vågar erkänna ngt sånt!!Alla är bra som dom är ffs!!

En av Gallagher bröderna i Oasis tycker att alla nu han se dom som ett va världens stösta band, lika stora som The Rolling Stones. Eftersom "Alla har hört talas om oss, alla vet vilka vi är", sa han.
Jag börjar bli lite trött på deras ego.  Ett annat band som siktar på att bli Top Of the Pops är The Killers, frontmannen har en tvångsmässig sträven att bbli större an U2, "De börjar bli gamla, så jag tror att de är daga att vi tar över där de slutade" berättar han..
Hmm.. känns ungefär som när John Lennon sa att The Beatles är större än Jesus.. Men Killers är iof ett av de störrsta banden just nu så de kan nog lyckas..

Nu ska ja gå o jobba, o sen blir de julmidda=P
Trevlig lörda på er;P

"Well can`t we laugh and joke around?"

 ALEX, FÅR JAG CHANS PÅ DIG?=)


Fasen vilket drag de var på lunchrasten idag!! Jag, Stina, Lina och Christina satt på Arctic Monkeys låten Mardy Bum live, krånglade med projektorn och drog på högsta volym!!! Vi stod o hoppa som galningar o sjöng me i refrängen- kändes som en liten mini konsert bara för oss<3 OOooohh fatta va jag vill se dom live, hela publiken sjöng me o man blev sådär fånigt glad me smilgroparna uppe i hårfästet!=D

 åHH...NOSTALGI!! TO GOOOD TO BE TRUE<3

jag läse nyss om att Pete Dorothy har solo spelningar i Paris o igår så hade även Dirty Pretty Things det.. Och gissa vem fick sitta på VIP arenan - PETE!!
Börjar de lukta återförening?; kom igen låt de vara så!!
Om han gick o kolla på deras gig så kande ju knappas vara osams längre, har jag fel?? KÄRLEK TILL LIBERTINES

 Taaada=)
singel omslaget! var rätt svårt att hitta=)

Beatles låten Eleanor Rigby har länge vart omdskutarad i fråga om personen är  verklig eller om hon är påhittad, bandet har förr sagt att en Eleanor Rigby inte existerar(som de känner) Nu har man faktiskt hittat bevis att hon fakriskt funnits; det var en kvinna som jobbade i ett grovkök på ett sjukhus i Liverpool. Förutom en gravsten från 80-talet i namnet E. Rigby samt ett dokument samt en räkning som hon signerat, som Paul McCartney skänkte till Sunbeam Trust charity. Alltså är det därifån massa snack o spekulationer kommit. Igår såldes dokumentet på en auktion för 115,00 pund! Pappers biten var hela 97 år gamalt, Palla!!


San Diego bandet The Muslims, som har blivit jämförda med band som The Strokes och Pavement, har idag bestämt att byta namn till The Soft Pack.. sämst, jag som diggade Musilms=P

Vilka är DINA 5 bästa band??

 en gloria över musiken=D


Hejsan svejsan! 
en snabb besk. av dan: Började med sovmorron(skööönt) och sen var de bara 3 lektioner vilket gjorde dagen ännu bättre! Sen åkta jag o stina in å intervjua en baptist pastor i Salemskyrkan.. De var intressant, men lite skrämande att folk seriöst tror på det som står i bibeln, allt de där me Adam o Eva e ju inte speciellt troligt.. menmen, alla e ju olika(diplomatiskt  va?=P)  Men jag kom på att om det finns någon religion som dyrkar musik, så hör av er- jag e med! Music makes me religious=) Asså seriöst- musik kan få en i ett nästan andligt tillstånd, helt sjukt, men ja älskar dt!

Tack Chrizzie för tipsen, tänkte ha en 60-tals vecka i bloggen ngn gång framöver o då kan ja tortera dig me fakta om Beatles!(men får nog fråga proffset om lite saftig info först=))

Joe, Paul,Topper, Mike- Ni betyder sjukt mycket för mig, NI ÄR MINA GUDAR!

JAg tycker att de är roligt att veta vad andra lyssnar på för musik, så jag tänkte att ni kan ju toppa era 5 bästa band här i bloggen! De ska bli kul att se resultatet(om några toppar dårå=P)
Här kommer mina 5 bästa band, Älskar dem..

1. The Clash  (kommer alltid ligga i topp)
2. The Libertines
3. The Strokes
4. Arctic Monkeys
5. The Enemy/ The Rifles


De e sjukt svårt att bestämma sig, eftersom att de finns en mängd band man inte kommer på och som är minst lika bra, men detta är ett ungerfär. De 3 första stämmer så bra som det går- finns inge bättre än de!!

Så fatta tangentbordet(=P) och lista din egna topp 5( 6,7,8 eller vad de nu blir) med band som du inte kan klara dig utan!!xDXD

EN FÖR ALLA, ALLA FÖR ENJag tänkte att jag skulle aktivera mina underbara läsare så att denna blogg blir ännu bättre! Så sammla er era soffpotatisar(för de vet jag att de finns många av =P) ta en preomenad(eller inte) och fundera på om det finns något som du skulle vilja veta lite mer om inom musik, finns det något band du vill veta mer om, någon genre??Du kanske vet ett über-bra band du vill tipsa om, vad som helst; skicka en kommentar så ska jag göra mitt bästa för att glädja Dig! (haha, låter lite som ett reklamblad=P)

Detta är inte bara min blogg, utan en blogg för alla som ÄLSKAR musik!

