Cadni and the Strangers

Candi and the Strangers nya video till låten Tetsu är typ den finaste musikvideon jag sätt på länge. Bandets bildades 2009 och deras dröm/ psykadeliska pop har jämförst med The Velvet Underground, Ladytron and Portishead

Candi&TheStrangers "Tetsu" from Mac&Cheez on Vimeo.

100 m. drömfabriken.  


ibland överdriver jag

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma. Efter 12 jävla år av slit, SÅ ÄR JAG KLAR!! Idag, den 27 maj 2010, är den sista dagen jag har en uppgift/prov/läxa i en obligatorisk skola. EVER! I'm FREE!
 Kolla! Nu är jag 18, ringmärkt och färdigutvecklad: watch me fly!


Nu firas det med lite hederlig gubbrock, Bachman Turner Overdrive, bandet som alltid överdriver. hö.hö. Minns första gången jag hörde dem, jag satt i en bil, i en tunnel faktiskt, det var under högstadieåren. Åren då allt var så jävla ingrott och efterblivet, åren då det bara fanns en väg alla gick, och det var medströms. Jag kände mig inte lik någon annan av alla retards i klassen, men musiken fick mig att förstå att det finns jävligt mycket utanför högstadiets Berlinmur. "You ain't seen nothing yet" ljöd högt från radion den dagen (en av få bra låtar som faktiskt spelas där) och så rätt BTO hade. För efter 3 år i gymnasiet har ALLT förändrats. Jag mötte jämnlikar och spraklande personligheter. Lite grove. Muren revs och bakom den dök ett helt jävla Babylon av äventyr och färger upp. om 1 vecka och 3 dagar är det studenten som gäller. Sen blire England för hela slanten.

Bachman Turner OverdriveOm du känner igen snubben som presentarar bandet är det(först och främst imponerande av dig) Keith Moon. (the who)
 PS. Liam Gallagher har äntligen namngett sitt post-Oasis band. 4 mannabandet ska heta; Beady Eye(.. av alla namn i världen? Beady Eye? Liam ffs!) (I vanligt uttryck så betyder beady eye att någon håller koll på/ ett öga på någon.) Trots missödet med namnet så satsar Beady Eye på att släppa sin första singel i oktober. Ready Beady GO!.. nejmenoj.. Steady såklart!

BRÖÖÖLLL!

ANTI

Jag ser svart. Ibland går allt helt enkelt åt helvete.Vilket engelskt punkband låter son välkokt pasta? Anti-Pasti, ofcourse! Bandet grundades av sångaren Martin Roper i staden med det fagra namnet, Derbyshire, 1979 dvs tredje vågen av punk. Debutplattan The last call hamnade 30e plats på den brittiska topplistan, vart den stannade i sisådär 7 veckor.Låten Six Guns blev t.o.m listetta på den brittiska indiependent listan.  1982's East To The West blev bandets andra och sista platta. Framgången är inte bottenlös, 1984 splittrades bandet. snipp snapp.


sommardrömmar

Sommaren är här! Flyg med. bli en lärka. Dansa i skymningen. Drick billig öl. Kall Cola. Solsolsol. krama de som du tycker om och säga hur bra de är. Trollskt. Sprida lite kärlek.  

Här kommer försommarens bästa spotifylista. Allt är så sommar och minnesfrenetiskt att jag vill slänga mig i en vildvuxen åker och asgarva tills sommarregnet faller. Då går jag och fiskar aborre.

Here comes the summer

KONSERT PÅ GULA VILLAN IMORGON!

 

Det är ett Libertines race på MTVrocks, top5, can't stand me now kom etta som vanligt. Den är inte bäst, bara kändast.
Nu händer det så sjukligt mycket grejer, hinner inte uppdatera ngt typ, men that's life! Studentskivor, teater, jobbsök, jobbintervjuer, repa, plugg, övetrnattningar, för sena kvällar, konserter, p3, överaskningsfester, parkhäng, lite för mycket mat och IMORRON SPELAR JAG UNDER NAMNET FRÖKEN BRUS PÅ GULA VILLAN I HANINGE KL. 1800! KOMKOM! Gula Villan. jag spelar först sen spelar även ruskigt bra förortsband med stora visioner; Gullmarsplan och Komposters. 20kr. :) taggad och nervös.

Vill du göra ngt kul ikväll ska du lätt passa på att se Black Lips på Hornstullstrand, de failar aldrig live! King Khan and the BBQ spelar också på samma ställe, de vill jag också se. pank.frank.

