Oasis are Rock n Roll stars


Igår var det Oasis på kalendern! Shit va kul det var! JAg och Stina kom till gullmars runt 5 och så fick vi ställa oss vi söta signe, carro, sara och saras syrra hanna som stod väääligigt lång fram redan!=) Pulsen började bullta allt snabbare och sanbbare tiden vi fick så i kylan och vänta på att dörrarna skulle öppnas. Som tur var kom Lina, tony, anneli, jossan,lovisa o aleese förbi och hämta upp våra jackor så att vi kunde kuta direkt till scenen o skippa garderoben.  TAck<3

Vi hamna längst fram typ i mitten!!!!(=D) och förbandet Ceasars var faktiskt ordentligt bra, kände dock inte igen så många av låtarna men Jerk it out kan man bara inte ha missat, bästa av dem typ. De drog även iväg endel nya låtar från plattan Strawberry Weed som var gö bra!  Avslutande låten var från Teddybear STHLM, punk rocker vilket fick publiken vart de ville- EXTAS!
De var även grymma för de laddade publiken inför oasis med uppmaningar som "Vilka är ni här för att se?" -OASIS!
 "jag hörde inte riktigt.." -OOAASSSIIIIISSSSSSS!!!!xD

Väntan på att bandet skulle kliva ut på scenen var svettig och trång och vi förlorade vår braiga plats till en galen 20 åring som halv låg på oss under resten av konserten-Ussh! MEn jag glömde allt det när hela arenan börjar jubla och självaste Liam Gallagher står framför mig på sen med sina extremt långa polisonger och coola Napolieon jacka! KULT!
resten av bandet entrar scenen o de ser minst lika balla ut!

Några dagar konserten hade jag läst massa resentioner från Göteborg i tidningar då bandet hade blivit total dissade, därför hade jag tråkigt nog inte allt för stora förhoppningar på de här "moderna klassikerna" som jag trodde skulle vara som ett gäng reliker på scen.
Förtsa låten drar igång och kan inte riktigt koncentrera mig pga allt tryck och alla armar över huvudet men bandet kör sin grej och visar inte allt för mkt intresse för publiken. Skulle velat att de gav lite mer av sig själva, men de här va min första oasis konsert och det är kanske deras grej att bara gå ut och göra vad de ska liksom ,dom är iof runt 40 nu för tiden. Det hördes trist nog på musiken, allt lät nästan för perferkt som om allt bara spelades upp på en skiva och det var jäkligt trist. JAg hade hoppats på att det skulle hända något mer otippat och att det skulle vara lite mer energi på scenen.

Men det fanns några rejäla höjdpunkter som fick hela publikhavet att hoppa i takt och sjunga halsen av sig. Shock of the lightning var första höjdpunkten och då kände man för första gången var bandet är kapabla till att prestera på scen. Några låt nummer senare kom The Masterplan, Cigarettes and Alcohol och Morning Glory kom snart efter och var också riktigt bra!
Under Wonderwall så blev det allsång mem den var ganske kort och inte alls så bra som jag trodde de skulle göra klassikern live. Men det kan bero på att de hatar att uppträda den nu förtiden, enligt Liam G.

Men de allra bästa låtarna kom som extra nummer efter att publiken halv-lamt lyckats få tillbaka bandet igen på scen. Noel, om jag såg rätt, kom lungt in och spelade en underbar version av Dont look back in anger på aukustisk, jag får guåshud bara jag tänker på det! Hela publiken stod med ett stort leende och sjöng bort alla sina berkymmer.
Efter den kom Falling down som inte heller var så pjåkig, men det var efter den som min kvälls absoulta höjdpunkt kom och det var med´vackra Champagne Supernova- Perferkt längd och perfekt känsla i publiken. 1000-tals fans sjöng i kapp under minuterna som låten pågick och liksom i Dont look back in anger märkte Liam att han inte behövde sjunga utan att vi klarade av det utmärkt.
Konserten avslutadesa med Beatles låten Im the Walros, av våra kära beatlemanias. Hela Globen njöt!