Dagens HETASTE tips!

Bockarna bruse(okej.. vet inte vrf ja skrev de, tyckte bara de passa in=P)

Ett band som nyligen hamnat i hetluften är det Amerikanska bandet the Gaslight Anthem. De låter som en ljuvlig blandning mellan Bruce Springsteen och u2, som gjort för att bli något stort huh??

De släppte sin första skiva förra året, alltså 2007. Skivan heter "Sink or Swim". Skivan innehåller en låt som heter "I'da Called You Woody, Joe" som är en hyllning till världen bästa, mest karaktäriska människa genom tiderna: Joe Strummer(The Clash) Tyvärr är den låten ganska töntig tycker ja, men ni får dömma själva.

Deras senaste singel är också deras bästa, det är därför jag blev insperad att skriva det hät inlägget. Låten heter "Old White Lincoln" som är riktigt svängig!"=P--->


Lite Nytt Från MusikVärlden..


Soul legenden Steve Wonder har i ett uttalande berättat att han kommer att re-realese en av sina största singlar; 'For Once In My Life'  den 8:e december! Då är det 40 år på veckan sen den släpptes för första gng!!Metallica har planerat att göra EN TILL skiva, efter deras nyligen släppta ‘Death Magnetic', som fick bra betyg av de svår- flörtade musikrecensenterna! Bandets kontrakt med deras skivbolag har nyligen gått ut och nu letar de efter olika alternativ att producera/släppa den kommande skivan. Spekulationer finns om att de kanske kommer att släppa skivan på nätet för gratis nedladdning(!)- alltså precis som Radiohead gjorde, min "spådom" verkar vara rätt!(checka in inlägget om Radiohead)

U2s kommande skivsläpp har skjutits upp från sent 2008 till obestämt datum i 2009. "Skivan behöver 2 till låtar, och det är precis vad vi behöver!" sa Bono till Jimmi lovine. Bandet sattsar på att denna skiva kommer att bli deras bästa, någonsin!En kinesisk tidning,Global Times, publiserad av det regerande kommunistiska partiet, har i en artikel skrivit att Guns and Roses nya skiva är "En giftig attack mot landet". Skivan har heller inte samma namn i landet, alltså inte "Chinese Democracy". Vilket inte är spec. chockerande.
G&R  hemsida är nu också blockerad enligt BBC

De var allt för tillfället, har mer att skriva om vilket jag kommer göra om ja hinner ida=) måste springa till skolan;P

VECKAns BanD:

The Voluntary Butler SchemeAsså han har seriöst de typ sötaste låtarna i världshistorien! de e bara han och en gitarr som kompanjeras(?) av typ handklapp, munspel och annat kul! Bästa exemplet på en sådan låt är "Trading Things In"

De e helt sjukt imponerande att han gör allt ljud själv då VBS är ett enmanna band!!
Låtarna gör en sådär larvigt gla, lite barnsligt glad kanske. Det är väldigt simpla melodier som han talangfullt gjort extremt trallvänliga! Hans låtar kan få en på riktigt bra humör, trots att man är nere i någon av sina svackor=D                    

Enligt honom skrev han alla låtarna till sin förstA EP som han gav ut på Myspace, på en lunchrast!! Bra jobbatr kan jag bara säga till honom!!
Låttexterna är sjukt gulliga, vem faller inte för text raden: "If you were a broccoli/ i would turn vegetarian for you"
Kanske inga låtar som kommer att förändra världen, men de kommer absolut få dig att gå på moln!!xD

Här är den om talade låten: Trading Things
 
Här e hans Myspace sida då ni kan hitta mer smaskit om honom/ av honom;P :: http://www.myspace.com/thevoluntarybutlerscheme

Go kväll!!

 Joy D har gett svartrockarna ett ansikte


Lördag måste lätt vara veckans bästa dag! De e likasom freda dan innan och så kan man se fram emot en seg söndag dagen efter!^^ (som om ni inte visst de innan...)
Har hyrt en film om det klassiska 80-tals depp bandet Joy Divison och ska åka till Stina o se på den snart, ska bli spännande!
Bandet släppte bara 2 skivaor men blev väldigt inflytelserika, även idag! Ian Curtis, frontmannen, har en väldigt tragisk livshistoria och det är den filmen handlar om.

Bandet kändaste låt heter "Love Will Tear Us Apart" ( Ngn som hört The Wombats "Lets Dance To Joy Division??=P)
Tycker inte att den är så jätte bra trots att den är VÄLDIGT känd- men lyssna på den för allmänbildningens skull=)

Här kommer min favvo låt me bandet: Atmosphere (notera hans omtalade "depp-röst2)


Radiohead visar vägen till framtiden?

God Morron! Vaknade nyss upp, på en super härlig lörda! De snöar och ja får värsta julvibbarna- så jädrans mysigt! Satte på lite Radiohead som gjorde allt ännu bättre=) Gillade de inte så mycket för, med de är sån musik man måste höra ett par gånger för att fatta hur bra den är!

