Kaddafi- dina dagar är räknade

Kaddafi är en diktaturets clown, en maktgalning som har lobotomerat sitt förflutna, en obetäksam egoist och en massmördare.

Ett god argumentatör ska även uttrycka något positivt om den motsatta sidan. Ett argument, eller en dataskriven monolog bör inte endsat innefatta att skribenten spyr ord över den förhatliga.
I Kaddafi fallet är det mycket svårt att finna något positivt att anmärka, som bland alla diktatoriska ledare, men om jag ska välja något är det väl hans anmärkningsvädra förhållning till "det andra könet". I dagens DN kan man läsa att hans ideologiska bok, "den gröna boken", innefattar ett stort kapitel om kvinnan. För Kadaffi har det blivit vardagsmat att slänga falska påståenden utan källhänvisning runt omkring sig. I kvinnofrågan har han anklagat väst för att förtrycka kvinnan. Nu vet jag inte exakt hur kvinnans roll ser ut i Libyen men att utläsa från media innefattar kvinnans roll- hemmet, barnen och slöjan.(Inte att förglöma; Svensk media hat en vana ett uttrycka en vinklad syn på arbabvärlden och kvinnansroll där i) Slöjanvändningen  har enligt DN ökats under de senaste åren, vilket är ett tecken på ett starkare förtryck samt patriarkat? Samtidigt som det ur ett västvärlds perspektiv skriker "förtryck" så strävar han efter att kvinnan ska kunna inneha alla poster i samhället, han lade även fram ett förslag om kvinnlig värnplikt (som mötte stor kritik och slopades.) Kaddafi har utöver det endast kvinnliga livvakter och möter helst kvinnliga journalister då han anser att han kan lita på de mer.
Könsfrågan i libyen hamnar genast i ett intressant och otippat ljus.

Från ett land som kallas "världens mest jämnställda land", från ett land vart jag följer folkkamp från soffan och frukostbordet, från ett land som fortfarande kämpar för kvinnans rättigheter i det dolda, från ett land som allt mer faller ned i likgiltighet och förslapphet, skickar jag över mitt stöd genom tonerna  till "Power in The Darkness".
Det här är arabvärldens kamp och revolution och jag önskar och hoppas för allt i världen att USA håller sina oljetörstande fingrar i styr och låter folket med samstöd av FN (för att skydda folket från massaker i Libyen) sköta sin revolution i fred! Det här är det arabiska folkets tid för upprättelse mot fördommar och terrorismanklagelser.


U2

Utanför fönstret lyser solen, fåglarna kvittrar och någon(okänd) spelar "Beautiful day" av U2 på högsta volym. Trots att balkongdörren är stäng strömmar musiken in i samma takt som solljuset. Tack du odisskreta främlig, du har precis förvandlat min sinnesstämning från bittert moloken till strålande vacker!

Och, innan jag hann skriva klart den här ordraddan börjar främlingen spela "In the name of love". Mitt i Stokholm, kan svinhögt, en svinkall dag, förvandla världen till svinbra! Tack!

Jonny boy

Svensk media har tjatat och lovordat Norman Blake's och Euros Child's nyfödda "Jonny". Jag översköljdes med tveksamhet när jag såg och hörde första låten "candyfloss" av dem. I videon sitter de och äter sockervadd och enligt ryckten spydde den ena upp hälften efter frossandet. Där har ni mitt varnande finger.  Trots barnsligheterna så ligger det ett charmigt och modigt skimmer över mogna män som vågar bete sig som barn (eller om det i det här fallet handlar om regression?!) Nu släpper vi det och återgår till det jag vill ha sagt; Låten under är fantastisk!
GODSTAR

Idag ska jag simma om jag orkar och har råd. jag ska även träffa Ellen och fönstershoppa prettofilmer.

Allt med den här låten videon och bandet är klockrent och oäöverträffligt.

Vashti Bunyan

Den här låten skrev hon när hon var 18 år. kan hon, kan du, kan alla! Gör vad du vill, släpp alla spärrar och hoppa ner i vattenflödet!
Nu ska jag inte dricka öl. Jag funderar på att bli nykterist. Alkohol är en drog och droger är skit. Jag hatar att t.ex. kokain finns som en kul och cool drog när folk dör i drogkrig medans man lyxfestar med det på andra sidan Atlanten. Jag hatar att det är norm att dricka alkohol, när barn får växa upp i trasiga familjer baserat förlädras alkoholmissbruk. Jag hatar att man måste dricka alkohol för att vara med i gemenskapen.
Våga säga Nej!

knulla bort din sorg

Jag är trött på iskyla och vinterfrost
Jag är trött på anklagelser och uppbrott
Jag är trött på kärlek och att tänka
Jag är trött på missnöje och skepp att sänka
Jag är trött på dig och migsjälv

The Star Spangles "Fuckumentary"Idag är det bara ni som kan få mig att dansa. De döpte sin första skiva till Bazooka!!! bara det få mig att hoppa högt, av rädsla för det dräpande namnet eller för dess slagkraft- I dön't knöw.

Peace, Amanaz och W.i.t.c.h.

 Det här är utan tvekan det snyggaste albumomslaget jag sätt. Inte nog med det, det här är den bästa låten jag har hört  i år, 2011.  Witch är inte nya, inte heller berömda eller ökända. "Lazy Bones" trycktes på ett litet skivbolag i Zambia 1975 och skivan, likt minnet av bandet, höll på att gå till historien när en amerikansk skivbolagsägare snubblade över bandet och lät trycka upp några fler kopior.

Sverige: bussförsening. Iran: Kvinnostening. Radio Moskow-  Den moderna blandningen av Led Zeppelin, Jimi Hendrix och 13th Floor Elevators. När du behöver den som mest.

now sunday treats the celloid heroRSS 2.0