En halv kass början med ett slut av klass! Nästan alla var vi nog överens om att Oasis är grymma, men kanske inte på toppen av sin karriär. Men vad ska man kräva? de har förmedlat så mycket och gett oss så många bra låtar genom åren att vi knappast klaga.

Lamporna tänds samtidigt som trycket lättar och man slapp en svettig armhålla i ansiket- Shit vad jag älskar konserter!
  

"Lets go old together" (white lies)


Rykten har börjats spridits om att David Bowie har börjat spela in en ny skiva i Berlin
, där han spelade in tre av hans mest framgångsrika skivor där ibland Heroes. Hans senaste skiva var Reality so släpptes 2003, men turnen var tvungen att blåsas av pga hjärt problem. MEN det är inte bekräftat om det är sant än..


Alex James från Blur hade under senare 90-talet ett skivbolag tillsammans med Joe Strummer och DAmien Hirst och har avslöjat att de då hande chansen att signa Coldplay, men att de struntade pga "We all thought they were ordinary and passed on them" säger han och tillägger att han fortfarande inte tycker att de har något speciellt.


Omtalade Kanadensika snubben som knuffa ner Noel Gallager från scenen under en av deras konserter i landet under 2008 kan riskra 14 år fängelse. Så jävla fel om man vet orsaken "attacken".  Bandet var tydligen(enligt honom) så dåliga på scenen och såg mest uttråkade ut så istället för att göra "bottling" som engelsmännen gör när de inte gillar vad de se(kasta upp flaskor på scenen) så gick han upp och putta ner han ist. Helt rätt..
Nu hoppas ja inte att konsterten nu på onsdag kommer att bli lika usel, eftersom jag köade och betalade dyra biljetter=P


The Enemys nys skiva har döpts till "Music Fore The People" och de har gått tillbaka "to the basics" när de spela in den, ist för att använda sig av datorer som majoriteten av alla band gör idag har de spelat in den på band.
 Coolt värre, kan knappt(för att uttrycka mig gammaldags) berga mig tills den kmr ut!!!!!


Idag släpps The Rifles nya skiva i England(vet inte när den kommer hit) den heter iaf "Great Escape" och spås bli riktigt bra(av mig hahah) Några av låtarna finns redan på tuben så det är bara att klick dig dit om du är intresserad. Ska skriva en review så fort jag lyssnat igen om den!
(Notera hatten som är bandets maskot typ, det blev väldiga rabbalder när en i den franska publiken tog den i sommras och de skickade ut flera uppmaningar för att få tillbaka den. De lyckdes också.Tror jag.)

Sist men inte minst ska jag bjussa på White Lies första singel To lose my life från deras nya skiva. den har gått rätt upp på plats nr 1 idag på Official Albums Chart så jag tänkte att ni musik hungrande vargar skulle vilja göra den. Den är lite rock elektro åt killers hållet men med lite mer inslag av 90-talet U2. Lyssna här nedan!

STROKES börjar jobba på nytt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Julian ´Casablancas
har idag berättat till BBC music att han och Nick Valensi har börjat skriva ntyy material till den nya skiva de ska börja spela in nästa månad! Trummisen Fabrizio morretti säger att de inte har några betsämda planer för hur skivan kommer att se ut eller för när den ska släppas, men att låtskrivnings delen har börjat. "Strokes är ett band som inte funkar förren alla är tillsammans i samma rum och kan sina delar ut och in", tilläger han.