Tillbaka från de döda: The CoralNytt album "Butterfly House" släpps den 12 juli, och redan nu kan du ladda ned huvudsingeln med samma namn från deras hemsida. singeln "1000 years" ligger ute på iTunes.
At the doors of my heartDet luktar som godast i stan vid den här tiden på året. Vårblommorna har nyss slagit ut och jag går runt och snyltar på alla goda dofter exakt överallt. På tunnelbanan luktar det milt av parfym från herr och dam, påsprutat för att locka till sig kärleken. Kungsträdgården står i sin fulla prakt. Träden med den godaste doften är de med de stora ljusgröna blommorna som finns lite överallt, jag tror att det är kastanjeträd. Själva trädet är ganska fult i sig, blommorna också. Men doften får alla doftsensorer att bli galna. Jag har också utnämnt The Doors "waiting for the sun" till den absoulta majplattan. Låtar som "Hello I love you" "Love Street" är läskande och tillfredställande. Passar trädens sötma alldeles utmärkt. Att lyssna till "Wintertime love" är som att dansa vals på ett blomsteräng. Längtan efter något mer. Och att sakta börja se. Psykadeliskt och magiskt. Jim Morrison. Jag har läst folk som klagat på hans lyrik, men jag håller inte med. Hela musikkompositionen är perfekt. Med stak betoning på just musikkomposition. För det är han ett geni på, Mr. Morrison. Exprimenterar det kan han. Bandet får syntar att sjunga på ett unikt sätt. We could be so good together Jim! Shit vad många hjärtan han måste krossat.Ps. Jag har upptäckt att även The Beat är riktiga vårmusiker.

komplexMitt huvud brinner.
Domedagen. Försvinner.
 

Gerard D.


Mina bilder | par Janicks | Surfer Rosa 
foto:par janicks

igår var jag och lovisa på frankofilklubben på Landet. Vi snackade om ålar och den äckliga silverkungen som flöt upp på västkusten. Lyssnade på: Det franska bandet med samma namn som Pixies första platta- Surfer Rosa. Klädda i helsvart var tvåmannabandet snyggare än bra. Eller det kanske var ljudet som var kasst för jag hörde knappt sången, men låt säga att de är en fransk variant av amerikanarna The Vaselines, men inkludera en röksvart himmel så är det dom. Trummorna var inspelade, ganska avtändande. Lite dekadens var det iaf.

SURFER ROSA

The modern worldLjudet på riktigt gammal musik får en brustenhet som gör musiken så betagande att gråten fastnar i halsen. Åren har satt sina spår, men precis som med ett gammalt foto blir det bara vackrare. Jag sitter och lyssnar på några gamla låtar från Ruth Ettings, eller The Sweetheart of Colombia records, som var en berömd amerikansk sångerska på 20-30talet. Idag har sångerskor som Nina Simmone gjort versioner av hennes låtar. Hennes röst är sensuellt vacker på ett sätt man inte finner längre. Respektingivande kvinnlighet. I den moderna världen måste man klä sig utflippat och samtidgt se ut som en levande docka á la Madonna, eller varför inte divan Lady Gaga, för att visa att "kvinnor kan". 

Sing it Ruth! ps. att vara feminist betyder inte att man är lebb eller tycker att män är sämre som vissa trögskallar tror. Det betyder bara att kvinnor SKA ha det lika bra, och behandlas likadant, som män.

Good Evening Mr. WaldheimEtt urladdat batteri, det är jag det. Det är därför det är fattigt på inläggsfronten ftm. apati.
Nu är det kristihimmelsfärd och för sisådär 2000 år sedan fladdrade jesus upp till skägggubben på moln. Det jordiska lidandet. räddaren i nöden. bladibladi. Att vi kvinnor härstammar från ett revben känns ju väldigt troligt. Adam måste fått en väldigt lutande gång efter det. Fan vad han måste ångrat sig när Eva började gnaga på äpplet.
Hötorgets marknad är bland det folkligaste vi har, och den ska stanna! Hittade 4 konstiga vinyler där idag. Tschaikowsky, Lena Horne, Kid Creole and the coconuts och Annie Cordy. Vettefan varför jag köpte hälften men 10spänn känns lungt. På en hittade jag denna låt: (Snacka om barndomsminnen.)

nnie Cordy. "Hello, Le Soleil Brille" Belgisk skådis/ sångerska

Brian Jonestown Massacre på Slussen

2010-05-08 - THE BRIAN JONESTOWN MASSACRE från Debaser Slussen
foto: Viktor Wallström, rockfoto.nuBrian Jonestown Massacre var bland det vackraste jag sett! Anton Newcombe är gudsförklarad i mina ögon. Bandet turnerar i samband med deras senaste fullängdare "Who killed sgt. pepper?" som släpptes i februari. Plattan är inte lika bra som deras tidiga plattor, men samtidigt bättre än 2008as "Just like kicking Jesus."

