SVAMP BOB


Jag tror jag lider av spontanitet. är det en sjukdom? Jag gör allt som faller mig in, och nu har jag fått se bieffekterna. Jag har klippt page, bob eller vafan det är. SJÄLV. fan, de 2 som sätt mig hittills har bara skakat på huvudet. det var ju precis det jag ville ådstakomma med detta. perfekt. Faktum är att jag känner mig läskigt likgiltig över min nu korta, Lejonhärta look. jag vet inte om det är ballt eller bara..kort & lockigt. hah

 Salvador Dali
Idag har skolan vart på skansen, stadsvandrig o sånt som faktikst är kul. Tro inte att jag vaknade 5 minuter innan jag skulle gå till tåget. men jag hann. och fick en allergisk chock när ja käka frukostäpplet. det var en fin dag. lunchen var förjävlig den med. Men några töser & jag drog till Dali utställningen, den var brilljant! och det va kul o snacka konst med coola gubbar.

David Bowie- Ziggi Stardust


LIVE: Tutankamon


foto: http://foolsonparade.blogg.se

Enligt legenden så drabbades alla som var med och öppnade Tutankhamons grav av en förbannelse. Tutankamon har nu blivit svensk och när deras musikaliska portar slås upp för oss dödliga kommer det kanske pysa ut en ljuvt beroendeframkallade melodi..

..Gigget äger rum mitt bland jeans & tröjor i Nudie butiken på Skånegatan. Tutankamon var bandet och om jag inte fått det helt om bakfoten så var det här deras första officiella spelning. Det var ett tajt fyramannaband vi hade framför oss, härlig stämning samt en dos grymt härliga, enkla poprock låtar.  Jag kan inte låta bli att älska "Have You Ever Been In Love", en låt som har kompetens att spelas precis vart som helst!

Jag fick chansen att göra en miniintervju med gitarristen & sångaren Adam Olenius, tack!

Hej, vilka är ni?
Vi är Tutankamon och består av Niklas Korssell, Peter Morén, Daniel Värjö och jag, Adam Olenius. Tutankamon är ett sidoprojekt och vi har alla spelat i andra band tidigare. Jag spelar även i  Shout Out Loud, Peter i bla Peter, Björn & John, Daniel i The Concrets och Niklas har spelat i The Plan.

Vad handlar er musik om?
hmm...(huvudgnugg) mest handlar den nog om kärlek. självupplevd.

Vad händer härnäst?
Den 7e oktober släpps våran debut skiva, "Tutankamon" och sedan drar vi ut på en liten Sverige turne.

Lycka till!


LET ME PRESENT:PALOMA FAITH


Paloma Faith klär sig som en konstnärs kis & sjunger soul jazzigt vackert! Hon jämförs ofta med Amy Winehouse, och har hamnat i skuggan av framgångssagan Amys debut album gav henne. Kanske får vi se något liknande av denna flamma vars debut album "Do you want the truth or something beautiful" släpps idag.  jag har fastnat för låten med samma namn som albumet, "Do You Want The Truth Or Something Beautiful"

DU DÖDEN DÄR, PUNKVISIONÄR


Punk är som känt anti-rasistiskt och ska bjuda in alla & blahblah, men hur många "svarta" punkband finns det igentligen? Ja visste knappt ett ända, tills jag läste om att rappren Mos Def ska göra en dokumentär om ett "hel svart", halvt bortglömt punkband från Detroit. Bandet hette Death och startade år före den engelska punkvågen- 1971- i samma veva som The Stooges & New York Dolls var de stora namen i väst, på vad som kom att bli punken.

Death musik kombinerar funk ala Jimi Hendrix och vad som senare skulle kallas garage punk. tjoho på den du!

Keep on knocking - Death (For the whole world to see)


HEJ HÖST

Kolla ut genom fönstret; hösten är här för att färga bladen gula & kyla ned vinden! Finns det någon som matchar hösten finare än Bob Dylan en dag som denna?!
I Want You. Bob DylanHa en bra dag ni fina!

