Jamie T

I fredags, hör och häpna, fick jag en officiell "intervju" med självaste Jamie T!!! Gissa om jag var nervös!? Helt plötsligt satt han mittemot mig med en cigg i handen, trevlig och intervjuvan. Inte för att det var en normal intervju det bjöds på; Han fick fylla i samma "profil/snapshot" som Peter Doherty, rita med lite färgglada kritor, fick en påse djungelvrål(2 dagar innan hade han vunnit nme awards för best-solo-act), vilket avslutades med lite småsnack om hans musik och annat trevligt! Han berättade bland annat att han funderar på att starta ett punkband snart, eftersom att punken alltid legat varmt om hjärtat.
- Clash and Rancid is two of my favorite punk bands, sa jamie T. (that we like!)
Nu hoppas jag att den kommer med i Sonic! Håll tummar och tår å mina vägnar!

2010-02-26 - JAMIE T från Debaser / Debaser Slussen
                                 Foto: Rockfoto.nu, Emma Svensson

Efter det: Gratis inträde på konserten, vilken var en av de absolut bästa i mannaminne! Redan innan konserten började hade Jamie avslöjat att bandet va redo för att ge allt. Det var sista stoppet på turnén och bandet var trötta men taggade. Och visst hade han rätt! 
Förbandet från Uppsala kunde inte fått igång publiken på ett bättre sätt. Med dansmani inväntades Jamie T and The Pacemakers. De äntrar - Wrrroaaahhh! "Operation" drar igång vad som kommer att bli en svettig dansuppvisning för alla som befann sig i betongbygnaden vid Medborgarplatsens högerkant.
Alla låtar publiken suktade efter slungades iväg med största precision mitt in i publikhavet, vilka, som besatta, sjöng med i varenda låt.
     Jamie hoppar av scenen, ut i publiken och bildar en ring omkring sig. Nu ska ALLA dansa. (men trampa inte ner varandra!) Publiken blir galen och nästa låt rivs igång. Vi får höra "sheila", "If you got the money""back in the game" "Chaka demus" och en mängd andra guldgripar som han framträder under det dryg 90minuter långa giget. 
Två gånger stormas scenen av den glada publiken. Bandet ser lika svettigt nöjda ut som massan som fick äran att dansa med dem på scen. Galet!
Konserten avslutas med "sticks'n'stones", första singeln från kings and queens-plattan. Tajtare band får man leta efter!
                                ~~~~
Sen, ja, det finns väl inte direkt några ord för hur kvällen fortsatte. Aleese försvann. Det visade sig att hon lärt känna basisten i bandet. efter mycket om och men slutar det med att vi efterfestar med honom. Udda! av en anledning som inte finns började han och jag låtsasbråka. eller brottas kanske. sånt är kul. att slippa vara tjejig. "det är som att slåss med min brosha", ska man ta det som en komplimang?:o ran-dom.
Basisten aka James berättade att alla i bandet hade en likadan tatuering, föreställande en pilbåge i en ring på armen. tufft!
sen vart det en lika konstig hemresa...

                                ~~~~
På lördagen blev det kinamat, prinssestårta & Precios med världes finaste Ellen.
Idag; Afrikansk Filmfestival med Frida. Härligare tjej får man leta efter. under en av visningarna hamnade vi bredivd vår svenskalärarinna. sen hamnade vi på den ända filmen frida inte ville se. haha!
Godnatt! sportlov=idiot-speed-stress-pluggande


Smörgåsbord

Imorron spelar jamie T på debaser, hans andra platta Kings and Queens var en star efterföljare till en redan stark debut (panic preventions) Jamie T's texter är som små oaser av ord. Magiskt! Att klara av att skriva sockersöta ballader som Jilly Armeen, till ordknäckande HipHop, typ, Sticks'n' Stones, finns det bara ett ord: Papaya!! ((Jamie) T för Talang)

 "Fire, Fire" hamnade inte på skivan, utan "gavs" till fansen åp hans hemsida. Den är jäfligt snabb-punkig för att vara jamie T. ballt!

 Back in the Game. En av de bästa!

KlonkenI sommras så försökte jag och stina få syn på monstret över. Loch Ness var däremot jävligt svårt att få syn på och det närmasta vi kom var en kiltbutik i Inverness, vart vi förövrigt träffade en snubbe som hete Klonk, precis som en HP boll, han va skit packad och anföll en bankomat. På kvällen hängde vi bland skottska ölhävare och hamnade nerträngda mellan två 80åringar som tyckte vi liknade tjejorna i ABBA. På gatorna affisherades det om det "kända" skottska bandet; Highland Pride, ett gäng killar i kilt och bar överkropp. Himmla läckert. Eylem hälsar. Stina suger. haha.

