Popaganda nummero 2


på lördan var det loppis på hela bondegatan, så jag och några vänner som inte skulle på popaganda skynda o fynda, men det gjorde också att ja kom tidigare till festivalen än va mina festivalpolers skulle, fast jag hade sätt fram emot Masshysteri så jävla mkt så det var de helt klart värt. btw såg ja bandet på loppisen som prövade lite random tröjor. naaaajjs! bandet kommer ända från lule eller ume, hörde inte riktigt va frontmannen sa. diggar som fan att bandet betsår av både tjejer o killar, snyggt blir det  till poppunken. fränt gig, som tur var räddade The Teenagers bandet med en ny gura när en gitarrsträng lossna.


Där efter började Anna Ternheim, som jag ung. hade lika stora förhoppningar för som alla andra indie-aktiga sångerskor i sverige, pinsamnt att säga men rätt låga(ja, dumma fördommar. tvi-tvi!) Men hon vände alla fördommar uppochned. Imponerande vackert, är rätt ord! Intro låten kunde inte sitta bättre, en cover på Shoreline av Broder Daniel. Pianokompet var grädden på moset!

The Teenagers hade en fransk jävla ADHD kille till fronman, skit sliskigt mellansnack. och musiken va bara tonårsgrabbig. typ "wow, ja fick en snygg tjej i säng" +lite instrument. nja... 1 toaster!(vilket e ruskigt dailigt)


Ingenting missa jag helt, men lät helt ok från där ja satt. Men Camera Obscura var precis lika charmiga som deras låtar. gulligt att basisten o gitarristen var värsta oldies. French navy spela dom o då blev ja glad:D:D fint med strålande sol och strålande musik!
hihih Florence Valentin, oh florence, fan ja gillar dom mer och mer för varje gång ja ser dom! sjukt coola, blåsmusik börjar faktiskt kännas jävligt svenskt. glatt och sommrigt, med Loves typiska propaganda snack mellan låtarna, dragit värre och härlig stäming lyckas dom alltid fixa i publiken. sjävlklart började dom med Spring Rico och avslutade med Poker kväll i Vårby gård.

Miike snow, börjar bli jävligt hypade, tom utomlands. det e coolt, men fan dom har ju bara EN bra låt!! så länge dom spelar Animal är det bra, men de andra låtarna är verkligen ingenting jänte den.


Att Markus Krunegård skulle avsluta festivalen kändes si sådär om ja ska vara ärlig, men det blev ju en riktigt höjdare! En plusmeny på donken!! Mkt bra låtar spelades och gissa om det blev jubel när Mauro Scocco entrade scenen, till introt av Sarah. HELL YEAH! hans första, och bästa(no shit), festival hittills! Underbart kul att dansa in hösten i publiken, under en mörk himmel med toner av en svensk klassiker! :):)

bilder: rockfoto.nu(popaganda)


OASIS SPLITTRAS(defenitely or maybe?)


I fredag så lämnade Noel Gallagher Oasis efter att ha lackat totalt på hans bror Liam. bråk bakom scenen, trashad gura och allt bittert. det är fan tragiskt. 90tals bandet som sägs ha format en hel generation har gått i graven. Kanske var det lika bra att det hände nu, senaste skivan kändes redan från början utnött i kanterna, kanske skulle stjärnglansen bleknt om Oasis hade fortsatt leva länge till. 2009 kommer kanske minnas som året då Blur återförenades och Oasis splittrades? Fast såklart, splittrade band brukar ha en förmåga att börja gro igen. Ett jävla definitely/ maybe hänger över detta.

everybody goes kung-fu fightning


Popaganda da 1

Popaganda helgen har gått mot sitt slut, och 2 finfina festivaldagar blev det med ett underbart gäng! :):) Precis som nästan alla artister påpekade är popaganda slutet på sommaren. Dom som var där valde ett säkert kort för ett snyggt hejdå till sommaren.

hier erzähle ich über die erste Tag!: =första dan. typ. språk: japanska.