Ankor, Humor & Modest Mouse

                          
Jag tycker om människor som står för vad de tycker, fast Anna Anka kan ju fan bara gå och bajsa på sig. Men hon är rätt rolig att skratta åt. Och just humor och humorprogram satt jag och två kära vänner, Lina & Stina, och snacka om på ett fik här om dagen. jag som fått för mig att ha rätt bra koll på saker och ting fick mig ett rejält knytnävsslag i nyllet när vi kom in på, för mig okänd mark. Det var Grotesco, Kilingegänget, Sällskapsresan, Kvarteret Skatan, helt lost är jag i den skogen och på frågan om vad jag tyckte var kul svarade jag; ähmm..(hjärncellsgnugg) .. Family Guy!?
Fan, är man en dålig svensk om man aldrig sätt varesig; Lasse Åberg-filmer, skrattar inte åt Filip & Fredrik och tycker att Håkan är  rätt lam. men jag börjar tycka om Kaviar i alla fall(!)

Modest Mouse- The World at Large


Freestyleing the streets of Philadelphia


                 assar

Freestyles är jävligt underskattade. Visst får man lite snea blickar när man spatserar med tefatet, men det får man stå ut med. Idag fick jag återigen för mig att våga mig på denna smarta, nästintill, retro pryl. Bara pga allt extra arbete med den osmidiga apparat & blängande blickar känns musiken mer äkta än från en mp3. När musiken når trummhinnan intalar jag migsjälv att jag faktiskt tillfört något vettigt. Samma känsla man får utav hemma kokad mat jämfört med restaurang. Men båda har ju sina fördelar. 
       Jag minns att jag var bland de sista i min årskull i högstadiet med att skaffa en mp3. Jag tyckte att jag och min freestyle(som bara snurrade Clash, Lou Reed & The Beat) var toppen av coolhet, fast det var jag nog ganska ensam om att tycka.


Tutankamon är ett härligt nytt poprock band från huvudstaden, jag tror att jag har fått en crush på gitarren i låten "Have you ever been in love" så sjukt pricksäker! den 29 september ska de spela sin 1a offentliga spelning, Nudie butiken på skånegatan kl 19.oo! säger bara: BE THERE

 


Pete's lovebirds

En av Peter Doherty's och Carls Barat's favvo band: Chas and Dave, har splittrats! Låten "Ain't No Pleasing You" var låten som "räddade mitt liv", enligt Pete själv.

Chas & Dave uppträder "Ain't no pleasing you" med Pete


NOSTALGI KICK ala stina y vendela 2008

Såhär på höstkvisten så kommer minnen från gamla goda tiden tillbaka, och man får en s.k. renäsans i musikväg! det största irritationsmomenetet i mitt liv, Stina, och jag var helt sålda på britpopens alla hörn & ohörn. Riktig jävla tuggumi indie var det då. vi var så töntigt insnöade så det finns inte. as allways. Please enjoy this silence (or, this travell one year back in our most fascinating and exciting lifes)

  babyshambles-  Delivery

 The Coral- Dreaming Of You
 Jamie T- If U Got The Money
 The Kooks- Shine On
  The Pigeon Detectives- I Found Out 
 The Fratellis- Mistress Mable
 the Last Shadow Puppets- Meeting Place

I <3 u kväst


"I haven't fucked much with the past, but I've fucked plenty with the future", Patti Smith


STINA & jAG vi är goda vänner, do0ck en mkt oplika

Stina o ja våldsgästade nyss vardasgrummet i skolan o satte på en gammal goding. The Wombats "Let's dance to joy divison" Mycket nostalgi.


Stina & jag kommer senare i dag, veckan (beror på när vi får arslet ur vagnen, vilket kan ta ett tag) så kommer vi lägga upp våra gamla kompis låtar :) intressant va?

Har du hört denna?