RADIHUVUDENA KOMMER TILL SKANDINAVIEN I SOMMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!XDXDXDXD


Precis så var det med deras första singel, Creep,  som släpptes 1992. Den var ingen succe i början, men snart blev den en världshit- och släpptes igen!
Bandet spelar alternativ rock (lite flum, som känns skönt för huvet--drog??=P)
Deras 3:e skiva Ok Computer anses vara en av de viktigaste skivaorna under 90-talet- "En milstolpe inom musiken"
Idag räknas bandet som ett av de populäraste banden, på sidan www.last.fm så är de det näst mest besökta bandet!

Nu kommer ja till rubriken- Radiohead har för ett tag sedan släppt en ny skiva "In Rainbows"- som man kan ladda ner gratis på deras hemsida. MAn kan sen bestamma själv hur prisvärd den är och betala så mycker man vill- eller inte ett öre!!
Jävligt smart egentigen, jag tror att flera band kommer att göara samma grej- så det kommer kanske trots allt bli lagligt med nedladdning!?

En annan grej som gör dem så bra- de sammarbetar med sina fans. De startade en tävlig på Aniboom Animation då vem som helst får göra en musikvideo till 3 låtar på deras nya skiva. Vinnarna är satta-  denna vecka kommer vinnar videorna vissas på deras Myspace sida www.myspace.com/radiohead

Idag släpptes den första: Weird FishesLåten är skit skum, men genialisk- Hps ni tycker som ja!!^^

HA EN BRA LÖRDAG!!<3

En TYSK BOOMB

Jag vet inte varför men jag har aldrig vait speciellt förtjust i Tysk musik, antingen beror de på språket eller ¨på att man helt enkelt inte vet så musike om Tysk indie rock..MEN här ska ni få höra något RIKTIGT BRA+TYSKT!! De sjunger på Engelska,kanske därför som de låter såå sjukt bra!! De är ännu ganska okända och up- and-coming, så det är bara här ni hittar dem..
Låt mig presentera: ATOMIC!!

En ful bild, jag vet. men det var den bästa ja hitta!Hittade bara en video med en av deras låt på youtube, de e någon skatefilm som inte har me bandet att göra. Om du vill lyssna mer på dem sök http://.myspace.com/atomicboys så hittar du mer smaskigt!! I
gnorera den galna gubben i början av klippet så ska det här nog gå bra..

Atomic - Monkey Fingers( ett smakprov, det är typ en halv låt)Tycker att jag måste lära mig lite mer om Tysk musik eftersom att vi ska resa dit med Tyska gruppen snart. Förhoppningsvis blir det till Berlin, men nu har världens dummaste ide kommit upp; att vi kanske ska till Klagenfurt eller ngt i Österrike. Vad ska vi göra där klappa bergsgetter? Berlin...berlin..berlin...berliiinnnnn(Hps jag fått fram mitt budskap)

Esser Messer Blesser fresser desser(e de ens ord?)

Esser- HeadlockChecka in denna video, är vanligtvis inte vad jag brukar lyssna på, men den är BRA!! Vet inte varför jag diggar den så mycket?! Älskar hans dialekt och att han inte har någon direkt koll på vad han håller på med i videon, han ser så söt ut=P

De Ända Nyheterna NI Behöver..

Nu sitter jag mätt och belåten framför datan och hittar lite nyheter som jag tänkte servera till er=) asså egentligen behöver ni ju inte kolla på rapport o grejer, de viktigaste hittar ni ju ändå hääär;P
Efter att ha vräkt i mig massa pannkakor,( världens bästa maträtt, utan tvekan=)) Så känner jag mig redo=P


  Ååååå... HAN SKJUTER I MÅ^ÅÅÅÅÅL!!!xD

Jag blev helt plötsligt väldigt intresserda av fotboll, vet inte riktigt varför! Kan det vara det att tuffingen Pete Doherty kanske ska börja spela fotboll på sidan av sin musik karriär????=O
Kan ni se hans spinkiga kropp springa runt på en fotbollsplan och faktiskt komma någon vart?? Laget det gäller är amatör laget Queen's Head Rangers, har ett liknande namn som petes älsklingslag Queen's Park Rangers.
Enligt lagets tränare så skulle laget gärna ha han med, eftersom han är väldigt duktig och gör endel mål(trots allt)
Pete(om du ser detta;P), du e grym på musik. men fotboll, e inte det lite väl naivt???

 Ser ni rynkorna?? Inte jag heller!

Coldplays frontman Chris Martin berättade att bandet kommer att lägga av inom ett år(slutet av 2009) Orsaken är att han tycker inte att ett band ska fortsätta när medlemarna är över 33, då är de för gamla enligt honmom(!) Det kommande året kommer de spela med kropp och själ för att ge så mycket som möjliga av sig själva innan de splittras=(
Aja.. såg dem iaf på Globen i år!=D

 Världens coolaste mnsk?? antagligen=O

Den årliga Cool List har nu blivit fram röstad.Skit skumma plaseringar, är det ett gäng nötter som röstat?
 På första plats kom kanadensiska sångerskan Alice Glass, från Crystal Castles (Fråga mig inte varför!)
2. Jay-z
3. Andrew VanWyngarden(MGMT)
4. Alex Turner(Arctic Monkeys)Han borde kommit 1:a ffs!
5. Sam Dust (Late Of The Pier)
6. Ladyhawk
7. Caleb Followill (Kings Of Leon)
8. MIA
9. Liam Gallagher(Oasis)
10. Caroline McKay(Glasvegas)

Mer nyheter kan tillkomma.....=D HA DE GÖTTAST!!

