Studikum! Unikum!Revolution ska gå till på Nejlikornas vis! Ikväll slår vi klackarna i taket! Emoskor när stilletterna brister!

   

Stereo Total för den som inte orkar prata: Tysk-Fransk duo. 10 Album. Fräck Elektropop. Hornstull 27 maj.

THE LIBERTINES ÅTERFÖRENAS!!!!!Jag kan inte tro mina ögon, eller öron! Jag vågade inte tro att det var sant förrän jag konstaterade att ryktena stämde. PÅ Reading/ Leeds festivalens hemsida stod det som jag, och så många andra, bara vågat drömma om;THE LIBERTINES SKA ÅTERFÖRENAS!!! (om vi nu vågar tro det)
Peter Doherty kommentar till nme: "I can’t really believe it yet. I haven’t quite digested it. It’s been a bit of a pipe dream."
Men det är inte allt! En källa till brittiska The Sun påstår att bandet kommer börja jobba på nytt material om allt fungerar som det ska!

Detta kommer fan gå till historien(håll tummarna nu!)

     

    

JAG ÄR DÖDLIGT FÖRÄLSKAD I ER!

Fela Kuti

En bortglömd legend.


Misantropi För Nybörjare

Undervattensströmmar är lömska. Tyst drar den med dig ut på djupt vatten.Refused
hintar på deras hemsida om återförening! Sist de spelade var 1998 och Sverige är idag i ett akut behov av svettig och vild hardcore punk. Kom igen, rädda oss!


I sommar ska Black Lips femte studioalbum vara klart. Deras senaste platta var "200 million thousand". Den var  perfekt defekt, vilket en väldigt liten skara av homo sapiens lyckas få till.  
         -I'm already digging what we've got, säger Ian Saint Pe till Billboard.com. I've read reviews where people say we haven't changed, but, man, the wheel ain't broke, don't fix it.


Ge mig aresnikHoppas ni haft en fin vecka! jag har vart oförskämt dålig på inlägg denna vecka, trots en uppsjö av händelser i musikvärlden.
I onsdags såg jag ett rykande hett Invasionen, och de var fruktansvärt dragiga live och Satan Takes A Holiday är ett band som får vem som helst att vilja dansa till döds. JAg har till och med hunnit avverka en rusikgt dålig Daniel Gilbert konsert. Eller det kanske var den knäpptysta publiken som var boven?


Olle Ljungström ska återförenas med sitt Reeperbahn, som det förrövrigt snackas vilt om i samband med deras återreleas av gamla goda plattor. Återföreningen sker i samband med musikfesten Forever Young som kommer besöka flera platser;

Linköping: Bergs slussar, fredagen den 6 augusti
Varberg: Fästningen, lördagen den 7 augusti
Eskilstuna: Strömsholmen, fredag den 13 augusti
Helsingborg: Hamnentorget, lördag den 14 augusti
Gävle: Gasklockorna, fredag den 20 augusti
Kalmar: Kalmarsundsparken, lördag den 21 augusti

Men det som förvånar mest är kanske att Jakob Hellman ska med på äventyret. Det blir en efterlängtad comback, cirkus 21 jordsnurr efter att plattan "...Och stora havet" släpptes. Tyska Alphaville är ett annat bokat 80tals band.

MGMT streamar "Congratulations"MGMTs 2a skiva Congratiulations skulle släppas den 12 april, men efter att den har läckt på nätet så väljer bandet att streama hela på deras hemsida redan nu! Highfive på den!http://www.whoismgmt.com/

Ps. har inte lyssnat igenom hela så noga än, men en spontan kommentar är att de har gått ned rejält i tempo och mognat endel. Skivan visar sig vara mer lik låtar 4th Dimensional Transition från Oracular Spectacular än någon av färgbomberna Kids eller Time To Pretend. Det tror jag tyvärr kommer göra endel fan besvikna.

Svart i sinnet

                