YESYESYESYESYEYSYEYS!!1XDxDxD Har längtat efter de här så länge nu, ÄLSKAR STROKES!!!!<3

You only live once" -en av de bästa låtarna på 3:e skivan"kan knappast bli bättre! =)


I found myself washed up in paradise(P.Doherty)

Hejsan svejsan alla musik fantaster! det var ett tag sen jag skrev, hoppas ni inte har tappat hoppet! nu kommer det att dröja ett tag till innan jag kan skriva eftersom att jag ska  på skidresa me skolan låååångt upp i fjällen, kitellfjäl  heter målet=)

Massa musiknyheter har hänt medans jag var borta. här är en snabb rapport:
 

Artctic Monkeys har spelat 4 låtar av sin nya skiva på en festival i nya zeeland, men skivan kommer dröja. till slutet av året... sucksucksucks.  Men låtarna sägs vara grymma, hörde en på youtube, men det var så kasst ljud att ja inte palla höra, hoppas ja inte gör samma sak med kommande skivan...(svårt för dem att nå upp till förväntningarna eftersom att de 2 tidiga skivorna var helt cp bra)


Pete Doherty ska släppa sin första solo skiva den 4e mars! woho, äntligen är han igång med nytt material! detta har ryktats om sedan länge när han sågs tillsammans med coxon i blur, då var det ett sammarbete som ryktades och sammerbete blev det.

Bruce springsteen ska till sverige igen, den 4-5 juni i sommar ska han spela här i stockholm. han måste älska sverige.


Bandet White Lies antas av många engelsmän(enligt forum) kommer att bli det hetaste bandet  under 2009. de har precis släppt sin första skiva som sägs vara fantastiskt bra. jag har tyvärr inte hört den än(piskslag, ajaja..), måste höra snarast *musiksug*

Du kan nu höra första singeln "Get on your boots" från U2 omtalade och kommande platta  no line on the horizon på nätet nu.Personligen tycker jag att det låter som om bandet tuggat i sig en blandning av Red Hot chilli peppers, country och wannabe Jesus and mary chain eller Joy Divison och spottat ut en blandning som låter minst sakt eget- det låter helt fel och oproffigt på detta. HAde förväntat mnig något annat, och mer. men döm själva. De var ju ute efter ett nytt sound, och det har de värkligen hittat! Tycker bara att den låten inte lever upp till förväntningarna och då kan man ju undra hur skivan kommer att bli, eftersom att den första singeln brukar vara väldigt avgörande. SPOLA SKITEN


The killers kommer att komma till sverige i sommar! bandet kommer att göra ett stopp i landet och det kommer att vara på Hultan, enligt anordnarna så var killers det band som absolut flest hade röstat på. majoritetsval!- still got the moves.

Ûber pigga Amy Winehouse har startat eget skivbolag som heter lioness. första hon har signat är hennes 13-åriga guddotter Dionne Brommefield- låter spännande! eller kanke inte..


Ryan Adams ska sluta med musik och allstå hoppa ur sin grupp The Cardinals som haft stora framgångar inte bara i år. I år har de bla varit förband på oasis turnen i USa.
Hans beskrivning om varför han sluter tycker jag är väldigt vettig, och varför inte livsbejakande. Han hade som många andra en dröm att bli rock stjärna, att betyda något, blki framgångsrik- men kom underfund med att inget av det betyder något egentligen.

"This is not much of a life; not glamorous like those ridiculous videos a long time ago television played. And no, it is not monetarily as rewarding as people would like you to believe. And yes, it is soul destroying. Especially when you spend your life trying to write about the really difficult stuff and you stand there losing your way and people yell at you like you were in a circus. When it was your dream to matter and you realise one day, it never mattered - I mean, I am a punchline and a footnote."

Grabben är värd en elogue(vete fan hur det stavas, hps ni fattar)- Cardinology var en bra skiva i år, vilken väg han än tar hoppas jag att den tar honom tillbaka till musiken igen.


