Ahisma! sa herr Ghandi.

Jag lyckades nyss plocka ut första stycket ur Julian Casablancas Ludlow st. på gitarren. 

Everything seems to go wrong when I start drinking,
Everything seemed to go my way last night.
Everything seems so wrong to me this morning,
I know things'll be brighter later tonight.

kom inte längre.

ps. snön är fin, mörkret skönt, kylan kall. världen är sjuk. kall.


skivbolaget Novoton kirrar tristessen

Var hälsad! :) Gårdagen spenderades i förvirring, som vanligt. 4timmar stilla-sittandes på cafe får mig, som ibland har  bokstavskombinations liknande beteende, att tappa fattningen. Stina är mitt lugnande piller. "Det vita bandet" regiserad av Haneke är en höjdare i lung takt, vilken jag rekomenderar till varje cineast. Oss traditionister imellan vet vad som skedde sedan.

Svenska skivbolaget NOVOTON producerar sjuhöjdars band. De är de som presenterat band som Skriet och Pascal för oss dötrista svenskar. Men skivbolaget bär på fler skatter. Lyssna och ät spotify listan under.


[causeyoureworthit.png]SPOTIFYA o den funka inte härå: KORV


En dag 1961 i Kabul


Sagan om Let's Live For Today

Shangrila! Jag har varit äckligt sjuk, börjar bli kryare, woho! kan tillome sitta idag. och blogga muhaha!the Grass Roots var ett amerikankst band som körde Britbeat blandat med soul, r'n'b o en gnutta folk. Störst och mest framgång hade de under sent 60tal, med 30miljoner sålda album,  ett av dem på Billboard under hela 307veckor. sinnes!
Lets Liv for today, hette deras 2a album och samma namn hade deras 1a top 10 låt! Grass Root köpte låten för en knapp summa av det italienska bandet The Rokes ("piangi con me") vilka inte fick något erkännande alls av låten som egentligen var deras. Jag antar att de ångrar sig. Båda kan ni höra här under.
 Vill du höra mer från The Grass Roots kan jag rekomendera bla http://www.youtube.com/watch?v=gCdGqed6Ajg mer dub.

Söndagsmusik med Per Egland

Svensk musik är sommar för mig. Per Eglands debut har redan läckt på nätet, men officielt släpps den snart. Den 17februari för att vara exakt. Musiken är rapp och klar. Kom att tänka på honom som en annorlunda Jakob Hellman, döpt i vodka. Fylligare, hårdare, annorlunda. Det blev nog inte så mycket Hellman kvar. Själv säger han att han bara gör musik i väntan på jantelagens renässans. Spännande? hell yeah!

Som gatumusikanter spelas låten "Lust och Fägring"


When I'm out walking, I strut my stuff, and I'm so strung out

Wayne Roony gjorde nyss en hattrick. Han är rätt bra. Oj, nu gjorde han ett fjärde mål. Idag började bussen till jobbet brinna, eller iallafall ryka så att den blev utrymd. Tanten bakom mig stank rätt mycket, så det var rätt ok ändå. Någon har lynchat Satellite Of Love, lou Reeds fina, och gjort en ful remix som jobbet maler 24. ikväll ska ja o 3 rara röra om i sthlms krogliv.

Violent Femmes, kultbandet bildat i USA under tidigt 80tal, spelar musik som låter som en trevlig mix mellan velvet undergrounds Lou Reed och The Only Ones Peter Perrett. I alla fall sången. Beroendeframkallande. Och skivomslaget till deras självbetittlade debut är vackert.  Violent Femmes. Blister in the sun 


Kassett v.3. Till Höger: Spökstaden


ROCK OF CASHEL/ghost castle by inigolai.

Konsten att tillverka en kassett är uråldrig. Den kräver precision och är inte helt ofarlig. Snedsteg kan leda till bestående psykiska störningar, eventuellt banlysning. Efter en lång tillfriskningstid(bestående av gummibjörnar och kalla promenader) sedan senaste kassetten har jag vågat mig på utmaningen igen. Jag har mejslat ihop en musikalisk Spökstad, där ändast kyliga vindar får blåsa. Kyliga vindar som inte lämnar någon oberörd. Kom ihåg, spökstaden ligger till höger!

Varning: Spökstaden kan ge bieffekter så som äckel, huvudverk och instabilitet.

Innehåll:

MusicPlaylistRingtones

PS. kassett-layouten funkar inte längre:/
Pms. Låt 1, är bauhaus första singel. Bauhaus räknas som Goth-fadern, allstå borde låten vara den "första" goth-låten?!