För oss började festivaen med Hajens vackra röst, ett vackert gig av en tjej med vacker musik. Parken avnjöts i gräset, med saxofon och Håkan hellström vibbar. Johnossi blev trångt och högt som det ska vara under deras konserter. train song, 18 karat gold, & pain(nånting) tänder alltid igång publiken. trots att det var mitt på dan gjorde John stämningen med att säga; "det är inte dag, solen har precis gått upp och ni har dansat och svettats igenom hela natten, och vi är bandet ni har väntat på"

Vissa band kan få en att ända uppfattning när man ser den live, det fick dock inte dessa. (obs! SE TILL ATT UNDVIKA FÖR ALL FRAMTID!!)


El Perro Del Mar ser ut som en ultrakanin på sen och hennes musik är den tråkigaste jag hört på länge. Jenny Wilson är inte heller en av de godare karamellerna. Deportees är jävligt överskattade, låtarna är varken catchy eller smarta.  "Under the pavement-the beach" är deras ända ess i fickan. Inte heller Lykke Lis musik gnager likadant om och om igen. Men hon rör sig ballt på scen!


Steve Aoki gjorde mig jävligt överaskad. utan att ha hört snubbens musik tidigare, gick ja o sara dit. hollybadoly! Alla flippa ur och stod o dansa loss, dansringar o shit bildades. techno, dans musik eller whatever. dunkdunk som fick varenda själ, vare sig dom ville eller inte-att dansa! det va grymt kul. och äckligt svettigt! Taggade som fan efter det var de bara o dra, eftersom att alla gig matchade in med varandra perfekt, till MGMT på stora scen o bara njuta! Inte det bästa av liveband kanske jag ska säga, de spelade även en drös låtar jag aldrig hört, antar att de är några av de  nya låtarna bandet snackat om i intervjuer. kul som fan var de iaf, de spelade Weekend wars, kids, electric fields, pieces of what.. alla ja ville höra helt enkelt, cheeeeers!!

nu måste ja dra från datan, andra dan berättar ja om imorron! och för att vara duktig: alla bilder från rockfoto.nu !

ciao!

POPAGANDA



Hej vackra männsor! Igår och idag hängde/hänger ja på Popaganda! så bloggen uppdateras efter det, jobber sön men sa försöka klämma in ett blogg inlägg! Parken igår ver helt SJUKT bra, de måste ja höra mera av! sitta opMGMT va inte det bästa av liveband, men jävligt dansvänligt! berättar mer sen! :):)

PArken- jag har varit vilsen lisa

LEGS XI

Idag har jag lärt mig att Sverigedemokraterna suger getskägg. eller det visste ja iof innan, men deras "politik" e ju lika inteligent som en nötkärna. kul om dom kommer in i riksdagen, verkligen. kommer förgylla mångas vardag. (obs! ironi! för dom som inte fattar det.)

 carlos ska va me i en kortfilm!!!!!! :O gotta see it!

Ska till stan  me Aleesen o spela lite gitarr(?) o kanske se hur 44an e nu för tiden. Signade på en lista om att Libertines ska släppa ännu osläppt samling låtar kallad "Legs XI" , som bandet spelade in profsigt o fint, innan deras debut platta "up the barcket". Alltså material från 1999-2002, underbart! signa den ni med, den skivan måste ju bara släppas!

The Only Ones, är verkligen de ända. deras låt "Fools" ger mig gåshud!! och ja måste lyssna på den nu, har sjungit på den hela dan. nån som vet hur man spelar den på gitarr? kan inte vara så svårt?!


Teddybears bjuder på konsert

Depche biljetterna har  försvunnit i ett nafs! ingen konsert blev det då för mig, har iof inte mkt peng. ska ta och skrapa ihop de ja har i spargrisen till Popaganda, om det finns kvar imorron :D MGMT, The Teenagers, camera Obscura, Masshysteri vill ja inte missa!


Blev gla som fan över mailet som sa att TeadyBears ska spela GRATIS på Berns den 3e september!! men så är det alltid den där jävla åldersgränsen, 20 år måste ja fylla innan det. omöjligt?!

Här är Faris Rotters & Cherish Kayas(Horrors & Ipso Facto) skräckdroppande cover på Black LIps I'll be With You. Inte lika bra som orginalet, men det bryter ju inte heller mot coverlagarna. 



psst! fler konserter att förgylla den svenska regniga skithösten med är Rise against på Arenan den 30e okt och Bob Hund på Hornstull strand den 10e okt! SEHR GUT !