Kvällens DJ var självaste Anton Newcombe, och jag inte riktigt låta bli att fråga honom en sak jag funderat i och med "Who killed sgt pepper?". I sista låten på plattan, "Felt Tipped-Pen Pictures of UFOs", hörs den världsberömda intervjun med John Lennon när han säger att Beatles är större än Jesus. På plattans framsida ser man en plågad bild av Jesus med törne runt skallen. Likväl heter skivan "Who Killed sgt. pepper?" Alltså; vem dödade John Lennon? Precis som jesus var "räddaren" under 0talet var musiken och speciellt John Lennon räddaren under 1900talet. Båda blev mördade! (okej jag tänker för mycket.)
- Så herr Newcombe är det något samband? Någon bakomliggande mening med detta?
- haha, I just think strange.
okej.

Konsertlokalen var svettig och förväntansfull när det ödmjuka förbandet Sparrow and the Workshop körde sitt set.
Runt kl. 23 kliver BJM upp på scen och det värmde att se att både Matt Hollywood och Joel med hans tamburin var tillbaka.

Hit efter hit levererades med "Got my eyes on you" och "Going to hell" som favoriter under den drygt två timmar långa spelingen. "Not if you where the last Dandy on earth" blev konsertens höjdpunkt med ett fullt debaser slussen som sjöng med och  klappade i takt. Stämningen var god och bandet leverarade på högsta nivå utan att missa en endaste ton. Antons perfektionism lyste igenom när han började klaga på ljudet, men det ska vi vara glada för. För Brian Jonestown Massacre skapar en unik wall of sound som sätter hela publiken i trance.

Batman och Superman i vått och tort

                

Ikväll spelar världens bästa band på debaser slussen. Brian Jonestown Massacre är lag.
Igår såg jag och superman Thee Vicars på samma ställe, äkta och dragigt. Dessutom såg de väldigt söta ut. Oväntat liten publik, men förklaringen ligger någonstans i att stockholmare bara lyssnar på vad som är hypat. fördom? De spelade inte Back on the street, syndochskam. Däremot delade de med sig av gitarrer och mikstativ till den berusade publikhalvan.
OCH inte minst: Grattis mamma, du är bäst! jag fattar fortfarande inte hur kvinnor orkar klämma ut ungar, men det har kanske inte med saken att göra. tack för att du pallade iaf mammi! vacker och klok. tok.


ÖDLA

Det känns som om jag håller på att komma till insikt om en hel del nu. Att saker är finare om de är trasiga, eventuellt lite dåliga. Att följa mallar och regler gör bara samhället ännu beigare än vad det redan är. Att gummor och gubbar klär sig tuffast, ofta för att det blir så jävla rätt fast att de inte har den blekaste aning om det. Dessutom är det val iår och det blir första gången som jag får rösta. jag har nog redan bestämt mig. Alla borde rösta. 

Låten Money (That's what I want) ursprungligen inspelad av Barret Strong är bra. Den är souling, såklart släppt genom skivbolaget Motown. Dansvänlig och rätt in på varje ton.

 

I och med moderniteter dess konsekvenser gör Flying Lizard en klockren version av låten. Den är fel, och sångaren är gravallvarlig och låter blåst. likeit!


Darwin Deez möter sågen

Darwin Deez är ett av musikjätten nme's framtidshopp, bredvid Everything Everything och Hurts.Även jag blev helt och fult såld på Darwin Deez efter att ha hört låten "lights on", tyvärr höll inte det längre än till nästa låt i spellistan. 
I låten "Lights on" är gitarren sliten och rättfram men går samtidigt i dur. Soundet fulländas med oidentifierbara psykadeliska ljud och oljud som bitvis låter som fjärtar eller möjligtvis en roslig motor. skit samma. Det är underground som låter som arenarock. "Det här kommer bli stort!" tänkte jag i ungefär 5 sekunder tills "Bad Day" och "The spring Dance" crashade den ljuva illusionen. Låten "the spring dance" är en helvändning från allt detta, grymt funky(rocky möter real  funk. ja, det är läskigt!)och den saknar i stort sätt sång, vilket inte alltid behöver vara ett minus, men det är det den här gången. Den är jobbig och yrselframkallande. Andra låtar är så hyper dance/souliga att jag mår  dåligt.
Något senare i spelkön stöter jag på "radar detector" som får mig på lite bättre humör, även den blir lite mindfucking efter ett tag då låtnamnet nämns cirkus 100gånger, men Darwin Deez gö söta uproach och skumma glädje slinker ingenom alla maskhål i denna truddelutt.
RSS 2.0