Carl Barat om sin kommande skivaDet snackas om återförening:
Flera band har berättat att de ska återförenas, Suede är ett av dem. Bruce Foxton och Paul Weller ska sammarbeta under Wellers kommande skiva. Lite The Jam vibbar. Men Jam borde inte återförenas, det tror aldrig att de skulle göra heller. Det skulle förstöra nostalgin.
Ett annat är: The Coral!!! En återförening med dom trodde jag var näst in till omöjlig, efter att Bill Ryder-Jones, en av bandmedlemarna, avled 2008. Men plötsligt händer det, som tv-reklamen maler! De håller på att spela in deras 5e album nu:)

22-20s, ska också återförenas, med ny skiva i år, på deras myspace finns 2 nya låtar.

VattenpassAllt oftare känns det som om livet är en cirkus.
En karusell som vägrar stanna när jag vill,  men står irriterande blixtstilla när jag vill skynda på. In till min port pekar en skylt som säger "Till Salu". Jag hoppar till varje gång jag går förbi den.  
På gatorna ligger det fullt av iskokor. Om man inte har något att göra kan man alltid gå ut och sparka lite. Jag har upptäckt att Velvet Undergrounds "Train Round the bend" är en perfekt snökok-sparkar låt när man spatserar i ljuset från en gatulykta.
Vad händer annars i förorten? Pojkspolingar skjuter sig i benet i Fittja. Mitt hår är färgat becksvart, näst intill postpunk stuket. Det är kul, för det ser konstigt ut. har även märkt att bussarna får ett vattenlager mellan fönsterrutorna och när bussen åker upp i backarna, som är ganska få, bildas flodvågor där imellan. Ett vattenpass. Tur att man inte var en myra och satt fast där imellan.

Owen pallett, violinisten o sångaren från Final Fantasy, spelar här under en liten låt från deras skiva "Heartland" som släpps denna vecka.


kärleks viskningar

baby, baby


The Vibrators

 


är ett punkband bildat redan 1976 i London, alltså var de ett av de tidigare punkbanden. Knox, sångaren, som var 30bast då hakade på punk trenden, efter att ha blivit inspirerad av amerikanska punkband som Iggy and the stooges. Bandet lever och mår relativt bra än idag, beviset kan du se den 29januari på hornstull.

"Pure Mania", deras 1977 debut, innehöll en låt som hette Stiff Little Fingers. och schwaap så hade punken förökat sig. Samma år föds ett skrikigt, stökigt barn i deras dimmiga strålkastarljus. De antog namnet Stiff Little Fingers.


JAY REATARD ÄR DÖDHerreGud! Jay Reatard har dött! finns inga ord som kan beskriva hur tragiskt det här är. Han blev 29.
Dödsorsak: oklar.

Skivbolaget  Matador Rec säger:
"We are devastated by the death of Jimmy Lee Lindsey Jr., aka Jay Reatard. Jay was as full of life as anyone we've ever met, and responsible for so many memorable moments as a person and artist."
Kortklippt:
 
Reatards karriär som lo-fi garage rock kung började vid 15års ålder. Född i Memphis, US ovh spelade i flertaliga band, exv. the Reatards och The Lost Sounds, innan han, 2005, påbörjade en solokarriär som Jay Reatard. Genomslaget kom i och med första soloplattan "Blood Visions"(som du förövrigt borde lyssna på pronto on du inte hört den förr) stora publiker, festivaler och världsturner var ett faktum.
2009 släppte han plattan "Watch me fall"(smakprov här över). och nu han har fallit. fan. nollställd. Ännu en stjärna bortsliten från oss.
 

När vi träffade Pete

tjollahopp!! Bilderna vartså jävla snygga, speciellt med våra nyförskaffade mössor. Färgerna blev så klara och bra av blixten. pete ser också glad ut! haha:D

STIMPAN (jaä din mormo foe helvete)