Reverend and the Makers- No Soap In A Dirty WarEx-Lovers- You Forget So Easily


Bad Lieutenant- Sink Or Swim


Idlewild- Readers and Writters
 


IS THIS WHAT THEY CALL THE 3rd WW?

                                     
Godagens! För X antal år sedan hade jag en, låt säga, fin relation till fåglar. Idag såg jag en Blåhake i förorts trädgården.


Jag är så himla glad för min kära farbror Patriks skull! Idag fick ja reda på att han ska få sitt första barn :) all världens lycka!
Vi firar det med ett litet Melbourne band kallat Little Red (som av klar anledning drar tankarna till Mao) & deras låt: It's all right
 


I LOOK TO MY LEFT AND I LOOK TO MY RIGHT- it's all THE CLASH

Jag är förälskad i det Clash och det kommer jag alltid vara, så är det bara!


DON'T LET ANYONE(fritzel?) MAKE U A PRISONER!

EP omslaget som du ser om du trycker på länken, är sickt! 


JAIL GUITARR


2 av mina pojkar i Clash ska spela tillsammans igen, efter 27 år! Mick Jones & Topper Headon är de vackra blåblodiga, och de ska spela in Clash's "Jail Guitar Doors" till Billy Bragg's välgörenhetsgala med samma namn. galan, den 1 okt, går ut på att skänka instrument till bovar på olika fängelser i landet. go ide! uppträder gör Mick Jones, Billy Bragg, Wayne Kramer(MC5) mm. Jag vill dit!!!!!


Förra vintern trånade jag efter Frank Turner och när han skulle till Sverige blev jag, som alltid, överlycklig. Dock satte den jävla åldergränsen käppar i hjulet då, men i år kommer jag kanske lyckas ta min revansch! Turner spelar nämligen på Göta Källare den 5 december då han för andra gången är ute på världsturne(västvärldsturné?) skillnaden i år är att han spelar på sin nya, och tyvärr lite sämre, skiva "Poerty of the dead". Men hans folkrockar musik är mysig, höstig och drar tankarna mot irländska pubar-och inte fan ogillar jag det! myspace

Om galan spelas det även in en dokumentär "Breaking Rocks", här ett ett litet kort klipp när Jones & Headon spelar lite på låten, upplagt på tuben igår! Jävla fint att se dem tillsammans igen!Idol är lätt beroendeframkallande. Ikväll ska jag, Stina & Chrissy kolla idol, äta gott och bara ha det bra! bara för att vi kan:)

LOVE IS 11TH DIMENSION

Julian Casablancas har lagt upp sin första solo låt på hans myspace sida!!

11th dimension startar med imiterade bongotrumor som försvinner in i ett elektroniskt popp ljud. Musiken regnar ner över en mörk stad i takt med elektro basen. Väl nere på marken dansar regndropparna till Casablancas oklanderliga röst & hans lyrik full av hopp. De perfekt flytande övergångarna med ett lätt crescendo binder in låten perfekt. 8/10


Kladdkakemuffinsen som blev hyllad


"..and the man that is our king, he would say only one thing.. kladdkaka-la-la-la"

Ja, rubrikerna säger allt. för första gången i mitt 17 åriga liv har jag lyckats ådstakomma något i köket! *klapp på axeln* mmm.. mitt liv är nu forfilled! xD

It's a wild world av Cat Stewens är en låt som jag, sen barnaben, har nynnat och trallat på. En låt jag har massa minnen med & som stalkat mig genom åren. den var också med i skins, bästa ungdomsserien i mannaminne.<3 nu försöker jag desperat skicka över stalkern till er (lung, jag e seriös) Catch The Wind
Ve.Ve.Ve