Lily allens nya pop låt äger: The Fear heter pop-kicken (precis som alla hennens andra låtar) kommer denna att bli en skön plåga i år!
Hon har även gjort en cover av Clash låten Straight to hell med hjälp av legenden(och min livs guru) Mick Jones. låten kommer att va med på en kommande cover skiva som många kända artister medverkat på(9: e feb) Warchild Heroes.
Låten är en av de lite med ska/ reagge aktiga låtarna och är odentligt politisk- en av mina absoluta fdavvo låtar. Lily blandar den med hennes söta klingande röst och mixar ska tonerna med popigare. Måtste såga att Mr Joes gudbarn har gjort en bra cover, men inget kan ta orginalet!

EGYPTEN HERE I COME!

I natt far ja till pyramidernas land, så ni kommer vara helt stängda från musik världen i typ en vecka nu xDxD
muhahaha=P
salam farao!
hej då kungen med den lilla ******!

 <--" whats that thing coming over the hills, is that a monster?? "NOOOOPPits me in snokel! woho!xDMini-intervju: Pans Last Stand

Att finna bandet Pans LAst Stand som ett svenskt band är inte det ända som överaskade mig första gången jag hörde dem. Det unga bandet har med en pricksäker fingertoppskänsla fångat in ett chokerande bra sound som toppas av sångarens fantastiksa röst- lagom hes, lagom cool!
Musiken låter snarare som typisk engelsk indie rock, med dess karaktäriska fartiga poprock och musik som vill förmedla en känsla till folket.  Denna likhet med engelsk índie kan nog förklaras av att det är därifrån deras inspiration kommer, med band som Libertines, DPT som influenser. De blandas med en perfekt dos av svensk indie som Mando Diao och Ceasars!
Det kan inte bli annat än oslagbart! 


Musiken får mig att tänka på trasig romantik och längatn efter att  finna något mer, ungefär som The Libertines musik som beskrivs som "en smutsig kärlek till livet" av gitarristen Nikki. Kunde inte ha uttryckt det bättre själv!
Att de 5 killarna i bandet bara är 17 och 18 år var nästa överasking eftersom att musiken är väldigt mogen och proffsig på ett slarvigt sätt. Men ännu mer att de bara spelat tillsammans i ett år!

Trots att bandet innehåller alla ingridienser som krävs för bra musik, så är inte bandet kändare än att de bara spelar i sin hemstad Karlshamn. fy fan va jag vill bo i Karlshamn NU!!!

Här kommer intervjun med PLS:

*Varför ville ni bilda ett band?
Tjaa, det började med att jag, herman, pontus och hampus lirade tillsammans och sedan kom Ajdin in på trummor. Varför vet jag inte riktigt, vi har väl alltid velat göra det känns det som.

*Vad handlar er musik om? ..
Olika saker, mycket handlar om att växa upp i en liten stad där alla vet vem man är och vad man gör och på så sett får man inte mycket frihet, ungefär. sen har vi såklart låtar om kärlek.

*Vad e ert mål med PLS?( vart är eran dröm att slå igenom osv)
tja, vårt mål är väl helt klart att slå igenom och nå ut med vår musik till folket

*Har ni något skivbolag på gång?
inte riktigt, men nått skivbolag från england ville ha med oss på nått compilations album. får se vad det leder till.

*vad är bra musik för er?
Det är väl olika för oss alla, men för mig(nikki) så är bra musik, sån musik som skakar om en och gör att man känner något. Om det är lycka eller har eller sorg spelar ingen roll, så länge man känner nått. Det är bra musik. Musik som rycker tag i en.

*Vad i Libertines musik inspirearar er?
Framför allt den romantiken som deras musik förde med sig, en slags smutsig kärlek till livet.

*Vad är det roligaste med att spela i PLS?
Att spela tillsammans helt enkelt :) det är det roligaste.

*Vad är era planer för 2009?
Vi har några spelningar på gång nu i januari/februari/mars, men några riktiga planer har vi nog inte. Vi jobbar hårt hela tiden med att få ut vår musik, så allt kan hända.