Idag fyller min bästa vän Stina år, GRATTIS din ko! ^^ Utan dig skulle jag vara ett vrak. Du får mig att segla över gatorna. Du gör allt så jävla bra. Du är snäll som en gamling och rolig som.. Betner. Fruktansvärt bra humor, måste jag säga. För ofta skrattar jag så jag nästan kissar på mig när jag är med dig. Du ska veta att du är smart. Smart som.. Einstein. haha det är kul hur arga vi alltid blir på varandra när vi jämför Beatles med Clash(haha ofta vi ens gör det) Du är min Carl och jag är din Pete. Eller tvärt om. Med dig kan man sitta tyst i ett år utan att det känns konstigt. våra konstiga jargonger, vadå as elaka eller danska eller..? Du lyssnar på alla konstiga saker som ingen annan hör eller vill höra. När vi är tillsammans händer det alltid något.. utöver det vanliga. HAHA hela sommarlovet var typ ett stort frågetecken. Satt nyss och tänkte på när vi bodde hos en spansk familj som inte kunde engelska och vi barikerade barnens rum och man öppnade dörren med en sax. Och frun visde upp oss för sina vänner, pekade, såg stolt ut och sa "Hippie, Hippie". Visst är/ var vi trashiga, men hippiesar? Okej glömde, verkligheten är inget när vi.. leker. Du får mig att må bra.

Idag när jag gick till skolan, lite sen, väldigt trött, lyssnade jag på "What became of the likely lads" då kom jag att tänka på dig, och hur bra du är. När jag väl kom till skolan o såg dig blev ja pigg o glad. fast det kanske va den kalla luften. men iallafall,  låten känns så oss. Jag vet inte varför, den är ju egentligen ganska sorglig. men försonande. Den handlar om äkta vänskap. Att ha ett magiskt band till någon, starkare än.. carlsons klister.Oss i 3 låtar:

(Pixies. where is my mind.) Bara för att den är hela sommaren, och sommaren var typ bäst. Och jag tänker köpenhamn, liverpool, amserdam, paris och allt annat som ägde kött på luffen


(The Rasclas. Bond Girl) Bara för att dom är så jävla dåliga, trots det lyssnar vi på dom.. och asgarvar. Och för att Miles Kane är het.


(The Libertines. What became of the likely lads) Bara för att inget kan förklara känslan i våran vänskap bätttre. Bara för att vi är två drömmare i en grå förort. Bara för att du är min bästa vän och bara för att jag älskar dig


Ps. nu börjar detta kännas för..smörigt:P Vi syns snart, hoppas du kommer gilla min present muhahahah;D


Peter Doherty 11/1-10

Hej mina vänner, igår träffade jag min hjälte. Den störste av dem alla- Peter Doherty. Tyvärr hade jag inga biljetter, så konsterten som recenserats här, missade jag. Den fick väldans bra kritik, kul för Herr Doherty. Men, som ni kan se här under, ställde han upp på denna mäkta avancerade "intervju", även om den utspelar sig mil från alla journalistiska spelregler kan jag inte låta bli att; JIHOOOOOOOOO!! Jag har intervjuat Peter Doherty!! :D

Förtydligande:

My name is: Peter Doherty
I'm (30) years old
I'm doing: This and that
I wanna be: Me
This is why  we live: (en turnebuss)
Some favorite bands: Smiths, Specials, Velvet Underground, Beatles 
My favorite book: Crime and Punishment
(My favorite) word: pamplemousse (han sa att det var en fransk maträtt. Det betyder tydligen grapefrukt)
If I could change one thing, I would: Change my socks (haha, berättade att han inte hunnit byta så ofta under turnén)
I wish I made this song: I'll be back, the Beatles
I wish I invented: cats eyes
My dream: Tidy house (han berättade att under natten hade han drömt att hans hus var nystädat hoho)

Ps. Bilder kommer när jag fått dem överskickade :)


pss. om den stora bilden krånglar:

Peter Doherty på svensk mark

Stina och jag drog in till stan idag. Fikade, chillade. Vi visste att Pete Doherty ska spela senare idag, så vi drog till debaser en stund innan. Satte oss mot ett element innanför bakdörren. Helt plötsligt försvinner hardcore gänget, som stått ute i kylan i väntan på pete, bakom bussen. Vi greppar vad som finns att greppa. Sansar oss. och inte fan, DÄR STÅR PETER DOHERTY!
Vi stod och snacka lite, fick sin cigg tänd, skrev autografer o sån skit. Han gjorde även en grej åt mig ni ska få se imorron. Under minuterna vi stod där levde mannen upp till myten; koollugn, drömsk, sunkig & snäll. Fan, jag älskar honomSkulle vart kul o se konserten, men fan det här var nästan bättre:P

Keep sharp until the sharks get you!

ps. jag vet att det antagligen är ett tecken på snedvriden livssyn, men det här är fan bland det bästa som hänt mig!