CODEINE VELVET CLUB


Förra sommaren var jag och Stinberg i Städernas Stad -London- randomly droppade vi in på ett The Fratellis gig. utomhus, solnedgång, ballonger & Sjukt bra! Trots våra högt värderade åsikter har bandet, & inte minst frontmannen Jon Lawler, fått utstå hård kritik och spottloskor från flera vädersträck.
Kanske kommer Jon Lawlers lyckas klamra sig ur den onda cirkeln & tvätta bort indierock stämpeln, nu med hans nya projekt: Codeine Velvet Club!
Musiken målar upp en värld där Nancy Sinatra möter rock vampyrer, i en nedsläckt cabaret sal där champagnen & egot flödar ut i fejkad röd neon. 
Precis som Last Shadow Puppets gjorde en tolkning av 60tal förra hösten, gör även CVC sin tolkning av det förgångna. Liksom LSP duettar Jon Fratteli med Lou Hickley inklusive ett snyggt band i ryggen! det här är ruskigt vackert!

Codeine Velvet Club. Vanity Kills


Jon har varit tydlig med att varje låt kommer att ha ett speciellt sound och att många olika instrumet kommer användas. Den 18e november släpps albumet...

HARRY POTTER !! haha

 HP whitout a kvast
Jag vill åka till nya Harry Potter äventyrslandet!!!!! WOHOO FAN vilken cool grej! man kan tydligen köpa trollspön och hela köret där. och ännu bättre, gå runt i fake Hogwarts!! WOW! (ja jag står för min extrema töntighet & fascination gällande HP! ha!)  i Florida ska det hela tjohejet slå rot!

Musikaliska touch: Harry Potter låten

TROTTOAR (suspensoar)

kan ju glömma att den ska se ut sådär

GABBAGABBA HEY!!! Allt på topp hoppas ja!? Matte C suger kuk. bara så att ni vet. vi drog efter 3/4 av 2TIMMARS lektionen, fyfaaaaan & urkk. fattar zero.....! Snart ska ja baka kladdkakemuffins fast vetefan hur det kommer att gå, har tragiska erfarenheter ifrån matlagning. Brukar sluta med att jag bränner fast mjölk på hela spisen, överkokta makaroner och sladdrigt kala, smördroppande falukorvar... mmm! men som tur är ska innehåller muffins varken korv, makaroner.. okej fail- det innehåller ju mjölk, så den teorin höll inte.


Shit the same. kommer ni ihåg den här låten oh-oh-oh-oh-oh-oh..? trodde väl det! 90tals bandet Pavement är enligt den super trogna källan Wikipedia(på svenska) ett av de första indiebanden och har influerat storartade indie band (det stod tyvärr inte vilka, så det får ni inte veta he-he-he*evil*) pavement släppte 5 albums och är mest känd för låten, som jag sjöng på här över, Cut Your Hair!
Dom splittrades 1999, men nu sprids, återigen, ryten om att de ska återförenas till ett antal konsterter i NY 2010! thrilling chilling!

Cut Your Hair (Pavement)
Blodsugarna i Vampire Weekend ska contra med ett nytt album! den 12 januari & Contra ska den heta(fifan va fyndig mening,den innan denna asså!! wow!) Spana in bruden på bilden, hon har det varit ett mysterium kring tills, ja idag, när jag löste det. NOT men bilden har spridits över nätet & på gator i uk men det är först idag det avslöjats vem hon är. SHE'S A VAMPIRE!! aaahh!

Lynn är äldst någonsin

 Dame Vera Lynn hat toppat engelska album listan !! Hon e 92 bast & allså den äldsta, levande artisten någonsin som gjort det. Bravo! Hon var framgångsrik under krigsåren(WWII) tänk typ Lady och Luffsen, så låter musiken(om man tar bort ddet italiensak och lägger till engelska) haha oj, vilken sjuhöjdar beskrivning!

We'll meet again

Jim Carrol har dött!!!

 Patti & Carroll
Jag läste en del om Jim Carroll i sommras, i sammband med New Yorks punkscen under 1970-talet. Idag läste jag att han avled i fredags, av en hjärtattack, bara 60år gammal ...
Han var en väldigt respekterad poet i punkkretsar. Patti Smith säger till New Yorks Time:
"I met him in 1970, and already he was pretty much universally recognised as the best poet of his generation," she explained. "The work was sophisticated and elegant. He had beauty."

