Make Love not War


 Så jävla rätt! trött på allt jävla skit krigande hela tiden. feta jävla politiker som fräter sönder världen medans de sippar champagne.

ja säger som i Edwin Stars motown klassiker "war- what is it good for- absolutly nothing"

WAR


Sluta mupp förstöra världen, så jävla onödigt, löser inte ett skit!

Peace and love folks!

LEGEND #2: The Velvet Underground


Första inblicken jag fick i Velvet Undergrounds exprimentiella och realistska värld var när jag fick Lou Reeds  Transformer från -72 i julklapp av min Lou Reed dyrkande farbror när ja gick i 7an. "Walk on the wild side", "perfect day", "Vicious" etc var alla låtar som fick mig att klara högstadieåren
.Innan ja visste bättre var Velvet Underground bara "banan- bandet" som folk på stan tyckte var trendigt att ha på tröjan, ja vägrade att lyssna på dem då. Första gången jag hörde "Heroin" från plattan Velvet Underground and Nico, deras debut och vilken warhol bananen härstammar ifrån kännade ja; Holly Makaroni! Va fan har ja missat! Den va grym presic som alla deras andra låtar ja hört nu. skivan ligger på plats 13 på roling stones mag. lista över de 500 bästa albumen


Velvet med Lou Reed i spetsen och  John cale på bas, Sterling Morrison på gurra och Maureen Tucker på trummor. hon kom att vara en av de första kvinnorna på trummor. Tillsammans så släppte de 3 skivor mellan åren  -67 till -69 efter det var bandet aldrig riktigt helt, med nya bandmedlemmar och få orginalmedlemmar.

Velvet underground var faktiskt inte så kända när de var aktiva, men idag är de en inspirationsoas för mängder band samt även punken. Bandets musik är rå, vass, djup och vacker med Lou Reeds unika pratsång som är svår att knocka! låtarna tog upp ämnen som på sin tid var tabu-stämplat ; om transvistiter, knark, våld sex mm äkta sammhällskritiskt= realism!Skivor: 10 st (1967 till -93 från o till)
Rock and roll halkl of fame: 1997
bra låtar: typ de flesta. I'm waiting for the man(utsedd till en av de bästa låtarna, rollingstones mag)  Sweet jane, heroin, run run run, sunday morning..............
Texterna: bland de bästa i världen
"you know that women never really faint
and that villians always blink their eyes
that children are the only ones who blush
and that life is just to die
But anyone who ever had a heart
they wouldn't turn around and break it
and anyone who ever played a part
They wouldn't turn around and hate it"


Sunday Morning( tänkte ta "heroin" men funka icke)

The Strokes jobbar på ny skiva!

 så jävla bärs!!

Äntligen äntligen äntligen har nyheten ja längtat efter så länge kommit! Tse Strokes, ett av värrldens bästa band, har börjat jobba på en ny skiva!!! den 4e efter Is this it, room on fire och First impression of earth (alla GRYMMA) 

Casablancas har hittills skrivit 3 låtar,  låtarna kommer att vara inspererade av 70 -tal som Thin Lizzy och Elvis Costello men även bissar musik från framtiden som de försöker tona ner så de blir mer catchy, säger managern Gentels. 
Gentels tilllägger dock att fans troligen inte kommer att få höra det nya materialet under 2009.
"One way or another...suffice to say, the work has begun!"

MAAAAALMÖÖÖÖÖÖ


Snart bär jag o Stina av ut på nya äventyr!!!! TILL MALÖM FÖR ATT SE LEGENDEN, POETEN, ARTISTEN, DURASELLKANINEN OCH GAMLINGEN BOB DYLAN!!! kommer bli sjukt skoj, coola katterna Signe o Sara har redan kommit ned till en strålende Malmöstad. JA vill se Rosengård oxå hahah men de vill nog ingen annab.. TJHOHHO!

 förfärligt tuffa!!

ida på historialektionen läste vi om ungdomskulturen på typ 60-tal. fan va najs om man levt då mods vs raggare, beatles vs presley, vespa vs blöjvolvo, manchester vs jeans!

vi fick oxå lyssna på Hollies låten Bus Stop. Den e bra!tjenixen folks!