100 år från nu, sitter vi i AzerbajdzjanChing-chong, Ding-Dong! Jag lever på kaffe och makaroner med salt. Det är goooott! Jag läser om röda vågen under 70talet. Disskuterar Pokémon med Bella. Jag lyssnar på Dr. Dog. Mitt namn är okänt. 
Dr Dogs tidiga inspelningar benämdes; 90-tals lo-fi(vilket låter bra, men alltid lika kryptiskt), bandet utveckaldes (som en piccachu) till att bli mer 60tals influerade och har jämförts med Beatles och Beach Boys. Inte illa! Den 6e april släpps deras 5e platta "Shame, Shame". Och än en gång ska de ändra form och färg.
Gitarristen Scott McMicken sägerthe new album is gonna be much more modern and a little more punk rock, with more electric guitars. Där ser man!

      
(Shadow ppl, som den sista låten heter, är purfäsk och det första molnet från deras kommande album. Låter lite Moldy Peaches)

what that thing ringing in my ear?Snöhögarna är ungefär 3meter höga nu, om Sverige skulle hamna i krig skulle vi inte behöva bygga några skyddsvallar. Men förhoppningsvis blir det inga mandomsprov. Istället skulle jag vilja bestiga dom och placera en hemmagjord flagga på toppen, i stil med Neil Armstrong. Lite piffigare skulle snön bli, ungefär som rondellhundarna på sommaren. Nått för ögat när man står och fryser ihjäl på busshållsplaten. 
En sak till; Vart är Yeti? Den här vintern måste ha livnärt honom ordentligt. eller henne.
All musik serverad över är lite av vad veckan har att erbjuda. De 4 första musikmakarna släpper nytt album i veckan. De två sista spelar i Stockholm under veckans gång


Gravitation

Nu är det kaos hemma, allt ligger i flyttkartonger och imorron flyttar vi.


 

PS. Om någon försökt messa/ringa, så är min mobil spårlöst borta.


Drag me to a place where I've never been, never seen and want belive

Min skola har slutat ha lektioner. Jag är trött på all jävla snö. Istället drömmer jag om den bästa festivalen i NY, och det bästa är att jag kanske ska vara i staden samtidigt! ATP New York 2010 heter tjohejet.

En line-up som innehåller både BJM, Vivian Girls, The Breeeders, The Stooges, Fucked Up & Sonic Youth låter för bra för att vara sann.

Även grunge legenderna Mudhoney, som inspirerat allt o alla inom grungen, z.B Nirvana, besöker eventet.


kärlek genom härmapning

Gö koola NY-garagearna Thee Vicards (vilkas manager S o ja e "buddies" med haha) har tillverkat en egen rippad men upptempo version av de gamla garage rävarna Larry and the Blue Notes låt "Night of the Sadist". Att immitera och göra egna versioner av sina egna ögonstenar till band är en outtröttlig källa till inspiration. Det förevigar de äldre och förärar de nya.

backstabber
bankrobber
who pissed on the wall?

Bitar


"and the tower bells chime, "ding dong" they chime
they're singing, "Jesus died for somebody's sins but not mine.""

Patti Smith


THE BLACK BELLES

The Black Belles  är ett nytt tjejband producerat av jack White(The White Stripes) släppt genom hans skivbolag Thrid Man Label. Hittills finns bara singeln under att få ta på(så vitt jag vet)
Om Herr Dracula skulle spela 60-tals garage skulle det troligtvis låta sähär:


me? i got out againTelevisons
låt Marquee Moon tycks mer och mer framstå som den ultimata låten. För tillfället iaf. Beroende framkallande, i klass med lakritsklubbor. och det bästa att den är 9min lång.
Folk och fä! glöm för guds skull inte bort att det är fettisdagen imorron!!! Jag & the-one-that-can't-be-named har gått på havregrynsgröt diet i två veckor(ja vet, det är inte friskt) men imorron är det julafton. Jag ska köpa frulle på donken, sen blir det vedungspizzerian till lurre o nått annat amerikanst till midda. mm.. och semlor, självfallet! melongodisar.  