Typiskt. Sitter och lyssnar på Iggy Pops "Lust for life" skiva, har ingen dörr till mitt rum för tillfället och då får volymen lida. Under de senaste dagarna har jag fått en känsla av hur tragiskt och vilset männiksosläktet är. Hur egocentriska vi tonåringar är, eller kanske hela det moderna samhället som bara kretsar kring det ytliga. Flickorna på tåget speglar sig och fixar till osynliga blämmor, går på dieter och köper det senaste. Vad är det värt? Plånboken länsas till nyttan att ingen ser henne ändå. Det perfekta finns inte, bara frustration och besvikelse om man försöker nå det. Glöm inte livslusten bland alla speglar folket!
Igår var jag o några riktiga bönor på Nowhere Boys förhandspremiär på debaser. Filmen om John Lennons tidiga ungdomsår var inget annat än fantastisk! Som frida sa: "Jag vill leva då. Tänk att få vara tonåring när själva ordet tonåring kom till", att verkligen få vara rebell och bryta mot alla normer. De sparade inte mycket till dagens generation, vi fick inga normer att bryta, de gjorde allt åt oss, vi fick tonåringarns regelbok i handen redan som barn. Vi är generationen som fick växa upp i kanske världens rättvisaste land, utan något konkret att kämpa för. Inte konstigt att ungommens kött ruttnar bort framför datan och "rebellerna" förvandlas till kriminella. Vi kommer antagligen bli ihågkommna som generationen som gjorde inget. Generationen som fick allt serverat, utan att tillföra ett skit. varför klaga? För att det känns sorgligt.

Juste! Läste i DN i morse att Carl Barats nya platta är klar! Men när debutplattan ska hamna i butik återstår att se. Utöver det kommer Bad Lieutenant, en New Order avkomma, komma till Hultsferd i sommar.

Försökte nyss lägga upp en kassett men datan laggar så jag tappar lusten. Allt som Dennis Lyxzén gjort är så jävla rätt! Såg Invasionens(fd The Lost Patrol) nya skiva i förortscentrum idag, den är så jävla bra! ska köpa billigaste klänningen som jag hittar till studentskivan så att jag har råd med denna..  

..Invasionen – Hela världen brinner


Tralala lilla molntuss

Cashewnötter och kall mjölk tar guldmedalj när det gäller mellanmål. mm.. Det blir mycket sånt när man skolkar en hel vecka- För at plugga. Helt sjukt, jag tror att alla treor i skolan hatar detta äckliga, stinkande projektarbete. Nog om det.Rock'n'Roll Hall Of Fame har fått några nya ansiken på väggen(för jag föreställer mig en oändlig vägg med tavlor på band, vilket det antagligen inte är) The Stooges, The Hollies, ABBA, Jimmy Cliff och Genesis.


Det snackas om att Gorillaz ska gästas av Paul Simonon och Mick Jones från The Clash under några vårkonserter i UK. Paul Simonon har tidigare samarbetat med Damon Albarn frpn Gorillaz i "The good, the bad, the queen."

The Lonely Islands, ett komedigäng från usa som spelar in en debutplatta som bådar.. dåligt. Julian Casablancas gästar denna låt. HAHA va dåligt säger jag bara!

Annars då? Svenskt äger för tillfället, ska försök langa en kassett i veckan- Håll ögonen öppna!ähm.. kram

SHOUT OUT LOUDS
Shout Out Louds är stockholmsbandet som, efter att de bildades 2001, hunnit släppa tre plattor, varav den senaste "Work" släpptes förra månaden. Som pricken över i:t skapar de både skivomslag och musikvideos på egen hand.
- Titeln på albumet kommer från Lou reed & John Cales låt med samma namn(...) Namnet passade även bra eftersom att vi ser det här som vårat jobb, och det här jobbet gillar vi, säger frontmannen Adam Olenius till P3s Jonna Lee.

Schyssta som bandet är så fick jag en pratstund med Adam Olenius då han (helt och hållet själv) fyllde i frågorna utan att behöva hjälp av tex Bebban Stenborg eller någon annan tuffing i bandet...
Genom förstoringsglaset:

I'm 32 years old
I'm doing: Spelar och sjunger
The best thing I know: Elefanter
Meaning of life: sex
Some favorite bands: Radio Dept, Smiths, Beach Boys
My favorite book/film: extremely loud and incredibly close, av Jonathan Safran Foer
My favorite word: boll
if I could change one thing, I would.. mina gråa hår
I wish I made this song: Med en enkel tulipan
I wish I invented: Krymppistol
My dream: Zlatans autograf
Future plans: Äta lax på något hotell

Bild:
Anonym bandmedlems målning av Adam Olenius :)

"1999" introlåten och en av de bästa låtarna (jämte Trowing Stones & Show Me Something New) på "work"plattan

PUNK för oss som inte fick vara med
9 flyttar senare kan jag officiellt kalla mig stockholmare. Det är på håret men fan, stockholmare låter fint när ordet rullar av tungan. Stockholmarn säljs även från de utrotningshotade korvkioskarna, men då i en lite mer oglamorös upplaga. Folket känns så mycket finare här inne, titta bara på busshållsplatserna! Uppdressade och självsäkra står gubbarna, eller förlåt; tonåringarna, i mustasch, skinkoffert och blottarkappa. Lite skillnad från a-lagarna och husvagnskärringarna jag är van vid. Drog ner en affisch idag som det stod "Punk Gala" på. Galan håller hus 1-3 april (skandic malmen/ göta källare)och består av en utställning(film, fanzines, skivor, bilder etc) från den svenska punkvågen 1977-82. Lite punkkult som Guds Barn, Bitch Boys, Grisen Skriker & Warheads är bara några band som gästar eventet.  Hittade lite spännande EPs för 10spänn styck på marknaden vid city när jag väntade på segobertil. Guds Vilodag är räddad!