Skäggige folkrockern Frank Turner..Asssåå OOHhh, sämst. Här sitter jag kl 8 i skolan, stressade som fan för att komma hit och så är det inge här när jag kommer. Vi började visst 9, oppss! Så jäkla typiskt..  Men sen kom Sara och Carolina= mkt roligare =)

Men jag ska inte klaga hittade en rolig grej på Myspace: Frank Turner ska komma den 17 Februair till Debaser slussen.! woho han e ju as bra, typ folkrock! =)

Ni kommer att hitta mig utanför ett par timmar innan;) kan ju inte kma in, för liten..

Lite hjälp i Ska djungeln

(Klassiska "ska rutor")


Det är många som aldrig riktigt fått någon kläm på vad musik genren ska är egentligen. Därför tänkte jag.. musikens Robin Hood( haha, dröm vidare=P) berätta lite om denna underskattade genre!

Ska kommer ursprungligen ifrån Jamacia och är en gren från reaggen, men sanbbare och med  mer blåsinstrument i.  den utväcklades efter WW2 då Jamaica borna fick möjlighet att skaffa sig radio- de fick höra am. Rythm an Blues och de började utveckla sin egna version av detta, vilket blev SKA!
Under 60- taletMusiken blev snabbt den största genren på Jamica och blev även poppulärt bland as coola brittiska mods. En svartfläck i Ska-histirien var att många skinnheads började lyssna på genren (liksom reagge och annat)

det största bandet under 60-talet var; The Skataliter"Simmer Down"(de spelar fort.)


Under 70-talet kom Ska våg nr 2, som dök upp I England, som i folkmun kallas 2 tone ska- snabbare ska med influenser frpn rock och punk. I 70-talet Englad fanns en hel del rasism och Ska banden var emot det, därför innehöll många Ska band mnsk med olika etniksa bakgrunder. Dock så blev Ska musiken populär bland skinnhead, komikst nog- men de brukar ju inte vara så logiska.
Kända ska från den här period band var The Specials, The Selecter, Madness, Bad Manners och The Beat.

The Selecter var det ända bandet som hade en kvinna som sjöng. "Too Much Pressure" är en klassisk ska skiva!

The Specials erbjöds av The Clash sångaren Joe Strummer(<3) vara förband under deras uk turne On Parole UK Tour. De blev snabbt ett av de populäraste banden bland Engelska  ungdomar. De släppte flera storsäljande låtar; Ghost Town, Gangster, Monkey Man(Som Amy Winehouse kopierat) Låten Nelson Mandela blev väldigt populär bland anti-apartheidaktivister i Sydafrika!

The Specials - A Message To You Rudy ( kolla in deras kläder- typiskt 70-80-tals ska kläder, kallas= Rude Boy)
 SÅ HÄR SKA BRA SKA LÅTA!!! CHILL SOM FAAAAN!=D

The Beat, även kallat The English Beat, var ett väldigt bra ska/soul band som hade väldigt politiska texter tex. stand down magreth. Min favorit låt med dom är nog Save It For Later, minnen! De är inte kända i Sveige men var väldigt kända i eng- Så det tippset hittar man inte överallt!=)

 Madness,
anses vara det mest kända ska bandet som bla har gjort den mäkta populära låten "Our House"

 Varse goa! Allt ni behöver veta om ska, typ! wohooo, I just cant stop it! xDxDxDxDxD

Vadå skämma ut sig???

Någon som lyssnar på grunge rockande bandet  Nirvana??
deras mest framgångsrika skiva "Nevermind" hade den klassika Nirvana Babyn på omslaget.. och nu har den idag 17 årige grabben låtit sig fotas igen... PÅ SAMMA SÄTT- han ser RETARDED ut!


Från att vara den omtalade Nevermind covern till att spela förvuxen baby i en pool-snyggt gjort(NOT!)
         Hmmm.. de ser bara fel ut!   


Beatles är i farten

 ( Vem e sötast? ;P)

I skolan idag var det en hel del snack om The Beatles "nya" eller snarare osläppta låt som nu ska få se dagsljuset. Låten är 14 min lång o heter som känt "Carnival of light" och spelades in 1967 till en elektroniski festival( va i helskotta Beatles gjorde där vet ja ej) Låten släpptes aldrig, fast McCartney pushade ´de andra i bandet att ha med den i deras "Anthology' från 90-talet, men de andra vägrade.

Paul M beskriver låten som väldigt "fri" och flummig, men han gillar det! I en intervju med BBC radio 4 berättar han "The time has come for it to get its moment."

Så hur kmr den bli; urflippad tippar jag. Men UNDERBAR för alla Beatles fans ( hihihi Ess=P)


Ferdinands nya singel!!

Franz F är inte något av mina favvo band, men vet att deras nya singel Ulysses kommer att spelas på engelska radiokanaler för första gng idag!
Bandet ska släppa sin nya skiva den 19 januari och den ska heta "Tonight: Franz Ferdinand", den första singel har ej spelat sin studio version än. Det pågår även en taävling anordnad av bandet då man ska själv mixa ihop en egen version av låten en hjälp av köpta "remix stems"..
 