Television- marquee moon
'

Adios tills vidare. ikväll blire sång på kulturama. innan dess- apati.

ps. limpan, tack för att du e kool som få o vinner en hel biosalong för dina vänner på alla hjärtans! vem fan lyckas med det liksom?:)

Adam Green, Hornstull Strand 13/2-10

Publiken är en ung men blandad skara. Ljuset är ovanligt mättat. Kanske är det rökmaskinerna. Hornstull strands scen står tom och publiken inväntar Adam Green under rop och halv entusiastiska stön. Adam Green är den ena halvan från det legendariska NY bandet Moldy Peaches. 2002 släptes hans första solo platta och där efter har fem andra härliga plattor ploppat upp i skivbutikerna. Men det är hans senaste fullängdare- Minor Love- som han har kommit till Sverige för.

2010-02-13 - ADAM GREEN från Strand
Foto: Olle Kirchmeier, rockfoto.nu


Strax innan klockan 23 stiger han upp på scenen. Eller förlåt mig; snubblar han upp på scenen
. ”Cigarette burns forever” är intro låten och halvt igenom den kommer han på att han faktiskt ska sjunga också. Han bjuder på en fylledans och faller ner i publikhavet. Han hånglar upp småflickorna längs fram.


Upp igen! Dags för nästa låt! Han sjunger några rader men bjuder snart igen på den avancerade extacy-dansen; Fladdra med armarna, hoppa sidleds, klia sig i skrevet, dyka ut i publiken. Oh, vilken show! Men han glömde bara bort det alla var där för; musiken. Hans band ökar tempo för att täcka över hans misstag. Bra och äldre låtar som ”Gemstones”, ”Drugs”och ”Emily” förvandlades till knappt igenkännbara, ordlösa monster.


Det svider när en artist man tagit till sig visar sig vara ett arsle.
Jag tar det personligt. Röjiga konserter är det bästa som finns, efter kulglass, men det här är inte röj. Det är tragik.


En del av publiken går, men de flesta står kvar. Mot slutet av konserten blir han bättre och sjunger si sådär 3,4 hela låtar, där ibland ”Baby’s Gonna Die Tonight” och ”Jessica”.   Han lyckas avsluta konserten med ett förvånansvärt fint framträdande till låten ”We Are Not Supposed To Be Lovers”. Han kompar den med gitarr, vilket nästan krävde en applåd.  


Hur kass Adam Green än var under den här konserten ska det påminnas om hur bra och fin hans musik faktiskt är.
För er som inte hört Adam Green så är sanningen den att hans röst är i klass med Iggy Pops och hans låtar underbart flummiga och originella.


devil in amber

Marken är täckt av snö, skorstenen är täckt av tegel, duvan är täckt i fjädar, jag är klädd i rustning.  WAR var ett funk band från californien, bildat 1969. Deras musik utsöndrade lika mycket värme som den brännheta californiska solen. Precis som solen bränner de likbeka champagne-hävarna på rivieran, brände WAR upp politika bariärer med den multi-kulturella line-upen & deras smått utopiska visioner.

Deras fullängdare från 1975, med det måttligt satiriska, och utopiska namnet:" Why can't we all be friends" känns lika aktuell & utopisk idag som alltid.
Med det menar jag; Reinfeldt, dra tillbaka styrkorna från Afgahnistan! En fredsbevarande styrka ska inte bära vapen, då blir man en fiende direkt. Det fattar t.o.m en 5åring.


va ja e lycklig, vad jag e lycklig!

Monster och slämmiga kryp! Sonic magazine köpte min Peter Doherty "profil"!!!! Tjoho, jag hoppade, sjöng och log så smilbanden brast när jag fick höra det!! :D Den kmr med i nästa nr, fick smygläsa tidningen igår och det kommer bli fett! så köp den! Checka detta:


ja tror ja tuppar! :D


Vill du följa med på lite, ehm...ja du vet...eller kanske lite..


?

despite my growing fearsHej, skolan är ett onödigt tidsfördriv.
På Fillipinerna får man inte sjunga Sinatras "My Way", då blir man dödad.
I Iran har två musikjournalister arristerats, utan orsak.
Själv sitter man med stinkande strumpor och fattar ingenting.

Och, juste, The Strokes Fab Moretti säger att nya skivan (den fjärde i raden av bäst, bättre, bra) kanske kommer stå i CDsammlingen i september.