"I was beside myself" (the soft pack)

21.50 -- sitter o dricker varm choklad och försöker aktivera mig på alla sätt o vis. senaste timmen(2) har jag spelat gitarr på en ostämd gitarr med en förlorad sträng trots huvudvärk, läst ur gamla tidningar, sjungt Black lips textraden "bad kids/all the kids are bad kids/ kids like u and me" 2000 gånger, lyckas inte tänka på nått annat än just de orden,  titttat ut genom fönstret(ok, så långt gick de inte) BARA FÖR ATT JAG INTE PALLAR  FIXA TVÄTT SKITEN OCH PALLAR INTE GÖRA LÄXORNA: baaaahhhff!!

 sommar för mig!

Jag är ett gamalt fan av också gamla Ulf Lundell och blev super glad när jag såg affischerna på stan om hans kommande sommarturne. Enligt honom(elr någon) skulle turnen han va på just nu va den sista, men så var inte fallet- som tur är! Och det var inte en liten heller, ca 20 stopp daterade över hela vårt avlånga land(banan). Kolla på Aftonbladet.se för lite mer exaktheter.


Ronson #1 Även på den röda kära tidningen lästa jag att Duran Duran ska producera sin kommande, och 13.e skiva, med Mark Ronson. Vem? han som producerat skivor för tex amy Winehouse o Lily Allen.

 media har kastat skit på tjejen. Hon e Grym!

När jag ändå talar om trollen så har Amy presic gjort en Klaxon. Alltså blivit tillbaka tryckt till studion för att låtana hon skrivit var för dåliga. Piiiinigt. De var tydligen för långt från hennes uppbyggda stil, att de inte skulle funka att byta genre.
De va tydligen åt reagge hållet. Det låter iof väldigt ballt tkr ja! 


Ronson#2 De glad rockiga snubbarna The Rumble Stripes har presic presenterat namnet o grejer till deras kommande skiva. den ska heta "Welcome To The Walk Alone " o ska släppas den 8 juni genom Island Records.
"London" är en låt som redan är streamad på¨Myspace . låten har deras typiska up-beat sound med trumpeter och sköna trummor. Låter lockande, dock sämre än förväntat.


 önskar ja va där!

OMG fy fan va coolt! läste alldeles nyss att den LEGENDARISKASTE AV DE LEGENDARISKA FESTIVALERNA GENOM ÅRHUNDRADERNA: WOODSTOCK,,, SKA MÖJLIGTVIS HA ETT 40 JUBILEUM MED EN LOOK-ALIKE FESTIVAL I SOMMAR!!!  Sist de skedde var 1999. ingen kommer kunna krossa den första, men med band som The who, joe crocker etc. kommer denna bli ihågkommen, om det sker. NYC.

 

Franz Ferdinand får sin vilja igenom på Cirkus; få folk att dansa!


Dilemmat/ valet o kvalet
(som man hurtigt brukar säga:p)
Gårdagen hade ganska stora odds för att bli en flopp, men blev en mega hit ist! Jag jobbajobbajobba tills fem och under tiden funderade jag på om stackars carro skulle hinna bli frisk tills kvällen. det blev hon inte, så ja fundera på att skippa hela grejen, men med support från stina fick hon mig att tänka om. Såklart skulle ja gå!. Som tur var så skulle Lina och Petra också dit så jag hakade på dem, de blev asa kuuul! wiiee! trots att ja stod själv under hela konserten, eftersom Lina o Petra hade sittplater, så ångrar jag det inte för 5 öre. Det va rätt spännande att stå själv, kunde man tjuvlyssna lite på människor runt om kring och stå o filosofera över hur i helafridens namn de lyckats måla HELA taket som värsta konstverket hahaxD


Kissogram får igång publiken
Förbandet blev KIssogram, ett gäng tyska technopopare som spela en hybrid mellan Slagsmålskulbben och Peter Björn och John(ni kan btw lyssan på deras nya skivan nu, Myspace) Mycket taktfast synt och dataspels melodier. Väldigt dansbart! 
Låten  "cool kids cant dance" var klart bäst och alla hoppade runt som freaks, haha jag trodde att de hade att göra med att de ville visa att de visst kan dansa, men så var det inte för låten hette i själva verket "cool kids cant die". fel tolking.
Men förbandet var långt ifrån lika bra som arctic monkeys som var förband 2006(?)