PANS LAST STAND- SOAP


Vill du höra mer gå in på  www.Myspace.com/panslastsatnd eller hemsidan www.panslaststand.com

I want Black Lips baby

Tänk dig ett band som blandar ihop alla möjliga genrer; blues, punk, country, indie och rock. Vad kommer man få då?? Austen bandet Balck Lips låter precis så och har självbetittlat sin musik  till "flower punk".
Den förklaringen reder faktiskt ut en hel del tankar som rusar runt i huvudet när man hör detas låtar som; Too much in love, katarine, Veni vidi vici och bad kids.
Alla låtarna innehåller de en slags hat kärlek till livet som de leverut genom att mixa 60-tals inspirerad blues, country och hippi kultur= "flower"
Revolt, smutsiga riff och hest kaxig röst som inte alls tar hänsyn till hur det bör låta= "punk".

 whos the wrong man out?
Kan det bli bättre?

*Bandet är kända för sina galna live shower som bla innehållit spya, piss, nakenchocker, kycklingar, fyverkerier.. nu har de dock "mognat lite" enligt bandet sjävt=P
*de vill helst spela i länder som vanligt vis inte får dit så många rockband.(egentilgen har de typ varit i alla länder förutom Sverige=()
*Har vunnit pris som det "hårdast jobbande bandet" av NY times under en festival 2007.
*De föruspråkar revolt;. att inte följa strömmen- Do what u wanna do! LYSSNING FOLKET!!!!
*Sist men absolut inte minst. Enentligen själva huvudsakaen med att jag skrivit allt detta: DERAS MUSIK ÄGER, ÄR NYSKAPANDE OCH FÖLJER INGA NU SKRIVA LAGAR!!!!!!!!!!!!!!¨

kATARINA släpptes i och med dears 4:e skiva som kom ut 2007. det var med denna skiva de nådde ut till massan, men de e fortfarande lite av ett underground band. 2009 ska de släppa sin 5:e skiva som skall döpas till 200 million thousand.

Här kommer den nu omtalade låten: KAtrina(notera: detta e deras "reaste" låtxDxD)Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag!!!=)

Bomber o granater!


 legenden Prince har bestämt sig för att ge ut hela 3 skivor under 2009! Alla skivornsa kommer att släppas genom hans egna skivbolag och den ena  som döpts tiill MPLSOUND kommer han att exprimentera fram med "new ways of recording".
En annan skiva som han  spelar in med Bria Valentine har döpts till Elixir han beskriver musiken som "nasty, but it's not dirty".
Spännande,men jag är lite tveksam till fenomenet att stressa fram skivor...


The Enemy arbetar som jag tidigare har berättat på sin 2:a skiva. Tom Clark, frontmannen, har berättat till nme att han är så nöjd med skivan att han inte känner någon press alls,  som skapandet av 2:a skivor brukar medföra. Den kommer bli grymmast!=)


Den klassiska konsert lokalen Astoria London ska trots hårt motstånd stängas! Nu försöker ägarna få 60-tals bandet och trendskaparna The Who att spela dagen den stängs, även Kasabian har blivit tillfrågade.
 
Nykomlingarna The Soft Pack(fd. The Muslims) ska snart släppa sin debut EP, (dock bara i UK men även vi kommer att få höra av den) Den släpps den 16 februari. Singlarna kommer att vara Nightlife och Bright Side.
Snart ska dom även supporta coola bandet Black Lips på deras turne.

The Smiths föredettan Morrissey har förhand visat en låt från hans kommande skiva Years of Refusal på MySpace. Låten heter I´m trowing my arms around Paris. Han kallar den sin "cosmopolitan hymn to architecture". Det är en popklingande låt som känns som en blandning mellan Anouk o The Police. Jag tycker att den är väldigt vacker och känner på mig att den kommande skivan kommer att glädja varje Morrissey älskare! Lyssna här: www.myspace.com/morrissey

Det legenderaiska metal/ punk bandet The Stooges bassist och gitarrist Ron Asheton hittades idag, vid 60-års ålder död! Orsaken är ännu inte fast ställd, men det var troligen en hjärt attack. 
Han är med på MOJos lista över de 100 bästa gitarristerna i världen
The Stooges var mäkta framgångsrika och leddes av Iggy Pop. 1974 så splittardes de men 2003 återbildades de och de spelade en omtaldet gig på Glastonbury 2007, då scenen blev invaderad av extasiska fans.
Lyssan på: Down on the streets och im your dog.