Monark X

Jag kan inte hitta hem
Att du inte kan förstå hur fel jag är
Coca Cola konkurerar ut Pepsi
svensk punk
sunkSömnlösa nätter
kvävande korsetter


Grattis fina LillebrorIdag fyller min lille bror år. Han på den fina bilden. Han fyller hela 16-GRATTIS!:)
Jag är så jävla glad att jag är din syster. Du är så bäst, snygg, smart, rolig och underbar. Det finns inte en människa i hela universum som jag upplevt och gått igenom så många saker med, som du. Jag älskar att vi kan prata om allt, och då menar jag, ALLT. haha
Jag älskar när vi flummar runt. När vi busar och äcklar oss. Jag älskar att vi alltid skrattar och säger fel saker vid fel tillfällen(inglorious?^^) släktens svarta får? när sitter på balkongen med bob marley o  vattenpipa. Minns egypten. eller när vi bara pratar om livet. Jag Älskar Dig!


Mördare

Fy fan för hur SJUK världen är. I år är det året som skulle bli afrikas fotbolls år. Afrikanska mästerskapen som skall börja snart, börjar i ett jävla blodbad. Togos landslag blev beskjutna med Atomatvapen när de kom över till Angola, där mästerskapen skall hållas, 3 landslagsmän dog. Kan inte förstå att människor kan göra något sådant. Mördare. Tragedi.
jag mår illa.


Spindelnät, korpar, istapp, brun

Hej, och idag hatar vi NATO, jobb och blöta golv. 
För att inte sprida mer dödligt hat, drar jag på mig tvångströjan och lyssnar på Michels Polnareff
ELVIS kommer leva förevigt

Idag skulle ELVIS PRESLEY fyllt 75år. Han hade inte bara den snyggaste vaxfrillan i historien, utan skapade musik som gjort han odödlig. Han har fångade allt från de snustuggande raggarnas, till de fnittriga tonårstjejorernas, hjärtan. Vi får buga och bocka för vad han gjort för musikens utveckling! 


All shook up

Dumskallarnas sammansvärjningHahahaha viktor, jävla nube! ^^

Shit, idag har jag inte gjort ett piss. Försökt skriva om mordet på Benno Ohnesorg, men har skrivkramp. Läser "dumskallarnas sammansvärjning" av John Kennedy Toole, en bok om en skum snubbe som lever med en TWISTAD världsbild. haha men han är ganska skön, lyckades få sin chef att sparka en kollega bara för att han skulle ha råd att betala taxi till honom fram och tillbaka till jobbet.
Spelat lite Tanita Tikaram på gitarren, käkat ungspannkaka och nu ska ja dra till statoil för att köpa PimPim. SkeppO´Hoj!

Shit låter som blondinbella, idag har jag gjort det.. och det! och inte ett dugg intressant. idioti.
HEJ

Nu har jag hackat mej in på systers dator!!!!! Hon visade mina presenter idag, en BRUN skjorta och en randig tröja, vi är så roliga. Fastän min födelsedag inte är förrän söndag. Jag undrar vad jag får....

För någon vecka sedan var jag, vendela och mormorn på biografen. 2012 blev det. Den var väl hyfsad. Lite för mycket halleluja moment hela tiden för min smak, men bra special effekter. Den får 2/5 i betyg.

Här kommer ett live uppträdande av THE KING OF POPHej på dej leverpastej

HEJ,

vill du drömma dig iväg med mig?

>

Alex Bleeker and the Freaks

Och fåglarna kommer från Sibirien


The Soft Pack
dundrar genom högtalarna, sweet! Jag har blundat och intalat mig att det är sommar. Nu sitter jag i shorts. Och linne. Här är Soft Packs nya EP;The Soft pack-Answer To Yourself 

Snart kommer fåglarna från Sibirien. Jag vill vara en fågel.

scanned image


Svensk radio är bajs omvandlat till ljudvågor

``If I had five million pounds I`d start a radio station because something needs to be done. It would be nice to turn on the radio and hear something that didn`t make you feel like smashing up the kitchen and strangling the cat.``


Joe Stummer- ingen kunde sagt det bättre! cut the crap. säg hej om du vill starta en radiokanal!:)

DAGENS LÅTTIPS

NICK CAVE AND THE BAD SEEDS- Tunga som i Sunday's slave och svävande kärlek som i The Ship Song. Tryck på play och njut ett ögonblick KÄRLEK