Rascals = Lymmel



HELLU! japps så har skolan satt igång igen. fyfan va trist de e me föreläsningar :( MEN! åkte in o mötte upp korven (hihih)Ellen o tog o investerade i begagnade skivor o LPn. Mumma, köpte Stooges "Raw Power"  för 60 kr o 60tals bandet The Rascals för 95kr samt Dandy Warhol, mkt värt pengarna!! Att.b.på The Rascals så finns det ju ett modernare band med samma namn, med The Last Shadow Puppets sländan Miles Kane i spetsen. Lyssnade endel på dem förr,  bara för att jag diggade Miles, bandet suger dock hårt. Men när jag köpte gamla The Rascals skiva idag, flimrade minnet för ett ögonblick tillbaka till dagarna med Miles(ha!), o är det inte klart som fan att ja kommer hem o upptäcker att "nya" The Rasclas har splittras!?

The Rascals- Good Lovin'

Ryker gör det om dem, denna spelningen e i miami -66! Älskar hur dom lyckas få rock känslan flyta in i soulen. Snyggt! 

Telekinesis

Telekinesis är unga  på musikmarknaden. Debut albumet  Telekinesis! släpptes i våras och fick lite uppmärksamhet i musikkretsar för dess glada, gulliga och typiskt klinkande indie melodier. Michael Lerner spelar alla instrument själv, och bara det är fantastiskt! Solstrålsmusik helt enkelt!
"Tokio" är bästa låten från albumet:


I'm so bored with.. the wood?!

Är så jävla trött! det ända jag har sätt sen igår är kottar o träd , och det blir hypnoticerande efter ett tag! spec eftersom att jag måste stirra ner i marken hela tiden  för att inte snubbla, vilket får mina ögon att nästan börja stirra i kors. zombie-varning i can tell! men det va väldigt mysigt o kul också. när vi satt. och åt. och flumma:)
min kropp e typ in-a-state-of-shock, vill bara gå o lägga mig i soffan o inte röra mig tills ja ska gå o lägga mig. 



Efter Depche Modes omtalade sverige besök i sommras på Arvika, så kan jag medela att de kommer tillbaka snabbare än snart  igen- i Januari 2010 kommer Tour Of The  Universe till sthlm, gbg och Mlö. Biljettslätt den 24 aug!

skummisarna i The FLaming Lips ska släppa en dubbelskiva i höst, med stora namn som gästartister. MGMT är med på en låt och Karen O (kvinnliga "idol" nr 1) sjunger i flera, inspelat över en telefon enligt Wayne Coyne.

Simple Minds kommer till Sverige ! den 23 November spelar de i Solnahallen, hahah ja kommer ihåg att jag älskade "Don't u forget about me" när ja va liten o oskyldig. fast det gjorde ja nog för att ja va värsta barnrumpan o ville vara som mina föräldrar.  kan vara värt att se bandet ändå.

NY LAYOUT!

 
 såhär glad e ja över layouten :D

som ni märker så har ja fått världens finaste o coolaste layout!!! TACKTACKTACKTACK Petra du e så jävla grym! du kan komma in på hennes Petras blogg genom att trycka på länken!

för att fira det ska jag bjuda på ljuva toner från ett band kallat The Rumble strips, för dom påminner mig om specifika bussresor förra året och får mig o må så jävla bra!!! (o de behöver ja eftersom att jag(!) ska vandra 2 mil imorron, och sova i skogen(!) tills fredag :O )

Alarm Clock


PUSS&KRAM

LIBERTINES PÅ FESTIVALER 2010?!