Jim Carroll var även en författare till bla. "The Basketball Diaries", som filmatiserats med Leonardo DiCaprio som huvudrollsinnehavare. (oh han e ju inte så pjåkig!)

Jim carrol startade även ett punkband i punkvågen som sköljde över NY, The Jim Carroll Band (påhittigt, huh?) deras kändaste låt heter People Who Died, den kan du höra här under:


Han låter jävligt sångaren i Rancid, minus spottandet(btw dom har han även sammarbetat med).. :)

Jambo!

                                           
Nu är det gjort! Jag klarade spelningen! Det var på håret iof, men lyckades iaf göra rätt bra ifrån mig. Var tvungen att lära mig en låt till dagen innan, så ja valde Hit the Road Jack(Ray Charles) men ja har hemskt svårt att komma ihåg andras låttexter(mina med för den delen) så lite improviserade jag allt, hoppas ingen märkte ;P Mina 2 låtar gick väl hyffsat. Men strunt samma, trots att ja e så nervös innan så ja knappt vet vad jag heter, älskar jag känslan av att stå på scen. Och känslan efteråt ska vi inte ens tala om! Jag vill göra det igen!!:D Tack alla fina vänner som dök upp igår! det betyder mkt :)
                                          james allen & moi..en bra dag
Något random som det snackas mycket om på musiksajter är om James Allan(Glasvegas) han försvann ju spårlöst förra veckan, missade en spelning och gav hela bandet en klump i halsen. Men ingen ko på isen! Han e tillbaka o tycks bara flummat till det rejält. haha skön snubbe, han äger tydligen inte en mobil!

Modern Lovers. "RoadRunner" (punkpioneerer under orginaluppsättningen som existerade mellan 1970-74.) 


/>
imorrn e det skogjäveln & kottendagen som gäller! najs? njaaa...


sry folks såg att jag la upp en Q65 låt först,, hoppas ingen blev helt förrvirrad o förlora sig själv:P

What's Nederbeat?

stötte på det uttrycket nyss: Nederbeat. hmm...va fan e det? var tvungen att ta reda på det..


..Tydligen så är det Nederländernas svar på Brittiska Beat grupperna under 60-talet(mix mellan rock'nroll, soul, R'n'B, Skiffle & doo wop) och jag visste fan inte att det orange-vita, freespirit landet hade en drös av 60-tals tungviktare. The Motions, Q65, The Outsiders & Ro-d-ys är några exempel på Nederbeat musik. Mellan -63 & -69 blommstrade Neaderbeaten och spreds genom radio kanalen radio Veronica. Underskattat & gö bra! :)

The Motions. I ain't got Time
 

Q65 har kallats för ett av europas bäst gömda musikhemliget.. koolt, och ja, dom e bra! låt: The Life i live

JAMIE REID och hans konst


Jamie Reid är fan en ikonisk konstnär & anarkist som definerade punkkonsten, se tex hans "Nevermind the bollocks -here's the sex pistols" som var albumomslag till Sex Pistols platta från -77.
  

Han har också samarbetat med Sex Pistols till singelomslaget för "God Save The Queen"


Fjärillar i magen!

Jag är jättejättejätte nervös nu!! om några timmar gäller det!! TAGGA! 


Jag vill ha Arctic Monkeys nya album, får inte ladda ner o ja hittar den inte på spotify.. hmm what to do? :O

snyggt omslag!


Julians Phrazes for the Young har fårr ett release datum spikat!! 19e oktober blir det, i uk iaf!!! Jippeeeyy! kan beställas på hans hemsida snart :D:D

Yo La Tengo har presic släppt en ny skiva vid namn: Popular Songs. Nothing to Hide här under är en snygg sommar poppunkig låt ala Buzzcock! mumma!