Låten har däremot spelats live o något såhär antar jag att den kommer att låta..=)
(dåligt filmad)jag tycker den låter precis som alla andra av deras låtar.. men vad gör man inte för sina kära läsare;)

Förband till oasisFör typ 2 veckor sen eller något satt jag och en kompis o häcka i kylan utanför Globen i väntan på biljettsläppet till Oasis. Redan då funderades det över vilket eller vilka det skulle bli.

Då kom The Enemy o Kasabian på tal eftersom att de ska vara förband under den eng sommar turnen. Även Howie Payne har endel sagt kanske kommer att vara förband.

MEN NU HAR DET BÖRJATS RYKTAS OM ATT THE CORAL KANSKE KOMMER VARA FÖRBAND UNDER EUROPA TURNEN OCH ALLTSÅ OCKSÅ I SVERIGE!!!!!!!!! Asså om det är sant kommer jag... simma ett varv runt Rudan eller va som helst!!!!

U2 till Sverige??

                                                                        (Akta så du inte sätter micken i halsen!!)

Solglasögonklädde mannen Bonos band U2, som räknas till ett av världens största pop/rock band,  håller på att spela in sin 12 skiva(Om man inte räknar med samlings osv) Den lär vara klar i början av 2009 men Bono säger i en intervju på u2.se: "Vi har träffat på en rik ådra av låtskrivande och vi vill inte sluta ännu" alltså har inte ens han ngn aning om när skivan kan vara klar..

En efterföljare till storsäljaren How to Dismantle an Atomic Bomb har länge suktats, men kmr den bli lika bra??
På det svarade Irländaren: "We know we have to emerge soon but we also know that people don't want another U2 album unless it is our best ever album. It has to be our most innovative, our most challenging ... or what's the point ?"


Jag antar att med det sagt kan vi vara nästan säkra på att U2 kmr att få ytterligare hittar, och fler tittlar=)

OJ! btw.. glömde nästan säga, men U2 ska enligt rykten titta förbi på en arena sväng i svenska riket ngn gng nästa Vår/Sommar!!!! wwiiiiieeeeeee=D


sdgfpisjFÄDGLKND                                                                                                              
(VA HÖÖÖGT DU KAN HOPPA, PELLE!=o)

*Gaaah* sitter hemma nu o har inge o göra.. skulle ha träffat en kompis ikväll men hon var tvungen att göra en grej. Men de gör inget, e rätt skönt att bara äckel-slappa hemma. ska sätta på en bra film snart o käka kladdkaka!=)  kommer ungefär se ut som min profilbild snart, sexigt huh?xD

Vet inte varför jag alltid hamnar framför datan när jag e hemma, men ja lyckades iaf sitta å läsa nyheter(om musik, men iaf...)ooOOOOOo, SPÄTSA öronen Hives fans; de ska spela in en jullåt med 80-tals ikonen Cindy Lauper! Om det kommer att bli flipp elr flopp får vi, gott folk ,  se den 28 nov då man kan ladda neer den, helt gratis( No shit)=P

GRattis! Veckans BAnd:

Bombay Bicycel Club!

                                                                               Han i gula skor är MIN mmmm..xD

Kampen om första plats var på liv och död, men medaljen gick tillslut till detta up- and coming Indie/rock band som bara blir bättre och bättre!

De är relativt nya, den nuvarande formen av bandet  blev till 2006 då de var 15 bast. de har jobbats sig upp genom att spela på små ställen i London och de vann sommaren 2006 en tävling som gjorde att de fick spela på V Festival. Deras första EP släpptes i början av 2007 och deras andra i slutet av året. Den åkte då direkt upp som #2 på den engelska indie chart.

De gick klart skolan i år och nu kommer de sattsa helt på musiken.

Nu går karriären bara uppåt; förband till The Hold Steady, spelningar på stora festivaler och deras första singel släppt"Evning/ Morning"

Jag tippar att de kommer att bli HUGE!!! KOM IHÅG VEM NI HÖRDE DET FÖRST AV!!!!

Här serveras låten "How Are You"...


Strokes fan??

                        Hur coola får man bli??^^


Det skit bra bandet The Strokes, har som många vet tagit en "paus". Men band medlemmarna menar att de snart ska hoppa in i inspelningsstudion o börja spela in nytt.. Kan inte vänta, vill ha nya låtar NU=)

Men under tiden har vissa av bandmedlemmarna gjort lite eget, inte riktigt lika bra men det duger.
Som kännt är har gitarristen Albert Hammond Jr varit förband åt Coldplay i år och han fick en liten hit med låten "101".
Nikolai Fraiture, som spelar bas, har även han ett sido projekt kallat "Nikel Eye" då han sjunger och spelar bas med ett back-up band. Han spelar någon slags folkrock.

Den senaste som gått in på ett sidoprojekt är trummisen Fabrizio Moretti som spelar väldigt skön,avslappnad jazzinspirerad musik med 2 vänner, brasilianska artisten Rodrigo Amarante och Fabs nuvarande flickvän Binki Shapiro. Bandet kallas Little Joy De har fått jätte bra resensioner av kritiker och igår släpptes deras första singel på video, "Next Time Around"...