ENJOY UR LIFE=)

Stiff like hell..............

  Älskar er as hell!!!!
För mig har musik alltid spelat en stor roll, så länga som jag kan minnas. Men jag kan tydligt komma ihåg den dag som jag gick från att bara gilla till att älska musik. JAg gick i 6:an och pappa bärde upp sin vad jag tyckte var uråldriga Lp-spelare från källaren, tog med sig kartonger av gamla Lp-skivor och ställde in allt på mitt rum.
JAg kommer ihåg hur han tog upp en skiva från och sa"nu ska du få höra ett av de bästa, riktiga punk banden, de var med i samma våg som The Clash under 70-talet. Hör nu!" Stiff Little Fingers, svart fodral med eldslågor på, han drog på låten Alternetiv Ulster..-WOW!! SKit va bra det var, ´först då förstod jag att musik kunde förändar människors liv- även mitt!!!

sÅ här kommer ett jävligt legendariskt band för mig- Stiff Little Finger med låten Alternitiv Ulster- låt er dras tillbaka till London 30-år i tiden under punkvågen, då musikhistoria skrevs..Shit vad detta är barndomsminnen- TACK!

NYÅRS AFTON<3

Igår så var det, som alla vet nyårs afton! o de  var asa mysigt´! Stina, Anneli, Christina o jag drog hem till Lina och åt lyxig mat, snacka  och fira in det kommande året- de var jätte jätte mysigt!!<3

            


Jag <3 ER

Eftersom att detta är en musik blogg så skickar jag med Simon and GArfunkel låten Mrs. Robinson eftersom att vi lyssna på den flera gånger igår, vi lyckades hamna på en kanal på Linas typ Radio-Tv som spela massa bra 60-tals musik=)
Gott Nytt År på er mina kära läsare, vänner o familj<3<3<3<3<3

SOLSNURRET 2008Fatta att året är slut, det har gått helt stört fort! Många nya band har även kommit och jag tyccker att 2008 har gått mycket i elektromusikens tecket med band som tex MGMT,  M83, Black kids, Hot Chip och CSS.
Vi har även mött en hel del "indie-flum"/ post-rock från band som Sigur Ros, Fleet Foxes och Mogwai.
Men även musik från Oasis,Kings of Leon, Kooks, Duffy, Glasvegas är präglat 2008.

Jag har upplevt 2008 som ett mellan år. Inte ett dåligt musik år, men inget speciellt utstickande heller. Vi har fått en hel del unerbart bra band, men det känns även som om något har saknats.Den där musiken som kommer ut med ett budskap, som förändrar människor och får andra band att blekna vid dess sida. 2001 var Strokes år, 2004 Arctic Monkeys..
Nu känns det som om det var ett tag sedan ett så pass nyskapande bra, genuint band kom- och jag tror att det kommer att smälla snart!
2009 tror jag kommer att bli förändringarnas år, både i musikväg och politiskt - Obama.
Vi får se om det kommer att leva upp till förhoppningarna..

Men jag tror att det är något som håller på att hända och vi får bara luta oss tillbaka och se vad det blir! 
 
  Ni e farligt bra!!!<3
De nya banden som präglat mitt åt mest är:
1. The Last Shadow Puppets
2. Vampire Weekend
3. Frank Turner
4. The Wombats(sommae)
5. MGMT

Vilket band minns du mest från 2008?


RSS 2.0