Deras video till psykadeliska låten "The Summer" är bland de finaste jag sätt


#4 LEGEND: RAY CHARLES


Det musikaliska geniet Ray Charles Robinson föddes 1930 i Albany(USA) Hans familj bodde i ett fattigt, "svart" område i Florida. Hela hans familj (mamma, pappa  & lillebror) avled när Ray Chales var liten. Vid 7års ålder var Ray hel blind och han började i en skola för blinda & döva. Där började han utveckla sin musikaliska förmåga. Han lärde sig spela grymt många instrument(piano, orgel, saxofon, klarinett etc) och skolades i klassisk musik. RC ville dock spela jazz & blues, vilket var poppis på radion.'
Vid 15års ålder hoppade han av skolan och flyttade runt i landet. Han spelade i flera olika band tex. the Florida Playboys, det var under den tiden han skaffade solbrillorna från designern Billy Stickles, vilka blev RC trademark.

     
R.Charles tröttnade på att spela i andras band och ville starta ett eget. Genom Swing Time Records fick han sin första hit 1949 med låten "Confession Blues"
1952 signades han till Atlantic records, han entrade nu show buisness & namnet förkortades till bara : Ray Charles.
Nu började det hända grejer! Snart blev han en nationalkändis med låten "I Got A Woman"
Låtar som "Hit The Road Jack",& Georgia In My Mind", "I Can't Stop Loving You"(list 1a både i usa o uk) producerades på löpande band, och släppte sjukt många skivor. 
Ray lyckades med konsten att korsa genrer, vilket det inte finns många som klarar av på samma naturliga & genialiska sätt.  han toppade RnB listor & pop listor. Spelade Blues & sjöng soul. Lyckades få in country på de vanliga pop kanalerna... Hujedanmig vilken insp
inspirationskälla denna kraftkarl måste ha haft! och så han har inspirerat eftervärlden! 

2004 avled Ray Charles och lämnade efter sig en värdefull musikskatt som kommer att spelas i flera generationer framöver!

ray Charles- Take These Chains From My Heart

"I would trade out the stars and the moon" Salem.a.f

Sho brä! :)


Salem Al Fakir va sjuhöjdars att se live! Gulligt osäker och nervös i mellan snacken, stundvis ADHD-varning, men först när han visar sin musikaliska förmåga får man rätsida på snubben. Musikalisk är ordet han kopplas samman med. Han splear massvis med instrument och verkar vara bra på det mesta. den jäkeln! Avslutnings låten "Roxy" känns nästan så old school att det blir läskigt(den låten låter precis som nått annat band, men kan fan inte komma på vilket!? nån?) rysligt bra! Good song är, precis som Salem, en glädjespridande dänga. En förr aldrig spelad låt, Brooklin Song(?) bjöd han oss på. Det var en super mysig ballad, spelad på ändast gura.

Ida har ja shoppat! det va ap länge sen. en klänning på rea o en herrskojorta :) Det  ska ja ha på lördag tror ja, för då ska  ja nämligen uppträda i haninge kulturhus(!) bland massa andra band. Min vän Felix som skulle hjälpa på trummor har insjuknat, så helt solo blir det. Läskigt! men kul! kl 20.45 ska ja stå på scen, ett kort framträdande, 2 låtar på 10 min blir det. kom gärna förbi! men ha inte så höga förhoppningar. ja e nervig redan!
uppträdde även i skolan idag för att öva inför lördag, det va kul(fast ja darra på rösten & handen:P)!!! :D:D


Reaggekungen Sizzla kommer på Stockholmsbesök den 21 okt(Göta Källare) & GbG den 22a. Snubben har släppt hela 50 skivor, tala om produktiv! Kan vara chill o se! :)

