Julian casablancas

Imorron smäller det, Julian C på Göta Källare! fan vad jag längtar efter att stå i ett svettigt publikhav
Idag drog jag på 11th dimention i klassrummet och dansade o skuttade med Zeki. De var kul :)

this is HARD TO EXPLAIN


Jag är uttråkad. Jag drömmer om att erövra världen. Utan svärd. Utan vapen. Gitarren som bundsförvant.
Jag spyr på den infekterade förortsluften. Den är tung att andas. Jag drömmer om att vara i ett publikhav på CGBG. Jag drömmer om att vara i en av Jules Vernes romaner. Jag drömmer om att flyga över Berlinmuren i en luftballong.

Mest drömmer jag om framtiden. Jag vill göra något. Starta något. Men befolkningen ligger i dvala.

Ian Curtis var en drömmare han med. Tills drömmarna gick honom över huvudet.


Nu ska ja dyka ner i matematikens derivata-värld. Jag vill fortsätta drömma mig bort med musiken. Jag drömmer mardrömmar om derivata. Jag blir jagad av en galen mattelärare som slänger x och y:n på mig.  Det värsta är att han är direkt tagen ur Star Wars.
Jag vill slå honom hårt.

Ja filar på veckans kassett. den kommer bli FET!

I present to you; The DraytonesThe Draytones är coola. och snygga. de spelar 60tal med garage o mods influenser. Hur koolt e det inte att bli personligt inbjudna som support band av mod-father himself- Paul Weller? efter att han hade hört deras LP "Up In My Head" Bandet bildades 2006 o blev signade efter bara 2 gigs= Imponerande!


Bästa jag hört på länge! det här behövde jag. perre. hisnande. prima ballerina. ^^


'cause you're my Waterloo


Peter Doherty den filuren, fick tydligen lite hjärtstopp tidigare i höst, oktober. det är ganska neggo. Fan va jag älskar honom. om exakt en vecka bör han stå på svensk mark.


damer och herrar, ursäkta röran

Ibland tappar jag tron på vuxna. De står och moralpredikar dagarna ut i ända men när det kommer till kritan presterar de sämre och beter sig värre än många ungdomar. Visst kanske ungdomar har en formåga att handla impuslivt, men vi styr iaf av hjärtat. Vi har va man kallar STAKE. vill inte gå in mer på det nu.


Idag åkte jag till stan med stina. skulle lämna tillbaka böcker. försenade. förra veckan ringde jag till Anna Linds biblotek och bad att de skulle lägga undan en viss bok. jag åkte dit på 40 min. De hade inte hämtat upp den jävla boken. Idag skulle jag hämta boken, igen, som jag så tillmötesgående låtit mig vänta på. Vi åker dit på cirkus 40 min. Då är det jävla biblotektet stängt! "men varför är det männsikor där inne då?" frågar jag expediten eller va hon nu va. "det ät studenter" GAhhhh!!! jag bryr mig inte om ifall de är studenter krokodiler eller ailiens! Ge mig bokjävlen!! - kom hit nästa vecka. Tack för den rundturen i stockholms tunnelbane system. verkligen upplyftande. det är så så himmla..kul att åka 40 minuter fram och tillbaka till kth 2 ggr i veckan.


De spekuleras halv-vilt om Amy THE Winehouse is gonna tour in 2010. De vore ju alldeles underbart. Ja gillar henne trots att hon ser ut som, och beter sig som en pundare. varför skulle ja inte kunna gilla en pundare btw?

25 års

Nu e julen räddad! tack The Clash, ni finns fan alltid där. här. och överallt. den 14 dec släpper de 30 års jubeleums varianten på London Calling.
hett

positivt nr 3 e att Jason Pierce från Spirutalized snackar om nytt album under 2010. lovely! deras skiva Ladies and gentlemen we are floating in space kan inte höjas nog till skyarna. just lovely.

LATTE MORSOR FOR LIFE. BULGURSALLAD OCH BARNVAGN

Hej,

Cigarettes and chocolate milk


Ett stopp på knappfabriken

Hellu mina vänner! J Hoppas ni har det fint! Hos mig regnar det smått ute, mörkret är tjock utanför fönstret, men här inne är det både ljust och varmt. Jag har fikat med Isabella aka Izzy, det var JÄTTE trevligt. Du är så himla fin Izz! <3
Nu väntar jag på att Stina ska komma över, hon ska övernatta. Vi ska se på Änglar & Demoner och bara ha det sådär mysigt som man bara kan ha om man är två vänner en mörk kväll. Jag lagar mat till mig och min bror, mest mig nog, jag värmer makaroner och fet falukorv i mikron. Kulinariskt for tha win!