Franz entrar scenen
Efter att scenen byt förklädnad dyker äntligen Franz Ferdinand upp under dånande applåder och jubel från den extasiska publiken! Let the show begin!
De startade starkt med låten "Take me out"(om jag inte minns fel, vilket jag brukar göra rätt ofta) då publiken skuttade runt, tryckte sig närmare Kapranos och sjöng med för full hals. frys det tillståndet, för så fortsatte hela konserten. Jävligt mycket drag, och en bra publik!
Bästa låten var nog "Walk Away", min favvo låt av dem. Så himmlans bra, vacker som attans! Gåshud när hela publiken sjunger med oohhhh shit jag blir gla när jag tänker på det!
Drumshow bjöd de på, hela bandet stod och slog på trumman som galna. Ballt! Kapranos lekte Jimi Hendrix och spelade gitarr bakom huvudet, sjöng med en bättre röst än vad jag trodde han hade och resten av bandetspelade också allting perfekt, kanske för perfekt.  skulle varit kul om bassisten (som i stort sätt var den enda jag såg, lång snubbe framför mig) skulle bjudit lite på sig, typ; röra sig lite. resten kan ja inte kommentera mer förrutom att jag tycker att trummisen är helt fantastiskt bra!
"Ulysses" gjorde de jäkla bra, har sågat den här förrut men den har växt REJÄLT!

Tack för en rolig kväll tjejor+ Franz Ferdinand

måste lyssna på Walk Away igen, grym jue! något dåligt ljud, är från konserten igår(inte min)VARNING oviktig info! hahah de va någon i publiken som stod och äggmöka hela konserten igenom, stod i en röksvamp o kipa efter luft. folk gick t.o.m därifrån fast det var nästan längst fram. de va lite hummm.. omysigt! hehe

Hejsan Bloggen

Det känns som om det går lite si sådär med bloggadet och hela den karriären. Kommentarerna är ju snart på minus. INTE BRA asså- måste få lite respons detta är en musikblogg och alla har väl åsikter om det man hör. Är det "hujeda mig va bra" eller "fy tusan va dåligt" kommentera o säg va ni tycker coolingar!


Men ja har inte varit så bra på att skriva om allt som händer och är aktuellt tex  om att Roses Kings Castles (säger  i fel ordning varje gång menmen) kommer o spelar på debaser den 18e april. Adam fieck är stjärnan i bandet, han härstammer från älskade Babyshambles.

*U2 kommer i juli till GBG och kommer igen dagen efter för en extra extra spelning,(har väl ingen missat)

*Tv on the RAdio spelar Accelerator,

*en av rockhistoriens tuffaste rockbrudar kommer till Cirkus  den 14 juni i form av The Pretenders.

*OCH BÄST AV ALLT: Black lips kommer till sverige!!!!!!! wie who! men de spelar på typ en silja line eller något(Rockbåten) den 4e juni, dagen inna skolavslutningen= omöjligt att gå- buhu!

27e April kommer Dylans nya skiva i butik: Together Through life heter den- vackert formulerat som alltid. Kommer att se hjälten i malmö om 2 veckor- LÄNGTAR!!

 rubricks kub. tänkte bara konstatera det.

Den 14e mars spelade Elbow sin största konsert hitills; på självaste Webly Stadium (vart tex oasis kommer spela i sommar)
Guy Garvey, sångaren, fick folkmassan att stämma i allsång för att sjunga "Dear friends who I love so much more than you'll ever know",  det kommer kanske att komma med på deras nästa platta.

 snyggaste blåa koftan evea!

Hur många gånger ahr du hört att ett band blivit tillbaka skickade till studion med ett argt pekfiknger , efter att skivcan som de kämpatr med inte blev tillräckligt bra?? Ja kan säga att popparna i Klaxons fick det pinsamma beskedet. deras skiva var enligt bandmedlemmen Jamie Reynolds för tung och psykadelisk för ett pop band. En bra anledning??

För att avsluta denna underbart proffsiga "artikel" checka in Enemys nyaste låt, från kommande skivan (music for the peolpe 27/4)
The Enemys- No times for tears (haha kolla den fula råttan på bildenxD)
 

Så va tycks; gamla eller nya Enemy?