Sizzla - Dry Cry

Thank God For Mental Illness


Thank God For  Mental Illness. Vilken underbart ironisk fras, fast inte bara det; det är även namnet på Brian Jonestown Massacres 4e album släppt 1996(bandet släppte 2 till skivor det året!) BJM's skiva Strung Out Of Heaven, vilken är en av mina absoluta favorit skior, har spelats kontinuenligt på min Ipod i drygt ett år. Först nu har ja hittat ut till bandets restrerande, och exentriska, skivdjungel.
Country musiken vibbrerar jämsides med psykadelisk rock & får tankarna sväva högt på moln, och ibland snudda vid världsmusik Uppe i skyn verkar även frontmannen, Anton Newcombe, vara. Han påstår sig spela över 80 instrument & har under hela sin musikkarriär bråkat med de ständigt utbytta bandmedlemmarna.
Thank God For Mental Illness, sägs ha kostat typ 160 kr ($17.36) att göra, haha och jag älsar den för att den är så skum fast samtidigt vacker!
hardcore western i "Those Memories", visan "Ballad of jim Jones" & snygg psykadelisk country i "Too Crazy To Care". Skivan kan vara svår att komma in i, men när man väl knäckt koden, är den ett mästerverk!

BJM- ballad of jim Jones


Denna låten är bland de lättare att komma in i, tycker ja :D

läskigt Dead KennedysFör inte så länge sedan dog den sista av Kennedy bröderna. Ironiskt nog finns det ett gamalt punkband från san fransicso som heter just; Dead Kennedys! Läskigt förutspott eller vad?! de bildades -78, stilbildande & kända för agressiva låtar med politiska texter. Carlifornia über alles , var deras 1a singel & kritiserade Carliforniens gouvinör Jerry Brown. bandet återförenades -01 & håller fortfarande på & kör sitt race

Dead Kennedys. Carlifornia über alles

En dag för en tysk

               tyskarnas kung
Tyska lektionerna har flippat ut helt. Jag och Lina är trots allt rätt hyggliga på språket, men vi fjantar oss så mycket att vi lyckats (misslyckats?) skapa ett "eget" språk. en sjukt ful hybrid mellan svenska och tyska. Låt säga att det låter ungefär som Gerhart 55år som kom till sverige förra året, gillar älg och sauerkraut. Våran nog halft uppgivna lärare leder också till att man inte kan hålla inne den EXTREMT dåliga humorn. Kan inte ro för att skratta så att ja får kramp ned till tårna av ordet Beissattack, som uttalas BAJSATTACK på det charmiga språket jag av en skum anledning valt att gå på i 8år! hahahah

                                               clasic
Älskar TV4 nyheterna. ETT snubben som presenterar nyheterna STÅR upp. TVÅ. dom snackade Beatles idag. Alla deras skivor ska släppas igen, fast med betydligt bättre ljud! jipiee! En box med alla deras skivor skall dock kosta 2000 spänn, vilket e rejält dyrt fast dom har iof släppt 13 orginalskivor, vilket gör priset mer förståligt.

 en gullig prick
Det ser ut som att Oasis kommer att fortsätta utan Noel. Igår spelade Liam och resten av bandet på en pub i London. Kan ett oasis utan syskonbanden hållas samman, eller kommer det bara bli ännu ett patetiskt försök till fortsatt framgång av ett band som gått över bäst-före datumet.

Post-punk bandet PiL (Public Image limited) med John Lyndon, eller mer bekant: Jhonny Rotten, i spetsen ska återförenas för en liten turne i Uk denna vinter, för att fira 30års jubileumet för deras andra skiva "Metal Box". Keith Leveen, tidig gitarrist i Clash, var med och startade bandet. Bandet har beskrivits av nme som "antagligen det första post-rock bandet"

PiL's kanske kändaste låt : Public Image


Håkan Gåtan

 visst fattar jag lite av charmen

Attbropå ingenting så blev de inge konserter i torsdas(lasse lindh & teddybears) eftersom mina polers va lite för trötta för det, ingen aning om varför.*host* krogen *host* :P MEN håkan hellström blev det iallafall. nu har jag bestämmt mig, ja tycker han e överskattad som surströmming. Eller så är det väl så att jag inte riktigt fattat grejen med honom och hans men lite gooo e han ju alltid. typ kom igen lena & känn ingen sorg för mig gbg, är ju samtida klassiker. Mycket håkan fans dansade i publiken och det får mig alltid att le stort. iof dansade nog jag o Malin bäst!? :D