 

Detta är skit bra så länge, men va fan, Strokes är ändå Strokes och bandet borde sattsa på det igen!

Kings Of Leon säljer ut på minuter

Det heta 4: manna bandet Kings Of Leon, från den Amerikanska södern, har släppt 4 skivor som alla bölev vbäl mottagna av resencenter och publik. Bandet har kallats "Ett av det bästa amerikanska banden i våran tid".

Bandet består av Caleb Followill (Lead singer o rythm guitarr), Nathan Followill (drums), Jared Followill (bass guitar/backup vocals/synthesizer) - och deras kusin Matthew Followill (lead guitar//backup vocals)

Bandets namn kommer från de två bröderna i bandets pappa och farfar, som båda hette Leon, and the rest is history...

dears senaste skiva, som släpptes nyligen i år, "Only By The Night", fick väldigt mycket uppmärksamhet av media och bandet blev än en gång ett av de populäraste banden i bla.  Storbrittanien. Det visades tydligt när konsertbiljetterna till deras arena turner i storbrittanien släpptes och hela 85.000 biljetter tog slut på bara några minuter!
Fatta vad glad man skulle bli, från att ha varit ngr små tölpar i vilda västern(=P) till att blivit helt hypade o folk blir helt crazy när de kmr till stan..

"Sex on fire"- en av de kändaste låtarna från den nya skivan. Va tycker du??


Freak out

Jag vill bara hoppa, skutta, välta saker?( eller kanske inte).. värsting låten, inte ny direkt, but is still rocking!!! Hell yeah!The Von Bondies- C´m on C`m on


"On another day c'mon c'mon
With these ropes I tied can we do no wrong
Now we grieve cause now is gone
Things were good when we were young.."

Dåliga nyheter om Jimi Hendrix trummis


Idag hittades Mitch Mitchel död i ett hotell rum i Portland. Han var den sista levande bandmedlemen från Jimi Hendrix Experience. Han avled troligtvis av en naturlig orsak.
Han har haft en mycket lång och fin karriär, då han förutom med Hendrix, har spelat med rock legender så som The Rolling Stones, Eric Clapton och John Lennon.
Han är välkänd för sin explosiva trumteknik, och var en av pionjärerna för trumstilen "fusion"( kombionation mellan jazz o rock)

ET?

Är det ngn som brukar lyssna på bandet The Aliens? ( fyndig överskrift va??;P)
Bandet sjunger lite psykadelsik pop/ rock o influerats av the Who, Beatles, Roses mm. I filmen 21( som jag vet nra älskar, nämner inge namn.. eller det är kanske inte är filmen som älskas utan någon i den, menmen..=P) spelas iaf låten "I Am The Unknow"

Den bästa låten är typ "Setting Sun", många andra är typ rå flummiga..=DThe Rifles är sjuuukt bra!

Turner aktuella Brittpop bandet The Rifles har gjort många bra låtar.. Älakar deras melodier, blir GLAD!!!xD 
De har endel sammarbeten med den Brtiitska musiklegenden Paul Weller. Här kommer låten Local Boy..  LYSSNA O NJUT


Yesterday kom i en dröm..Den levande legenden sir Paul McCartney fick nyligen frågan "Vilken är din favorit Beatles- låt?", av den engelska journalisten Dave Berry
Han berättade att det är nästan omöjligt att säga, men att han isf skulle välja "Yesterday", för att han har "ingen aning om hur han skrev den"

Här kommer hela svaret:


"One of mine? If I had to answer one song it would have to be ‘Yesterday' because it came to me in a dream and because 3000 people are supposed to have recorded it. That was entirely magical - I have no idea how I wrote that. I just woke up one morning and it was in my head. I didn't believe it for about two weeks".

Tyckte det var ganska häftigt, fatta om man skulle vakna upp o ba skriva värsting låten som typ skulle sälja platina!


SÅHÄR VILL JAG ATT MINA TÅGRESOR SKA VARA!!!!


VARFÖR HÄNDER DETTA INTE I SVE??? detta borde vara obligatoriskt på tåg, så jävla tråkigt att åka annars jue. Kom igen nu Musik sverige- VÅGA!!

Bandet heter btw: Little Commets, inte spec kända än, men vänta bara!=P

Larrikin Love vs. Pan I Am

Det sjukt coola folk/ska/pop bandet Larrikin Love spilttrades för några veckor sedan. Nu har frontmannen Edward Larrikin, från Larrikin Love,bildat ett nytt folk/pop/rock band: The Pan I Am.
Vilket är bäst, det avgör ni......

The Pan I AM "I wasnt even there"
Larrikin Love "Happy as Annie"
 

Whos the winner??=P

Enemy rockar skiten ur..

Super bra bandet The Enemy( en av mina favoriter for the moment) ska enligt NME börja spela in en ny punkigare platta! woho, älskade dears senate "We live and die these towns"  som är en grymt bra ! Vad ska den nya innehålla?

