Glasvegas segertåg



Glasvegas
har under ett år gått från att ha varit ett band som spelar på små pobar i skottland till att ha blivit att av Storbritanniens mest omtyckta band. De har även lyckats bli ett av gbr viktigaste band.

Enligt rykten så upptäcktes de på samma legendariska pub som Oasis upptäcktes på och skivbolagen började tävla om bandet. Slutligen var det skivbolaget Columbia som signade bandet.


Bandet skriver låtar som ska tilltala människor och problem, det är därför det kallas "ett av de viktigaste banden just nu" Ett bra låt exempel är Daddys Gone, som handlar om en familj vars pappa sticker och lämnar kvar en trasig familj. Bandet berättade i en intervju med NME att det ofta kommer fram fullvuxna män som öppnar sig för dem och berättar om när sin pappa stack och förklara hur mycket den här låten betyder för dem. Är inte der en fin sak med musik att man kan hjälp varandra genom den!?


Deras första självtitlade skiva, som släpptes den 8 september i år, fick skivrecensenterna att jubla. Just nu håller de på att spela in sin andra skiva som ska släppas den 1 december, den kommer att bli en julskiva.  Bandet frontman James Allan berättade nyligen för Mojo Magazine att de ska försöka fånga upp den magiska känslan av jul, men också den ensamhet som många känner under julen på skivan. Han berättade också att de kommer att spela in skivan i en kyrka i Transylvanein för att fånga upp den magiska känslan.


Bandet har ännu inte varit i Sverige, men enligt lösa rykten ska de kanske komma hit i vår. Hoppas!


Kommentarer
Postat av: carolajjna

det här kommer bli den bästa bloggen i staada:) lovar! haha du behöver ba komma igång så blire super bra ju -- X

2008-11-10 @ 16:17:46
Postat av: Buddha

yesyesyes Fyy fan va bra de är!!

2008-11-11 @ 17:04:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0