THE MESSAGENat Jenkins har allt och lite till
. Det där till:et lade jag till när jag upptäckte att han är ett av banden som supportas av Strummerville, välgörenhetsorg. skapad till minne av ärade Joe Strummer. Men tillbaka till Mr Jenkins. Första singeln "the message" släpps nu i mars, den 8e på vinyl och 15e som nedladdningsbar. Singeln är gö bra eller snarare; Sjuukt bra! lyssna här nedan.
Utöver detta är han en av alla biljarder band som spelar på ouppnåeliga festivalen SXSW snart(SXSW är förövrigt rena rama drömmen att gå på, men biljettpriset är en mardröm) På SWSX hemsida beskrivs han som en korsning av Johnny Cash, Clash och Dylan.

Jag älskar hans koollugna, darriga röst och det råtunga upptempot i låten. Jag kan känna fjärliarna fladdra till lite lätt i kistan.

 

if I ruled the worldIdag fick vi studentmössorna! Gahh! Helt sjukt kul, och läskigt! 3c, bästa nollorna(klassen) någonsin kommer förstöra världen när vi kommer ut på grönbete. muhaha!

HipHop är en genre jag aldrig riktigt drömt några våta drömmar om. Okej, visst smyglyssnade jag lite på Tupac när jag gick i högstadiet, men ett erkännade av det slaget kunde du glömma, för då vare bara(och verkligen BARA) 70tals punk som var acceptapelt i freestylen. Det var min frizon i högstadiehelvetet. 
Helt enkelt; genren har varit rätt  obevandrad av mig och mina nätta ballerinaskor. Tills igår när jag befann mig i en nerklottrad busshållsplats, kisandes av snöblindhet, lyssnandes på- HipHop! Musik med svidande politiska texter gör mig förälskad. Så enkelt är det. Obie Trice andra platta "2nd round´s on me" är smärtsamt bra, och den blev startskottet för en HipHop jakt, gevär och jägarmössa på, siktet klart och den lilla blåmesen kom som vanligt med ett frimärke postat ända från Nicaragua- Tupac, Nas och Public Enemy hälsar! Kikaren runt halsen, nu ska jag se vart åt vilket väderstreck Eldorado befinner sig. ciao!

Det här känns lite konstigt. Typ som känslan när man upptäcker att man är i Spanien trots att man är helt övertygad om att man befann sig i Frankrike. Du vet vad jag menar.


Public Enemy, pepp! Den övre låten är lite svårare, men denna- fyfan va bra!

Du skulle sätt henne när hon gick på linaMedeltidsmuseeum med mormor, slutade med dansmuseeum och ett möte med en riktigt varm själ. Rysk ballet. Ärtsoppa. Kaffe. Cornelis Vreeswijk. "det här är nog den halaste dagen i år" muttrar käpptanterna. Läskigt många minkdödare. Legs 11. Eftertraktad. Tunnelbanespelning med jokke. 60kr var rakt ner i fikan. Konsten att få folk att le. Äpple. Äpple. Äpple. Äpple. Äpple. Äpple. Äpple. Äpplet faller inte långt från trädet. 

Söndagskvällar går obemärkta förbi. Tryck på play, luta dig tillbaka och njut! (Surfer Blood, nytt, rekommenderas varmt!) LCD Soundstystem blev malplacerad i spellistan, hoppas ni överlever.


Madmen on the rampage

 


Först och främst;
Paul Weller kommer till WOW i sommar!!! :D local natives, mia och pavement är några andra bokade akter. Håll tummarna för iggy and the stooges också! De kommer de till öya i Norge, och WOW och Öya brukar boka ungefär samma artister, eftersom att de är så nära tidsmässigt och metermässigt:) sweet!Second; The Kinks, 60tals bandet som släppte hitten "you really got me" 1964 och bandet som levde kvar när alla andra 60talare dog ut(bortsätt från ett fåtal, som aldrig ville ge upp *Rolling Stones*) Officiellt splittrades de 1996 i och med deras sista live spelning, men nu avslöjar Mick Avory(trummisen) att bandet planerar att släppa ett nytt album, med både gamla(osläppta) och nya låtar! det enda som drar ut på tiden är bråket mellan bröderna Ray och Dave Davies. (Kinks släppte dock album under 90talet som floppade rejält, men denna som kommer vara utspädd med äldre låtar låter läskigt upphetsande i mina öron!)