Nanananananananana BATMAN

just nu gillar jag :

Bat For Lashes
som är en ny solo tjej från GB som sjunger mäktig pop åt det psykadeliska hållet.

Marmaduk Duke
 härliga musik som är lite av snabb rockRnB möter farbror folk(i vissa låtar) vilket blir ett flummig oxh glatt arangemang av dunk och färger. Jag suger på att förklara mförståligt lyssna här under istället.   

Marmaduke Duke- Kid Gloves
 

sen kan jag också berätta att jag kom hem från fjällen efter att ha varit där sen i  onsdags. Både jag Ess och hennes familj kom hem me benen i behåll. wiieee!
Vi spelade galna, guppande genom skogen och körde farliga offpist backar som inte ens göteborgs veteranen på toppen vågade åka. Det va tunga grejor.
Antal krockar i träd: 5
antal ramligar i liften: 1
antal vurpor: 1543
antal skrattattacker: 123453456
antal ätna godisar:*********************(woops, som vanilgt dåra. men vi åkte ju mycket. Faktiskt.)'

puss på dig underbara människa och kompis!<3<3<3<3

VEckAnS BAnD: Hockey


Första gången jag hörde talas om bandet Hockey så kopplade jag genast ihop det med sporten och fnös åt det. Men man ska inte ha några förutfattade meningar angående dessa 4:a skogsmulle rockare, vilka antagligen inte gillar hockey i huvud taget.
Det är svårt att få grepp om bandet och musiken är lika förenderlig som en igelkott har taggar.
Vid första ögonkastet tror man sig ha ett nytt MGMT eller LCD soundsystem framför sig med en Julian Casablancas vid mikrofonen, men så snabbt ska man inte sätta ettiket på dem. När jag byter låt till "Song Away" så förvandlar sig bandet genast till county rock kicken Bruce Springsteen eller kanske en Dylan
 Mil skilljer de låtarna. I spåret "Wake" så blir det plötsligt ett dub soul band man hör, I "3am Spanish" så är det RnB som gäller med en finfin avslutning av en kvinna som sjunger på arabiska. alla spår av en Bruce eller Andrew är bortsoppade, och jag kan inte sluta förvånas!

Portland(Oregon) har fått 4 nya stjärnor på himmelen och jag har kan från och med nu säga att jag gillar Hockey utan att ljuga!

Too Fake
 
Bandmedlemmar:Ben, Jerm, Anthon, Brian
skiva:Mind Chaos.
Myspace: www.myspace.com/hockey  

"va var de DÄR för något??"

Idga har sanerligen varit en mycket frustrerande dag! Men det ska vi inte gå i  på. Tänkte bara skriva något om hur min dag varit eftersom attdet är tydligen så man gör när man bloggar lol:P hihi

Rå coola flum bandet Super Furry Animals kommer snart att släppa en ny skiva Dark Nights/ light Years, som antagligen kommer vara lika varienrade som deras andra skivor/ låtar de gjort.
Den 26 Mars kommer de iaf att sända en live playback på deras Myspace. BE THERE!!
(fysiskt kommer skivan att släppas den 13:e)

 
Sönderopererade popkungen Michael jackson kommer snart att inleda sin sista världsomspinande turne någonsin, efter de 10 datumen som är satta i London beger han sig alltså med spridda lackade vingar ut i världen.
Bra att köra järnet nu Mj innan du blir allt för skranglig.


Haru hört Kasabians kommande skivas namn(8:e juni)?? om inte så låter det fett kokoloko;  "West Rider Pauper Lunatic Asylum"- någon som kan översätta?:P


Allas älskade Bob Dylan tänker inte lägga guran på hyllan på ett bra tag skulle jag tro, just nu håller han på med ÄNNU en skiva, iof kom den senaste ut 2006, men om jag inte har fel så blir det här hans 33:e skiva. Fatta dn kariären!!
Skivan har så vitt jag vet inte något namn ännu, men det kommer att bli en 10- spårare vilken han har producerat själv under psenonymet Jack Frost.(äre bara jag som tycker att et namnet påminnner om den där snögubbe-filmen som brukar sändas vi jul. pappan blir snögubbe? nån?:P:Plol)


Dagens Pete som försöker limma ihop Libertines: "Libertines have to reform, it´s unfinished business"
--> Go Pete, GoGoGo!!<3


+ köpte 2 skivor idag: äntligen har jag MGMTs och även BRMC debut album- ljuva toner för öronen!!