 (någon gång ska ja stå där i publiken. med the strokes på scen)

Här kommer en lista med saftiga konserter att ställa sikte på om du så vill;

GRIZZLY BEARS 26 nov debaser medis

JULIAN CASABLANCA den 1 dec Göta Källare

PETER DOHERTY 4 dec debaser medis

WAVVES debaser medis den 6e dec

REGINA SPEKTOR den 6 o 7 dec Cirkus

LAHLEH- Klubb Molto den 27 februari

KENT Ska ut på turne med start i STHLM den 25 februari

LARS WINNERBÄCK den 14 december på hovet

THÅSTRÖM den 5 o 6 februari  Annexet

FLORENCE AND THE MACHINE  2 mars på debaser medis

GIRLS 11 mars debaser slussen


KASSETT v. 48; Kyssar i ParisFrankrike! Oh Frankrike!
Sakta vi gå genom Paris. En doft av kärlek i varje hörn.
Vackra par hand i hand.
Vi tar hissen upp i Eiffeltornet för att skåda de basatanta marmorbygnaderna, lika mjukt formade som en kvinna. Ser Seine rinna fram genom staden. Glittra i månljuset. 
Konstnärer i alla gatuhörn. Klädda i svart-vita ränder och basker.
Klickandet av franska damer i klackskor. slipsklädda män. 
En dos parfym, Sensualitet. Puder, Sensualitet. Kyssar i skuggan av Eiffeltornet, Passion.
  

Finns det ett bättre sätt att introducera frankrike än med en häslning från Edith Piaf med "La Vie en Rose". Låt mig kalla henne Frankrikes stösta sångerska genom tiderna, det gör jag med all rätt! La vie en Rose är hennes signatur låt.
Jag finner ett brev skrivet med snirklig skrift, adresserad från Francoise Hardy. Hon är en vacker sångerska från 60talet. Hon är sensualiteten själv.
I ett gatuhörn på en modern jazzklubb finner vi Caravan Palace, som mixar swingjazz med electro på ett sätt som man bara kan finna i Paris.
Jag hyr mig en cykel och upptäcker Paris från sadeln. Paris susar förbi framför ögonen, vinden griper tag i mitt utsläppta hår. Jag skrämmer duvorna så att de flyger upp som ett upp och ned vänt stenras. Jag börjar vistla på Sporto Kants "Whistle. Glädje rus. De vann nog vistlings kampen mot peter björn och john.
Natten är ung. Stjärnorna ligger utslängda över himmlavalvet. Hand i hand med kärleksfulla leenden promenerar vi i månljuset i Notre Dame. Vi vinkade adjö till tonerna av Carla Bruni en stjärnklar natt i kärlekens stad.

 MusicPlaylistRingtones
MySpace Music Playlist at MixPod.com


The age of the comming CD's

Gaahhh!! det var sjukt kul igår, skrattade så att jag fick nackspärr. Mina nerver är konstiga. Månfare är ett geni! HAhah för hans fula instrument! och glöm inte "Här får du lite timjan" xD Stina, Linda, Chrizzy, Lina tax för igår!Mitt humör de senaste dagarna har varit fruktansvärt. Sur mest hela tiden. MEN nu såg jag att Brian Jonesstown Massacre ska släppa nytt album 2010. OM jag blev glad! Shitshitshit, det har gjort min dag!  "Who killed Sgt. Pepper?" heter den. Ultimat namn.
Hela skivan kan du redan lyssna på här: http://www.brianjonestownmassacre.com/index.php?id=1
Den är sjukt psykadelisk, iaf de låtar ja hunnit lyssna igenom. Tunga. Spaceade. Instrumentaliskt. bitvis pianojazz. naturfolk. Slopat folken. spaceman 3?
Det känns som om det är en kär gammal vän som kommer på besök, efter en lång resa. Saker har förändrats. Erfarenheter. Livet. Men vänskapen består. Kärleken är oförändrad.


Även Arctic Monkeys planerar för ny skiva. Den fjärde i ordningen.