HJÄRTSTOPP OCH SLICKEPOTT!!! ja, det va ungefär vad ja tänkte när jag fick ett mess av en mycket kär vän som skrev att Libertines ska spela  festivaler i UK  sommaren 2010!! SHITPOMMFRITT!! fick en adrenalinkick eller nått av dess like och satt storlog och småvissla under hela bussresan hem. Libertines är för mig typ som.. korv för en tysk(ok, kunde inte komma på nå bättre) och en återförening..HIMMELRIKET!!!!! men ja ska inte ta ut nått i förhand(festivalsommarfestivalsommarfestivalsommar:D:D ihih) men Pete säger till nme att både powell och Hassall från bandet är på, det e bara Barat som behövs övertalas, o han har ju i en tidigare intervju med samma tidning sagt att han o pete ska börja snacka återförening nästa år.. kom igen, låt oss efterblivna(hade typ lärt mig läsa när libertines hade sin storhetsperiod)musikälskare ha nått värt att se fram emot.. tack o hej leverpastej!

aaa.. juste! började visst i skolan idag också! kul var det 10 minutrarna innan när alla kramades o hade kul.. sen kom dementorerna,, oah ja låt säga- det känns bara jobbigt alltihopa helt enkelt! (ett TILL helt år av plugg! :O) så  Barat(eftersom att ja antar att han läser denna extremt kända blogg.. på svenska)  ställ upp på en återförening, så ja får .. motivation?!

Situationen som bandet är i nu påminner om deras låt The Delaney: (varning: tryck INTE på den blinkande bilden som det står "scientologi" på! )


KING KHAN AND THE BBQ SHOW

shhooop! jobbatjobbat idag, ett under har fakriskt skett: lärt mig kassan!! woho! e kanske inte helt jävla borta på det stället ändå.. hoho o nu e ja heshes, de e skit men The King Khan and BBQ show e ett så jävla stört freakat band så inget av det spelar nån roll  :D haha börjar skratta av deras beteede, eller att de kan inte bete sig- underbart! musiken är presic som dom. men lite garage är det, lyssna på FISH FIGHT här under:


gyllene fingrar

har vart rätt anti Golden silvers förr, men deras nya singel Please Venus e fruktansvärt skön! plus poäng för att videon e så jävla fin!

What is purfärskt

kräftskivan va najsbajs, trots att ja hade feber menmen.. jo! jag har förlorat alla mina smaklökar! det e jätte tråkigt eftersom att ja älskar mat, så allt jag äter smakar luft, fast med anurlunda koncistens. för första gng i mitt liv känns det onödigt att äta. och så måste ja hålla andan när ja äter eftersom att ja inte vill äta med öppen mun pga att ja e FETT täppt i näsan. och juste! nån gång ska jag måla mitt rum mörkblått, har blivit en  konstig fixtanke. fint? nu har ja prackat på er massa gammal punk, så nu har ja lyssnat igenom lite ny musik från "indiekanalerna", check downstairs

What's PURFÄRSKT:



Why- Into the shadows of my enbrace
magisk elektro musik skapad av 3 filurer som håller på o slå igenom, bäst låt hitills. albumet Eskimo Snow släpps 22 sept. vampire weekend möter mgmt, jag har feta problem med att likana band med varandra. lyssna, dom e jätte bra helt enkelt! against me e oxå en suvve låt!

The Drums- lets go surfing 
happy-feeling musik, känns som en konstnärlig blandning mellan Beach boys och peter, björn och John. Har kallats för "nya Beach Boys". Låten får en att känna sig så jävla obekymad, och jag har en snuskig förkärlek till visslingar i låtar.ärsh, Obama; ska vi dra o sufra?:D

Jermina Pearl feat. Iggy Pop- I hate People
gulliga pop toner ala 60tal skapad och utblandad med snygg gitarr, trummor o bas.  Be your own pets fd. frontkvinna söt tuffa röst tillsammans med iggys rivigare blir blir utantvekan en grym och glad symfoni. jag tycker att Jerminas röst är bland de bästa "tjejrösterna" idag. längtar till hennes soloskiva kommer ut!!!

Bleech- The Worthing song
bra kvinnlig rocksångerska for ones. oasis möter sounds?

Brendan Benson- feel like taking u home
det här är jävligt bra. och orginellt! folk elektro? hmm skit samma, han har en väldigt fin röst! och låten kom upp på utube igår= äkta purfärsk!