God natt, gummi tratt<3

Yeah Yeah Yeahs - It´s Blitz


Yeah Yeah Yeahs
kommande album "It´s Blitz" har lagts upp som smakprov myspace. Lyssnar på den just nu och den är lovande, tänk dig Laleh möter MGMt ungefär. Det är vackert som attans och samtidigt väldigt glatt och psykadeliskt. "Dull life" är ett väldigt bra spår, men man kan dock bara höra 30 sek på varje låt men bilden man får är att bandet med Okaren i spetsen  är en orkan som börjat trappa ned på farten, vilket kan tolkas som både bra och dåligt. Den låter rätt så anurlunda jämfört deras tidigare verk, "Fever to tell"(-03) och "Show your Bones"(-06)  Tidigare låtar som "Machine" och "Maps"  har bytts ut mot ett mer psykadelisk electro sound som i "Zero" ,vackra "Skeleton" och bas dunkande tonder som "Heads will roll". O karen sjunger lika bra som alltid!

Bästa låten är : Turn into (Y control tätt intill)
lung och cool, låten talar för sig själv!

Skivan: 7/10
Kommer få självklar plats i skivsamlingen!
den släpps den 9 mars, alltså imorron.

Här är en Utube video(inte den officiella, ignorera den)  på deras första singel: ZERO

where the action is kommer i år igen

Idag så är det bestämmt.. WTAI kommer i år igen..


Artisterna är:

Neil Young
Duffy
Nick cave AND THE BAD SEEDS
Seasick Steve


detta är bara första artist släppet så vänta bara det kommer fler....

Biljetterna släpps imorron och kostar 1260+ serv.avg
Datum: 12-13 juni .. alltså 1 mer än förra året!
Plats:  stora skuggan

kolla in på www.wheretheactionis.se för mer info!

way out west har lagt upp sin Line -up!!!!JAG SÄGER BARA ARCTIC MONKEYS ARTCIC MONKEYS ARCITIC MONKEYS........ ÄLSKAAAAAAAAAAAAAAAA!!

Lilly Allen, Band of Horses, The Bronx, Jay Reatard, Big Pink, Vivina Girls, Bon Iver är också SÅ JÄVLA BRA!!!

Ett av de stora D:na


Har lyssnat endel på the Doors idag och kan inte låta bli att en av älska deras hitlåt "light my fire" från första skivan "The Doors" som släpptes 1967, efter att bandet spelat ihop i 2 år. Deras fronymann Jim morrisson dog 1971 vilekt bara spätt på rocklegenderna kring bandet, som fortfaranmde dyrkas 30-40 år senare!!
Light my fire är starkt inspirerad av bossanova, en brasiliansk musikstil (nord.am jazz+ sambarytmer)
Mkt av deras musik innehåller mäktiga gitarrsolon, blandat med lite psykadelisk(acid rock) synth som gjorde deras musik till en flodvåg när de slog igeonom på 60-talet.
Bandet har släppt 7 skivor och sägs ha sålt otrologa 32 miljonerskivor-bara i USA!

Här är låten "When the Music`s Over" älskar rythmen! (live framträdande)Jag brukar ofhtast föredra korta 3 minuters rock, men va fan 12 minuter är ju 4 gnr mer njutning!

grace of pete/ wasteland from before

nu är det bara 14 dagar, 2 veckor kvar till tills Peter Dohertys solo skiva släpps- grace/wasteland. Cant wait! har hört att man kan förhands köpa den, men vet ngn vart? kanske bara får vänta, är ju intså fasligt långt kvar jue!Låtlistan:
1 Arcadie
2 last of the english roses
3 1939 returning
4 a little death around the eyes
5 salome
6 Through the looking glass
7 sweet by and by
8 Place of bones
9 sheepskin tearaway
10 broken love song
11 new love grows on threes
12 lady, dont fall backwards

skivsläpp efter skivsläpp..


idag släpps No line oin the Horizon, U2s omdisskuterande skiva som råkades släppas för tidigt på nätet efter att en på skivbolaget "råkat trycka på fel knapp" Idag berättar bandet att de tänker släppa en fortsättnings skiva på NLOTH- I ÅR!! Bono berskriver den somn lite mer meditativ.. OK?