Här är en låt från den plattan:"Away from here" Älskar den, blir helt jävla uppspelt när jag hör den, flippar ur!=)Oasis har vid flera tillfällen sagt att de diggar bandet, vilket är ett var deras support band på deras sommar tuner i Englad- SNÄLLA säg att de kommer vara örband när Oasis kommer till Sverige!
(Det andra förbandet är Kasabian)


View from the Afternoon- Arctic Monkeys=Deras absoult bästa låt!!!!!!

Manics= Höst

                                                 
Sveriges coolaste artist+ de 3 muskutörerna i  Manics=P


Jag promenerade till skolan idag(:-O) och kände att jag vill lyssna på något riktigt höstigt eftersom att vädret typ suger och de regna. Så jag bläddra runt lite i min MP3 och började lyssna lite på Manic Street Preachers- fan vilka höst låtar, kan värkligen rekomendera dem.

Låten "Your love alone is not enough" är faktiskt en duet med svensken Nina Persson från The Cardigans! Den är grymmt fin. Lyssna på den!

En annan bra låt som de gjort är "Autumn song", den är lite power pop aktig och det brukar jag vanligtvis ha svårt för men denna är annurlunda. Älskar texten speciellt raden:  "So when you hear this autumn song,
Remember the best times are yet to come"

The Monkeeys började som tv-serieJag tittade på Sixties nyss och fick lära mig lite roliga strunt saker om bandet The Monkees.

Bandet anses vara det första pojkbandet eftersom att bandet blev hopsatt utan att de kände varandra innan. Men det var inte musik som var huvudsyftet utan en TV-serie som skulle handla om ett band. Serien hette såklart: The Monkees.


Låtarna hamnade snabbt etta på flera musiklistor, flera av låtarna spelas fortfarande. Låten "Im a beliver" är tex med i Sherek=)

Bandet var mest kommersiell smörja, men blev ändå kult.


Is it all happening again?

                           Kinks är så jävla coola!=)

På sistone har jag läst allt mer i musiktidningar om helt otroliga saker, men vet inte om jag vågar tro på det än. Rykten om återföreningar mellan band har allt oftare dykt upp i nyhetsartiklar och i blogg världen. Det är inte heller vilka band som helst utan underbart bra band, som jag tror ni alla känner igen. Är ni beredda, ta ett ordentligt grepp om stolen så ni inte ramlar av..


Här kommer dem ( men som sagt, inget är helt spikat)

  

The Kinks: Klassiska 60-tals bandet som bla sjöng "You Really Got Me" ( Hur nostalgiskt kan det bli?)

Led Zeppelin: tuner i Sommar? Tänk låtar som "Kashmir"

Blur: Brittpop bandet vars största konkurrent är Oasis."Song 2" är en känd låt.

The Smiths: 80-tals pop bandet med Morrissey i spetsen. "This Charming Man" är ett exempel en av deras låtar.

Jackson 5: Det omtalade bandet som Michael Jackson sjöng i som ung." I Want You Back" ( har väl alla sjungit ikapp med som små??)

Ultravox: 80-tals bandet som gjorde låten "Vienna"
             The smiths o Blur

Hur bra får det bli egentligen? Fatta vad stort om det kommer att ske, vilket musik år 2009 kommer att bli!=D


ElbowKöpte en ny skiva i helgen av det brittiska bandet Elbow. Jag var lite sugen på att höra lite mer från dem eftersom att de faktiskt vann det prestigefulla priset Mercury Prize i september i år.

Hade ganska stora förväntningar eftersom att NME hade gett dem 9/10 på skivan. Kan vara bra att säga vad den heter btw: "Leaders of the free world". Låtarna börjar lite lättare och känns som  lite flummigare indie men blir mer och mer pampigt och känsloladdat. Som en mer drömsk variant av Coldplay coh en rockigare varient av Radiohead, ungefär=)

"Elbow are the best in the business at making grown men cry",  skrev NME, jag kan nog hålla med...

Lyssna på: " Forget Myself" skit skum och härlig, man drömmer sig bort till "Elbow-Planet"=P

Glasvegas segertågGlasvegas
har under ett år gått från att ha varit ett band som spelar på små pobar i skottland till att ha blivit att av Storbritanniens mest omtyckta band. De har även lyckats bli ett av gbr viktigaste band.

Enligt rykten så upptäcktes de på samma legendariska pub som Oasis upptäcktes på och skivbolagen började tävla om bandet. Slutligen var det skivbolaget Columbia som signade bandet.


Bandet skriver låtar som ska tilltala människor och problem, det är därför det kallas "ett av de viktigaste banden just nu" Ett bra låt exempel är Daddys Gone, som handlar om en familj vars pappa sticker och lämnar kvar en trasig familj. Bandet berättade i en intervju med NME att det ofta kommer fram fullvuxna män som öppnar sig för dem och berättar om när sin pappa stack och förklara hur mycket den här låten betyder för dem. Är inte der en fin sak med musik att man kan hjälp varandra genom den!?


Deras första självtitlade skiva, som släpptes den 8 september i år, fick skivrecensenterna att jubla. Just nu håller de på att spela in sin andra skiva som ska släppas den 1 december, den kommer att bli en julskiva.  Bandet frontman James Allan berättade nyligen för Mojo Magazine att de ska försöka fånga upp den magiska känslan av jul, men också den ensamhet som många känner under julen på skivan. Han berättade också att de kommer att spela in skivan i en kyrka i Transylvanein för att fånga upp den magiska känslan.