På onsda har Lina bjudit mig på krullklippte Salem Al Fakir. tacktacktack för den! P3 är alltid lika mysigt, spec för att de bjuder på kakor, kaffe & godis :D


Salta tårar i sötvatten sjö

Att vandra i mörker är absoult inte en dans på rosor.
Jag försöker från och med nu bryta mig ur trenden som innebär att vara perfekt, inte ha några britser och att alltid vara på topp. känns såååå last year (för att uttrycka mig bimboaktigt)
Alla kan ge upp det, eftersom i slutändan är vi alla samma. Om vi slopar det, blir allt himmla mkt lättare. Det funkar fint med att faktiskt bara vara!
Så börja dansa på rosor i ljuset istället för i mörkret. fast med tjocksulade sandaler ala Jesus på fossingarna. annars  får du en tagg i foten o det gör fett ont!!!(been there! :P)

Cat Stewens- father and son


Tittade på The Boat That Rocked igår kväll med några vackra nynäs töser+pojk. Får  gåshud av denna, vacker text som träfar någonstans långt in:)

Kan musik sina?


Jag har funderat över en sak. Tänk om alla melodier skulle ta slut, att det inte skulle finnas flera låtar, att alla notkombinationer skulle vara skriva. Kommer det komma mer revloutionerande musik, som 20-talets jazz & 50-talets rock'n'roll? Tänk om musiken skulle ta slut! "All good things come to an end" är ett känt faktum, t.o.m för Nelly furado. Om något så evigt som solen kommer slockna, kommer även musiken att göra det?


Boris Doris


Boris och The Jeltsins, släppte deras debut platta här om veckan. stod lite mysigt om dom i metro här om dan. snorigt bra om ja får tycka! Visst låter dom iof som många andra, men dom gör det snyggt´och med smittanda energi!

Låt det Blöda är deras första singel, tror ja haha, rätta mig om ja säger nått helt åt astala!!

deras Myspace: http://www.myspace.com/borisochthejeltsins

Imorron:
Lasse Lindh på 44an, några vänner diggar honom , o konsert sitter aldrig heller fel!
Teddybears på Berns, OM vi lyckas nästla oss in.. hohoh smida planer ala gollum!
Freda:
HÅKAN KRÅKAN(aka hellström) på grönan

SHOFRÄS på er! :D

this blog kills fascists

    +    = vardag

07.00. huuujedamig vad tidigt! Har inte kommit in i skolrutinerna ännu, glömer´att ställa klockan, lägger mig försent, har ingen mat o ta me o hela den shitten(matlåda!! i know it's wierd:O) Det jobbiga är att ja blivit så jävla skoltrött, det ända jag tänker på under lektionerna är;fyfannärslutarvi?fyfannärslutarvi? gånger 1000000. skit låter ju lovande, eller hur? har ju bara gått i en vecka nu! menmen I will survive, som Gloria Gaynor skulle ha uttryckt det! 
Muhahah denna denna vecka ska ja ta hand som ALLT hemma under ngr dagar= skogskorv! de blir alltså pizza till midda igår, idag och imorron. mmm..? eller lite för mkt av de goda, spec  me tanke på att ja aldrig i gnesaret skulle kunna tänka mig o träna.


MEN jag GÅR ju till skolan(hoho den du!) och dom senaste dagarna lyssnar jag bara på Woody Guthrie "I ain't got nobody"Woody Guthrie föddes 1912 och var en av förgrundarna till am. folkmusiken och var även med i arbetarrörelsen. Utan honom ingen Bob Dylan. Om det är någon so sätt "I'm not there" om Dylan, så har han iaf ett gitarr fodral där det stod "This Machine kills Fascists", precis com hans idol Woody! det ska ja skriva på min me :)

RSS 2.0