Third: Belle and Sebastian ska in i studion igen! Senaste albumet släpptes 2006, så det är på tiden! Själva beskriver de sin musik som Tweepop(=gullig indiepop), bildade 1996 och härstammar från Glasgow.

Paul Weller var frontman i Jam. Fråga vem som helst i UK, alla vet vilka  The Jam var. Nu kanske jag tar mig vatten över huvudet, men jag skulle påstå att de var 70talets Beatles. Inte i musikstilsväg, utan i hur mycket de betydde. Vilket de fortfarade gör.


Maskiner är metalliska

            

Maskiner är metalliska.
Det är sjuka samtal man har med sina folk och fä. kan myror tala? Middag på blå skåpet med så många vackra själar. Frida, Iso, rasmus, lovisa, stina, lina, aleese. vilka stjärnor! på torget utanför jobbet står två frysna dragspelsmän. "Visit to Vienna" med Sahara Hotnights drar tillbaka många minnen. gotland med familjen för miljarder år sedan. jag tror det var ungefär samtidigt  som dinosaurierna promenrade på jorden. Mando Diao spelas frenetiskt i musikspelarn. de påminner om berlin med tyskan förra året. Lina o jag skickde ett pappersplan till några söta tyska killar utanför fönstret. dom blev glada. snart ska ja o C o kanske S kolla på trainspotting. det är nog en av de bästa! ewan mcgregor är bäst.

Här under är det lite världspremiär. En egen låt, flesh and skin, skapad samtidigt som jag spelade in den, så orden är lite udda. utöver det så är det en ruskigt dålig ljudkvalitet. nästan huvudvärks varning. men jag orkar verkligen inte bry mig. förresten pratar jag typ istället för att sjunga. skitdålig låt att lägga upp som första. men världen är ändå skapad åt fel håll. Flesh and skin by diggingtochina

lördag utan röj känns fint! Hoppas ni mina få, fina läsare får en grym lördag! Och ni många icke-läsare däremot....

sommarkvällar är inte mörka

 Lina diggar pete
 2 långhåriga monster

Di Leva kastade frukt och sjöng "Vi Har Bara Varandra"


Galopps

Stina och jag pluggar tillsammans idag. Det går hyfsat, nu bloggar båda, socialt värre. Datan är ett gift, på riktigt! Det är läskigt vad absorberad man blir i datavärlden. Det är säkert något typ av beroendeframkallade gift i strålningen, som gör att man måste gå in på datan igen. och igen. Precis som McDonalds(smygreklam). Jag har för mig att det är något ämne i fettet(?) som gör att man inte blir riktigt mätt, utan köper mer. och mer. Eller så gäller det bara mig.
Snackade om djur med min bror igår. Vilket man skulle passa bäst som. Han skulle nog vara en ödla, en såndär man hittar på en sten på Cypern. En sollappande chillare. Lite avstötande, men charmig. Han tyckte jag skulle passa som en myrslok. Ingen direkt funktion, förutom att käka myror då.
Har fått en Mando Diao renessans, Bring'em in är deras absoult bästa. Speciellt eftersom att det låter som ett ihopkok av Libertines, Strokes och Broder Daniel.

Hela universum talar om...

att MGMTs andra skiva är på G.

Stinas drömprinsar

hemliga förälskelser

mark e smiths dolda talanger


Bring'em in!

Retur The FavourThe Hives ska på festival turné i sommar. Putte i Parken, Hultan, P&L, West Coast Riot. "Vi gör det för fansen", säger de. Mkt bra val!

Tillfälliga förälskelser

Räkna snöflingor. Sjunga alfabetet baklänges. Bita på naglarna. Slåss mot hjärnspöken. Stämma gitarren bara för att. Jag vill inte läsa mer om SATSI och Röda Arme Fraktionen.

Vad skulle hända om David Bowie skulle krocka med The Coral's James Skelly? Lägg på en tamburin så har vi trollat fram The Wave Pictures. Ett brittiskt band bildat 1998, fortfarnade aktiva. Bara så du vet:)


Fången


Misfits- Attitude
Bara du vet vem jag är
Högst på listan står det; Farlig Feminist!
Fängslad för att ha beblandat Olle Adolphson med Misfits
På den rostiga skylten
-Attentat!

RSS 2.0