Bandet har ännu inte varit i Sverige, men enligt lösa rykten ska de kanske komma hit i vår. Hoppas!


Vissa behöver ett ordentligt slag i knoppen..


Inte för att det har ngt med musik att göra men: Älska tanter som slår skinns i skallen!

Arctic Monkeys arbetar på ny skiva

Det brittiska bandet Arctic monkeys har under året haft en kortare paus medans frontmannan Alex Turner  haft sitt omtalade sidoprojekt med The Rascals frontman, Miles Kane, The Last Shadow Puppets.

Men nyligen har bandet åter börjat spela in en skiva, deras tredje, efter de hyllade skivorna "What ever people say, thats what Im not" och "Favorite worst nightmare" som toppade de Engelska och flera utländska track-listor.  

Den nya skivan spelar de in i Californien med Queen Of THe Stone Ages frontman han själv, nämligen Josh Homme, som producent. Förväntningarna kommer att vara skyhöga på den nya skivan men inget skivsläpps datum är ännu spikat.

Trummisen i bandet, Matt Helders, har dock i ett utalande sagt att skivan kan bli klar denna månad!

Helders har även delat med sig av sina åsikter på skivan sound som han förklarar som "spaghetti western", efter att country miljön de spelar in i influerat. Men vad det nu kan betyda har jag ingen aning om!?Idol-Lars åkte.

Är det bara jag eller tycker ni också att det var fel person som åkte?
Hur fan röstar Svenska folket? Lars var den ända som har potens att kunna bli en artist i hela idol tävlinegn och igår så åkte HAN??
Han uppträdde Nirvanas låt "Smells like teen spirit" helt genialiskt. gillade att han valde en sån agresiv låt samtidigt som han stod rakt upp och ned och sjön den. Vilken kontrast! Tycker att hans fram trädanden näst intillpå ett konstnärligt plan.
Lycka till Lars!
Är det bara jag eller tycker ni också att det var fel person som åkte?   Hur fan röstar Svenska folket? Lars var den ända som har potens att kunna bli en artist i hela idol tävlinegn och igår så åkte HAN??    Han uppträdde Nirvanas låt   Så gullig!=P

MTV awards 2008

Här om dagarna, den 6 november, var det den årliga MTV awards som i år var i LIverpool. Jag tycker inte att den var så bra i år, bästa som uppträdde var The Killers, Duffy och The Ting Things. Annars hände det inte så mycket alls, något missnöjd. Dock var sir Paul McCartney där och mottog pris som den Ultimata Legenden, presenterad av Bono från U2.

De som vann var:

Album of the year: Britney Spears "Black out" (Hon vann över både Duffy och Coldplay=O)
Most addictiv track: Pink "So What"
act of 2008: Britney Spears
Best new act: Kate Perry ( även programledare)
Ultimate Urban: Kayne West
Rock out: 30 Second To Mars
Headliner: Tokio Hotel
Video Star: 30 Second To Mars"A Beautiful LIe"
Best UK act: Leona Lewis
Best act ever: Rick Astley
Artists` choice:Lil Wayne
Ultimate Legend: Sir Paul McCartney

Tycker att denna gala var väldigt kommerciell, men det är väl också presic vad Mtv är: Kommerciell skit.

Konserter du inte får missa i November!

Det finns en hel uppsjö med konserter just nu, bra som sämre. Här kommer en fin liten lista på de du bara inte får missa de kommande dagarna:

8:e Moneybroter spelar på södra teatern (även den 10:e)
11:e Supergrass spelar på Debaser slussen
12:e The Futurheads spelar på Debaser slussen
14:e The Pigeon Detectives spelar på Debaser slussen
15:e Franz Ferdinand spelar på Debaser medis
16:e Dirty Pretty Things spelar på Debaser medis
28:e  Metronomy spelar på Debaser medis

Mera kan tillkomma!

Största konsert måstet är: Dirty Pretty Things, efersom att gruppen nyligen sagt till sina fans att de kommer att splitras efter att turneen är klar.  Om du inte hört dem förrut så borde du lyssna på tex Bang Bang Your Dead, Deadwood, Gin and Milk
 
(
försökte ladda upp en video men total misslyckads: någon som vet hur man gör?)

Hej och Välkommna!

Idag,  den 7 november, kommer att bli en historisk dag för mig: Dagen som jag startade min första blogg!

Den är inte proffsig på något plan, men jag hoppas jag kommer göra den bättre och bätre hela tiden. Skulle vara snällt om någon skulle kunna ge mig tips på layout mm, för jag har helt ärligt noll koll!

Min ide att skaffa just en musik blogg ploppa upp för någon månad sen, men jag har inte fått ändan ur vangnen förren först idag. Varför jag vill ha just en musik blogg är ett självklart val, eftersom  jag matar mig själv på information om musik varje dag( Kan man äta musik? om någon vet hör av dig!=P) så vore det ju alldeles perfekt om jag kunde förmedla det till annat på något sätt: Musik Blogg!  Woho!

Nog jiddrat om det!
Här ska jag försöka skriva om nya intresanta musik nyheter, tipsa om nya som gamla band, skriva personporträtt och ge skivreviews( va fan heter de på svenska? hjärnsläpp!)

Jag är igång!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0