"Most be Santa" är första musikvideon som Bob Dylan är med i detta decenium. Julen är på ingång!

Idag ska ja se New Moon me söta Ellen! det ska ska bli mucho-skoj! <3

Please stop me

Svårt att finna tid! Till bloggandet alltså. och skolan. vänner. familj. PA. Jag har börjat göra 5000 saker samtidigt. Idag har jag gått i skolan, gjort engelska PPT, jobbat, ätit me familjen. Nu kollar jag på Idol, skriver ett välskrivet blogginlägg och väntar på Stina sammtidigt. Vi 2 plus Limpan, LINDA O Chrizzy ska se Kvartert Skatan, de ska bli skoj!^^ Sikkt what a day!

Interpol plannerar släppa nytt 2010!Vi Hörs!! treflig fredag tills vidare <3

Nu ska ja tuffa in till stan. Möta upp Stina den fina. Vi ska fika.


Vi är alla ute och cyklar


 

Varför är det så jävla svårt att vara nöjd över sig själv? Varför är man vara så grym mot sig själv? För det är ju inte kul någonstans. En "fin" självdestruktivitet.  En tunn balansgång.Inte må dåligt, speciellt inte visa det! Om du visar det, happ då är du emo. Alltså; Du ska tycka om sig själv, men inte visa det. Enkelt?!  Man får ju heller inte tycka att man är den ultimata skapelsen. Guds bästa barn. Det är en modern synd. 

Varför bryr man sig så mycket? Risken är ytters liten att någon annan bryr sig om ens skavanker. Varför ska man trycka ned sig själv i ishinken? Må dåligt. Nånstans kanske man förstår att vara vacker som en fe inte ger någon långvarande lycka. Lyckan får du nog ta och hitta i dig själv. Jag tror världen är ute och cyklar.  Hey! om vi ända ska cykla- Paul får jag sitta på din pakethållare? Ringo! jag vet att du vill!? Nehepp.

Äsch! kom igen nu! Nu skrotar vi kraven, alla måsten, överjaget kan ta sig. Ja våra ideal kan ta sig i ärslet! Nä nu lyssnar vi på lite Lou Reed! :)Imorron är det nationell prov i svenska, skriftligt. OM jag är nervös. prestationsångest. NEJ! nu ska jag lyssna lite mer på Lou Reed. Han är skön. Jag har köpt mandlar med smak av kanel, dom är jätte goda. Julmust, banan, mandarin, och saltanötter har jag också. Det kostade 50kr, men det är det nog värt. Med de förberedelserna måste det ju gå bra! 
"Hela världen är så underbar" brukar Markus Krunegård säga. Det är en skön inställning.

Glögg är nog den godaste drycken, efter julmust och mjölk

Marcus Bleasdale
kofi annan


Idag har jag läst ut min tyska bok, om andra världskriget(såklart) Mitt nationella tal ska mogna över natten. Jag ska citera ett tal av Kofi Annan. Han är överlägsen.
Chrizzy och jag blev de två tappra som tog pendeln till fotomässan, det var mysigt och jag kom hem med en disktrasa det stod "Taxicars in London" på. Den va.. fin. Jag känner mig tillfredsställd.

MASSA musik jag inte känt till förr har sköljt igenom mina öron idag Jag kan knappt berga mig till jag kan dela med mig lite av godbitarna.

Bra kvinnliga folksångerskor stöter jag inte på var dag. Judy Collins är skör, vacker och tam. Jag gillar att skaka hand med henne när hon sjunger "Turn Turn Turn" med Pete Seegers . Att stanna där i 4 minuter.
Det gör jag gärna igen.
Men skaka hand kan man inte göra varje gång man ses. Möts vi igen ger jag nog henne en kram.


jag är fortfarande kär i Iggy Pop

När jag åkte till jobbet idag hörde jag Real Wild One på radion. Tur att musiken finns. Inte lika komplicerad som verklig kärlek. Man skulle nog kunna kalla Iggy för coolast på jorden.  