"Most beautiful music I've ever heard", kurt kobain


Sitter o lyssnar på The Vaselines sammlings album som ja runierade mig och köpte för ett tag sedan. Mkt vackert och orginellt måste jag säga! En föregångare till Moldy Peaches tänker ja direkt när ja hör de. kanske är det för att det är en kille och en tjej som sjunger tillsammas(duetter) eller så är det helt enkelt för att musiken verkligen kommer från hjärtat. Chokad var ordet när ja hörde att de tydligen var Kurt kobains(Nirvana) favoritband. Hur han kunde  skapa så mkt agressivare musik är ett flying frågetecken.

Jag är tragiskt nog pank ankdam nu, vilket suger eftersom ja vill gå på Popaganda. ja ska överleva på 300kr till slutet av september. seriöst ja kommer sluta på gatan. men fuck that, nu ska ja dra på kräftskiva med vänner o ovänner på landet, kräftoirna där brukar se ut som en avkomma från dracula eller nåt t.. men roligt brukar de bli! :D

The Vaselines. Son of a God.


kött va bra! Nirvana har också gjort en cover på den :)

btw såg på inglorious Bastards igår(gratis biljett muhhaha) fifan va Tarantino är en filmkonstens mästare! Riktigtriktigt jävla bra! men ska inte berätta nått om den, då förstör ja hela grejen  ;)

punk dunk

Just nu är jag helt insugen i 70 tals punk. det är nästan lite jobbigt. Speciellt eftersom att ja önskar att jag levde då. fan va barnsligt det lät. Det var länge sen ja hitta ett band som känns som jag. Musikaliskt tror jag att man kan hitta en själsfrände dvs ett band som känns som om man tänker likadant som, som musikaliskt speglar ens inre. musiken som de spelar passar precis ihop med en själv. The Only Ones e fan nära nog!


Sätt o läste Zero mag igår (som förövrigt e halv bra) på ett fik på söder(sry att ja förstörde kaffekoppen :O oppss!) inna ja möte upp några sköna brudar vid för att dansa  lite flumdans till familjen i kungsan. men tillbaka till tidningen. Oliver, en av bandmedlemarna i franska coverbandet Nouvelle Vague(som gjort covers på en del punklåtar) får frågan om det är svårare att "översätta" ilskna , gitarrdriva låtar än andra. han svarar:
"Tvärt emot vad många tror är punklåtar i regel lätta att jobba med. Bakom aggressionen och de skitiga ljuden döljer sig ofta rena , snygga melodier"
Min sneddrivna sammanfattning: PUNKEN ÄGER! (ÄGDE?)

här e en jätte bra, och såklar underskattad låt. The Saints  med NO TIME


nu måste ja spriiiiinga!! hejhej dåå!

Spindlar från Mars


Enligt Please kill me så åskaffade sig David Bowie sin utfreakade stil efter att ha träffat janye County o Cherry Vanilla, från skandal omsusade Ridicoulos theather (am. glitter teather, transexuel)när de spelade upp Pork i eng  i början av 70-talet. Nu ska hans skiva "Space Oddity" från 1969 återsläppas, med flera låtar som aldrig sätt dagsljuset bland oss dödliga. skriv upp 12e oktober på kalendern.

Just nu håller WOW på, önskat att ja hade råd o åka.. men det gör inget, fick ju se Babyshambles :D (bästa bandet som turnear just nu? iaf en av dem) tror ja fick pressackreditering dit, eller fick ett mail om ja ville intervjua Patrick Wolf, hmm.. nej tack! (erkänner, skulle inte ha råd o åka ner.. chanser kommer igen) Wolf, nått pyttelitet som får mig att tycka att kläderna lutar jävligt mkt åt Bowie.

 1/3
 David Grohl, John Paul Jones och  Josh Homme som strålat samman från Foo Fighters, Lep Zeppelin o Queen Of The Stone Age och bildat suppergruppen Them Crooked Vultures. Deras premiär spelning va 10e augusti så detta bandet e fort direkt från ugnen. "Nobody loves me and neighter do I" heter deras officiella teaser.


Jepp nu e det officiellt, Julian Casablancas ska turnea på BÅDA sidorna av Altanden. JIPPEY! håller tummarna, ber till Gud what ever, han MÅSTE komma till sverige. punk slut!
"I'm going to try to put on some over-the-top, amazing, Disney shows. Not Disney, but you know how they have some amazing rides where you feel like you're in a weird world, like the Epcot Centre or something"  säger julian till nme. sounds good to me!