Mumford and Sons kommer plugga in gitarren på debaser den 12april

TransmissionPå tisdag startar en liten Joy Division-vecka på SVT,  inleds gör den kl 21.30 med en JD dokumentär. På torsdag visas spelfilmen "Control".
Det är bara att bänkra er i soffan, för Control får ni helt enkelt inte missa!

ps. bästa kvälls-drycken=varmt vatten+mjölk+honung. billigt som fan, och överkommligt för en inkompetent köksmästare som mig:)

FågelskrämmaSlutade tidigt idag och Lovisa, stina o jag bestämde oss för att gå på bio, Bright Star. Vacker. Lider av ett sjukt sug efter att se filmen över. Eftersom det här inlägget verkar handla om bra film, så kan ja berätta att Juno är bland det sötaste som finns. Kimya Dawson fulländar en redan underbar film.

Kimya Dawson. Tire Swing, Igår när solen sken, kändes det som vår, såg t.o.m videung o ett gäng fiskmåsar, då nynnade ja på detta mest hela tiden:


För 2år sen kunde jag spela All I want Is You av Barry Louis Polisar på munspel. Tappade bort det någonstans på motorvägen

Mellanöstern

The Middle East. Australienskt. Så skört & vackert att man knappt vågar närma sig. 


Brev från förorten

Jag råkade nyss radera alla mess i min utkast. Min utkasst bestod av bandtips,dikter och texter. fan. För att dra till minnes vad jag skrev på bussen igår:
I staden där jag bor finns det inget kvar. Bland betongblocken kremeras lik. En pojke ligger och blöder. 
Livet ser ljusare ut genom ciggarettröken.
Inlåsta barn. Trasiga fönster. Vodkan till kvällsmaten ger 2 minuters lycka.
På morgonbussen sitter folk från alla länder. Underbetalde. Utarbetade. Utanför.
Tunga suckar. 
Staten höjer volymen och trycker hörlurarna längre in i öronen. 
De vill inte höra.
De vill inte se.
De vill inte tänka.

Attentat- Operahuset


jag försökte andas i takt med Karen O

                                                                                              
Jag känner mig rätt tom. Men ikväll ska jag och mina luffare dansa bort olusten.


Förra våren dvs. för snart ett år sedan, var Karen O den koolaste tjejen som fanns och jag ville se ut och klä mig som henne. Hon var, rätt och slätt, min idol. Yeahyeahyeahs album var själva våren för mig. Vad allt var annorlunda då! jag kommer ihåg hur luften smakade. Fågelkvittret, de bristande knopparna, min nitade jeansjacka- allt kretsade kring YYY. Efter att ha sätt "sketetons" video som kom ut här om veckan, minns jag igen förra våren med ett färgglatt obehag, och jag sneglar försiktigt på det som då va stentufft- knalligt blåa jeans, körsbärsblusar och rosa läppar. Musiken speglade klädvalet. Men det gör det nog fortfarande.kärlek. oxstek.


En liten musikalisk sagaHejsan, här under lägger jag upp en lite Moldy Peaches cover "anyone else but you", MEN jag varnar innan ni lyssnar för ljudet är kasst, och det skorrar och allt annat jobbigt som kan inträffa i ljudväg, men det var det bästa datan kunde spela in hhah(hittade ett nytt pogram idag woho:P)
Och en liten STOR gratulation till dig LEIF som fyller 50bast idag! Mamma kunde inte hittat någon bättre kille än dig, du betyder! :)

ps. stina. vi. Juno!?!:D
 

fattat att ljudfilen krånglade(det räckte inte med att ljudet är skamligt) men pröva den här ist:)
Me moldy peachesany one else by diggingtochina

vart är jag?

Antingen är det världen som är konstig, eller så är det jag som är helt fel
Det räcker inte med att dra täcket över huvudetBroder Daniel. Shoreline


I've Got Dirt Under My Shoes

För oss sköra själar som smälter av rå rock; I Present To You: The Dirty
Ryskt blod möter britiskt i en trång, nerpissad källare i en tegelklädd förort. En svettig natt vrålar argession och irritation ut över förgiftande moderniteter. 
Bandet har jämförts med, och varit förband år, The Stooges. De har även stöttat The Horrors o Eighties Matchbox B-Line Disaster(som du förövrigt är underskattade. skräckrock.) Idag arbetas det febrilt på bandets debut platta, och framtiden ser minst sagt ljus ut. Volia!


Exploding Plastic Inevitable

matte c är lätt om man kollar av facit. amen på det.

Velvet Underground fick som känt lite uppsving i musikkarriären med hjälp av popkonstens mästare Andy Warhol. Från -66 var dom husband på hans Exploding Plastic Inevitable tillställningar. Inte för att ljudet(för det är mer ljud är musik efter 2:00, extremt experimentellt) är nått att ha i ipoden, men scenkonsten är något utöver det vanliga! Vackert. Alla band borde se och inspireras av detta.


RSS 2.0