Muse håller även de på med inspelning av skiva.  (mkt sådant på gång)  de kommer blanda upp sitt vanliga "jag" med en hel orkester som ska medverka i skivan.. den kommer tydligen att låta lite av klassisk musik.. hmm kommer tanterna på P1 (P2) börja lyssna på Muse kanske?=P


Helsinki som är Drew McConnells smeknanm och andra band. (efter Mongrel och Babyshambles) japp de e han på bas. Han ska släppa en solo skiva i år, du kan redan nu höra några nya låtar tex "Ribticlking" är medlemar från The View också medverkar. Musiken  aukustisk och fin, ovanligt att höra bassisten sjunga!!

 Mando kör libertines style (båda frontmännen delar mick)

På tal om The View så är de tydligen förband på alla Mando Diaos spelningar i vår.. Förrutom, juste- i sverige! Här ska nån Johanes Johansson eller så viss va förband. kanon.

 iggy är som vanligt.. uppklädd =P

Sista skivsläppet ja tänkte tjata lite om är legenden och punkfadern Iggy Pop som även spelar i The Stooges ska släppa en ny skiva som döpts till "Preliminares", skivan kommer att innehålla jazzmusik, vilket starkt bryter av mot hans typiska rock image!. "jag har tröttnat på att höra gitarrband" förklarar han.
jag vill ha skivan nu, låter skiiiiit spännande!
+ att den är inspirerad av en bok (la possibilite D`une Ile)av franska författaren Michel Houellebecq(som man såklart aldrig har hört talas om) ovanligt att bygga en skiva på en bok, vi får höra resultatet i  April/Maj då den tänks släppas! 

"home sweet home"

I torsdags så hängde ja o ellen på Kaffe 44 o såg på 3 band med 3 helt olika genrer. men innan dess lyckades vi hamna på en tango cafe, haha o lärde känna ett 60-årigt gamalt dans par. respekt=P
Pablo/fransesca började o var riktigt jäkla bra, med ett lite färgglat lite gulligare poprock toner, de kommer ja lätt vilja se igen!. Efter de dökett lite glamrockigare Soul seduction upp på sen me en ball tjej me stark o snygg röst som bröt av helt mot de som var innan, hehe bassisten kände vi igen från en klädaffär i cetrum=) THe Carnivales var bandet vi var där för att se(egentligen hade inte alls det, skulle gått på punk-kvällen i tisdags men jag råka se fel, sry hihi) de va "fängslande" att se alla små bimbosar freaka ut  i publiken(inga fördomar, lovar) men om man bortser från att¨viss publik drog ned på spänningen så var bandet faktiskt rätt bra, speciellt på att showa!

På fredagen drog ja upp till min kusse som fyllde hela 19. GRATTIS!!=)
haha jag satt inklämd mellan en darrhänt gubbe, framför en skrikande 12-åring och bakom ett fylle gäng. men tågresan va rolig ändå, gubben gillade tydligen musik... och att prata!=P 


Snow patrol ska till Sverige oh spela på Cirkus senare i vår, närmare bestämt 18e maj. deras musik är ganska lugn och vacker som växer i styrka allt eftersom, typ Coldplay liknande men ändå helt annurlunda. mer råa instrument, än Coldplays lättare nyanser. lyssna på deras kommande singel : If there`s a rocket tie me to it. de e najs!


Manic Street Preachers kommande album är nu klart, release datum saknas ännu: men det blir troligtvis i maj! den har döpts till 'Journal For Plague Lovers'. 

 i robot
Liam Gallager
har i en intervju med portogisisk TV berättat att han 'är sugen på att börja spela in en ny skiva med Oasis inom ett halvår, men att han inte är den som kan bestämma det själv.
Hmmm Liam,  kanske ska sluta när ni ligger på topp så att inte minnet av er blir en flopp(wowshit, poet mästarn i farten!!)
Oasis är btw bokade till Roskilde!


Chairlift som gjort reklam låten till nyaste Ipod nano(tror ja de va) ska släppa din debut skiva igen "Does You Inspire You" fast med 2 nya låtar som de inte han få med första gången. mkt stor förändring!


RSS 2.0