Dead Boys på CBGB 1977
med stiv Bator i spetsen. fifan va det ryker om dom! deras skiva Young loud and snotty e en av usas första punkskivor, kom oxå ut 77. de tog publik provikationen ett steg längre, men blev aldrig lika kända som tex ramones. abp ramones, joey anordnade deras första konster på CBGB. du måste se o höra detta!



Taste good, huh? ching!

"Come on baby light my fire", jim morrison

Mitt huvud värker och jag mår smått illa.  lovely, jag har säkert fått svininfluensan. blir varm så fort ja rör mig, och det är kvavt som fan ute. Bara att ge upp alla planer för dagen. vill kolla på FAmily Guy, får mig alltid på bättre humör!

 
 
Igår droppa ja o stina in på ett vernissage på söder, underlandet hette den o konsten va färglatt surrealistiskt och lutade mot popkonst. Målat av Thomas Kihlberg. Tog en gratis tidning med alla bilder på alla tavlorna + diker i. ska klippa ut o hänga upp på väggen, eftersom att jag e för fattig för att ens köpa ramen till tavlorna. snylteri är underskattat.
                Efter det satt vi oss på ett fint blått kafe, lovely. tills en stor fet sopbil stannade precis framför oss med en stank från helvetet. Asgarv. under tiden som soppgubbarna höll på med va dom brukar göra, går folk förbi och håller för näsan, medans vi måste sitta i stanken. Asgarv. sen kommer det såklart fram två jobbiga män som tigger cigg, den ena kramar stina typ5 ggr  och samtidigt börjar soppbilen droppa nått som ser ut som spya. asgarv, medas s ser mer o mer äcklad ut börjar dom tigga pengar ist. wtf!? men isteet smakade iaf gott! :)

Precis som Peter Doherty o PAul Mccartney, så är tydligen Bob Dylan en riktig fena på konst. här är beviset , med bilden "bicykle" (no shit!)

The Unknown Solidier av The Doors, är riktigt jävla bra. Dirket från deras 3e skiva, Waiting for the sun kommer denna anit-krigs låt som är precis som i tex Pink Floyds musik(vem sa the wall?) tar med "riktiga" ljud, som marscherande fötter och  militär order.. Man hör helt enkelt på en gång att det är The Doors, och Jim Morrison fy vilken snygging han var! och vilken orginel röst!
anekdot: enligt legenden köpte filmstudenten Jim Morrison sina typiska skinbyxor efter att ha sätt Andy Warhols "Exploding Plastic Inevitable" på The Trip i LA. Warhol spelade film på svartklädda Velvet underground som också stod för musiken. Det hela innefattade piskdansare, varav den skinbyx beklädda Gerard malanga var en av dem.
 
The Unknown Solidier- The Doors
 

JAG GILLAR STRANGE BOYS



Strange Boys
påminner lite om smutsiga Black LIps, och bara det gör dom gensat genialiska in mine kopf. så bra att jag vill ha deras skiva som jag TROR heter The strange boys and girls club. mucho bien

The Strange Boys. woe is me and you



musik som denna, kan inte göra mig annat än. GLLAAD! :D

att bro på Black Lips så ska The Horrors faris Badwan o Cherish Kaye göra en cover på vackra black lips låten "i'll be with u". den ska vara på B sidan av deras kommande singel Drugs(24 aug)

Livsanekdoter från en bländad flicka


bror o ja

Gotland var finfint. låg mest på stranden o sola, badade en hel del så fick min hysteriskt fula strandfrilla(har gett pudelafrot ett ansikte) läste Please kill me, som fick mig att skriva två purfärska nya låtar(den som e klar, e riktigt bra, äntligen) den fick också mig att irretera mig på dagens ungdoms kultur som e sjumila kliv ifrån 60 och 70 talets. 
Låg o skratta till min och min brors underbart dåliga humor(som mest inkluderar allt som e snuskigt, ironiskt och brutalt tråkigt, vilket gör den askul, fast det fattar ingen annan haha) 
Jag badade tillochmed i Blå Lagunen, vilket gör mig presic som blondinbella, för hon har tydligen oxå vart där i sommar fick jag höra av en släkting, ålder yngre. det var väldigt kul o banda där för dom som undrar, eftersom att  man kunde dyka från klipporna, men de vågade inte jag så ja gjorde bomben.