15 minus betyder 35 grader kvar tills det är varmt


Gårdagen var sjukt kul! vaknade upp hos Ellen o åt gröt o spelade kort. Drog och utnyttjade ett presentkort- jag blev masserad(!) Har ni hört på maken? Skönt var det iallafall! Och massören var en sån där hyvlans en! Fikade med Stina i stan. Mäkta trevligt! och gott, valnötter, ruccola o chevre. Haha typ som hennes nyårs förrätt tsss. 
Vässade pennan och drog på cyklopet för lite djupdykning i terroristers huvuden.  Yeho, kvällen spenderades på HarryBJames med råunderbara bella och hennes gäng. Typ allsång till Hårdrocks låtar som alla tycktes kunna utantill.. scary! Asgarvade dagen igenom, det borde man göra varje dagSnart blire mörklägga allt och sätta på DIG, dokumentären om Brian Jonestown massacre o Dandy Warhols, FAN vad jag har längtat! För himmel, bättre kan det ju inte bli när termonetern står på heliga 15 och hela världsrymden tycks fryst fast i en underlig ställning. Vänta, ska bara bryta mig loss

what the fudge

Vad i HELVETE Iggy?
och David Bowie hedras med en tribute-skiva där olika, mer eller mindre kända, artister tolkar  låtar- vad sägs om MGMT; Duran Duran, Vivian Girls mm i Bowie-tappning? (Strangeglue.com) Låtlistan på den ännu namnlösa skivan:
'Space Oddity' (Exitmusic)
'John, I'm Only Dancing' (Vivian Girls)
'Sound + Vision' (Megapuss)
'Absolute Beginners' (Carla Bruni)
'World Falls Down' (Lights)
''Heroes'' (VOICEsVOICEs)
'Boys Keep Swinging' (Duran Duran)
'TBA' (MGMT)
'Always Crashing In The Same Car' (Charlift)
'African Night Flight' (Aska w/ Moon & Moon)
'Suffragette City' (A Place to Bury Strangers)
'Theme From Cat People' (The Polyamorous Affair)
'Life on Mars' (Keren Ann)
'Red Money' (Swahili Blonde feat. John Frusciante)
'Art Decade' (Marco Benevento)
'Be My Wife' (Corridor)
'The Superman' (Aquaserge)
'Ashes To Ashes' (Warpaint)
'Quicksand' (Rainbow Arabia)
'Afraid of Americans' (We Are The World)
'Within You' (Laco$te)
'Ziggy Stardust' (Ariana Delawari)
'Modern Love' (Pizza!)
'Secret Life Of Arabia' (St Clair Board)
'Starman' (Caroline Weeks)
'The Man Who Sold The World' (Amanda Jo Williams)
'Ashes To Ashes' (Mick Karn)
'TBA' (Soulwax)

jag vet vad jag vet och jag vet ingenting

Saker och ting känns jobbiga. Men snart ska jag över till Ellen och kolla på damernas detektivbyrå o dricka te, det kan nog torka bort lite av skiten.

Haha här e en liten Johnny Cash cover vi gjorde tsmn i höstas, där ja spelar o bägge sjunger. Jag tycker om dig Ellen, du är så fin!
 


korv då!

1968

paris majrevolt

the Beatles- Revolution


Ps. Revolution släpptes 1968 o va beatles 2a politiska låt, efter Taxman

Ett helt år, inpaketerat, omsnörat och undanlagt

"jag minns den ljuvna tiden" så börjar en dikt av Anna Maria Lenngren och så känner jag för året som gått. 2009 gick så snabbt, men ändå så sakta. Jag hann med så mycket, men ändå så lite. Men jag minns året med ett leende. Minnet för mig tillbaka till soliga sommar sagar i Stockholm. Stina kommer du ihåg hur vi kom in backstage på Black Lips? nostalgi så fort jag lyssnar på Black Lips nu, för året handlade mycket om dom. Och om andra.
När jag tänker på olika delar livet, eller varför inte året, spelas låtar upp i huvudet beroende på vilket minne som dyker upp. Låtar som påminner om den tiden eller låtar som jag lyssnade på och älskade med då.  
Sommaren var en enda lång tågresa. En tågresa genom Europa. En tågresa som levde upp till vissa drömmar, men inte till andra. Istället gav den nya drömmar. Tågresan stavades Babyshambles. i tågfärderna i det skottska höglandet fanns det bara "Albion".
Jag har nog aldrig rest så mycket som då. Jag fick till och med sand mellan tårna i Egypten.
Jag har nog aldrig kännt mig så splittrad som under det senaste året. Vem är jag?
Under 2009 har jag umgåts med, och kommit närmare, några av de finaste männikskor jag träffat. En hel del av dem går i min klass. Andra inte. Jag har till och med kommit närmare min familj. 
2009 betyder musik. Men det behöver jag nästan inte säga, för utan musik är jag inget.KÄRELK


RSS 2.0