I hörlurarna dunkade mkt från please kill me;
Iggy and the stooges
"I wanna be your dog" www.youtube.com/watch?v=IbLRf0j80wU
MC5 "Kick out the jams" http://www.youtube.com/watch?v=iM6nasmkg7A
Toner från band som patti smith, ramones, new york dolls och velvet underground har också dansat på öronhåret, efter att blivit rejält påverad av vad jag läst. som vanligt.


Jag har lärt mig ett och annat, tex att The Heartbreakers (jhonny Tunders and the Heartbreakers) är jävligt bra, och att bandet brukar kallas för "bron mellan brittisk och amerikansk punk" and Dee Dee ramone och Richard Hell skrev "Chinese Rock" www.youtube.com/watch?v=1yLK2lxI7Uo  som först Heartbreakers spela in och sen tog Ramones över låten. men jag gillar låten "London Boys" mest just nu.

The Heartbreakers- London Boys


nu ska ja fort. drömma om en svunnen tid.. SO LONG FUCKERS

Casablancas kokar ihop modernism och klassiskt

Spänningen kring Julans(casablancas) kommande solo skiva trappas upp. Önskar att ja skulle kunna intervjua honom en dag, tills dess checka denna intervju, kanske svarar på några av dina frågor kring honom eller Strokes comeback. 

I intervjun säger han att hans ska mixa modern musik med gammal klassisk. låter fantastikist inspierande.'

A&O with julian CasBLANCAS , aus 2009

Wille Deville- not a soon forgotten dead


            foto: PA Photos

"The rock world has lost another one of its influential pioneers." sa Carol Kaye efter att hon hört att Wille Deville avlidit av cancer den 6e augusti. Deville var frontman i The Mink Deville,  som var ett av de tyngsta och revolutionerande banden på den tidiga punkscenen i new york. bandet spelade ofta, presic som Ramones, Patti Smith mm under samma period, på CBCG(legendariskt punk/rocknroll näste i NY under 70 talet. där, låt oss säga, föddes ett skrikigt och vilt barn som senare fick tilltalsnamnet, punken)
Efter att Mink Deville splittrades -85 fortsatte han solo till förra året.

En hyllning till DeVille och bandet med deras kändaste låt: "Spanish Trolls"


"im gonna give it to you, all the loving in my heart", the only ones

 
vakna runt 6, 7 imorse av ellens systerson, morrr! men han e gullig, så de va lungt! möter stina, hejdå, västkust fararn! :) o sen in o fikar me far min, strömmings macka, e rätt gott, fast det ska ja inte erkänna till honom :) nu packar ja till Gotland, eller fixar ackord häfte på låtar ja ska lära mig: bara babyshambles o Libertines.. ganksa enformigt.. men så jäkkla bra!(love u but u are green e riktigt kul/ lätt o spela, pröva den!) Detta blir sista resan denna sommaren, en vecka. har nog aldrig rest så mkt i hela mitt liv som ja gjort detta halvåret, men kan ju bero på att ja har jobb o kännar ihop själv?! blivande kapitalist ? fan, får icke ske! (ojoj! inte bra! kolla in ordvals förändringarna, "icke" isf.. för tusan?!:) 

 peter Perrett,(the only ones) dubbad till kung i min värld!

Har försökt bättra på skivsamlingen i så stor utsträckning som möjligt i sommar, blitt kanske 7, nya o sec.hand skivor.. tänkt recensera dem sen, även om de inte är nyutkommna.. men gammla godingar kan också behöva få en spark i baken ibland!
Men va som bör lyssnas mer på är The Only Ones, har förälskat mig i låten The Happy Pilgrim



underbar låt! får mig att vilja fly än mer ifrån förorten, ja ruttnar. folk e levande döda här(zombies?) vill få luft o nya vyer! genom musiken kan man ju iaf drömma sig bort lite; när ja hör denna låten e ja i ett rökigt rum i 70-talets london, KAPUFF!

undra hur U2s spelningar är?! nån som `ska se/sätt dom?

RSS 2.0