Om jag var kille eller lesbisk, vem skulle jag vara kär i då? Patti Smith kanske? Undra om jag någonsin kommer veta.

och tack för att ni lyssnar på mig

                                   
Att klaga är underskattat. Jag älskar att klaga nu för tiden. Kanske lite för mycket. Tacka alla fina vänner som står ut, i vått som kärringarna på ica skulle säga. Senaste timmarna har jag tyckt jätte synd om mig själv. Jag måste plugga- jätte mkt- en lördags kväll. Men det är inte synd om mig egentligen. Men klaga får man alltid göra. Oavsätt. Halleluja(Buckley hör du mig?) fan va livet leker!
Just nu cirkulerar allt kring dofter. Julen närmar sig och jag äter mandariner och dricker julmust hela tiden. Bästa läsken, godaste frukten. mamma har köpt glögg.
Imorron ska ja,chrizzy, Lina? Ellen? frida?lisen? på fotomässan. Jag lääängtar!

                        

CarbonSiliconInc.com. Tryck där, det är inget virus. Mick jones (the clash) band carbon/Silicon har laddat upp deras ny skiva där, gratis. Kan det bli bättre? nej.

"..I think I need a shower
And something to eat
Can I bum another cigarette
And thanks for the listening to me
You know I don’t like to steal
But I’ve got needs.."


Lyssna på texten till "Boy At The Bus Stop" av Bicycle Thief. Den känns, ingen kan känna uppgivenhet på det sätt ungdomar kan.


Draft: Nov. 13, 2009Hösten gör mig trött. Ögonen svider av tanken att kanske börja använda linserna igen. Fy för dom. Ikväll ska jag och Stina se på Idol. Tror jag. Hon är en av de roligaste människorna jag känner. Roliga människor är bäst.  Att vara konstig och gilla det är nog den finaste egenskapen man kan ha. Att vara sig själv. Konstighet är egentligen bara en tentakel av sig själv. Lika normal som alla andra fina delar av kroppen. Som ögonen. Eller rumpan. Ett desperat försök att muntra upp alla trista regler och system vi är hjärntvättade med. En käftsmäll riktad mot aktoritärer, för sådär får man ju inte säga. Eller göra.


Jag satt och lyssnade lite på Yoko Ono nyss. Hon sjunger verkligen dåligt. Instrumenten är snyggt spelade, men det är inte hon som sköter den biten. Men konstnär kanske jag skulle kalla henne. Hon borde hållit sig till konsten. Låten "Why" är däremot rätt frän. Exprerimentell. Nästan lite punkig. Hon är konstig.

Men jag måste säga att Jim Jones Revue når fram som 1000 strålande solar. Vilket riv. Smutsig rock'n'roll. Little Richard & Jon Spencer BE. Typ. Ibland finns det inget bättre.

Jim Jones Revue-  Princess And The Frog
  


Att vara odödligIngen är så rå, så hård och full av ondska att ej musiken ändrar hans natur

-
William Shakespeare


Sticks and stones may break my bones


Jag fick den tillslut! Jag måste sätt ut som ett fån efter att jag köpt min Norman gitarr. Stort leende, och tårar i ögenen. Helt seriöst! Läst lite om B18 på nätet, inte ett ont ord finns att säga. Min ögonsten. ljudet är perfekt, klart men djupt. Trät är det finaste. Ljus ceder. Len som en barnrumpa. Älskar varje detalj jag inte kan namnet på. För oj vad man kan älska sin gitarr! Att den är begagnad bara inspirerar, trots de få spåren från dess forna ägare.
Oj! jag är nog en djupt rotad materialist. haha, men va fan! Varför ska man inte glädjas åt det man kan? Shit vad glad jag är för den! Bästa köpet nånsin!


Nu ska jag fortsätta med "I know why the caged bird sings". Fin, tragisk och tankeväckande historia. 
 


Ni är bäst! kom ihåg det!


Och jag är inte ensam om att tycka att Stockholm är en bra stad att flanera i


När jag behöver finna andrum sätter jag mig på en buss. eller ett tåg. Den ska gå till stan. Fragment av liv hinner snabbt fladdra förbi utanför fönstret, kyssa hornhinnan, och sedan försvinna i takt med tågets hastighet.Jag känner mig som Woody Guthrie. En sjö, en skog, en kiosk, en motorväg.Jag portförbjuder de ytliga tankarna. Bortblåst. Va skönt!
Många flyr stan när de vill finna lugn. Jag söker den. Alla männsiskor, skal av liv jag inte vet något om. Är han kanske mäklare? hon kanske konstnär? Vad vet jag. Det spelar ingen roll. Jag flanerar i takt med August Stringbergs karaktärer. Kanske köper en MOJO eller tittar på skivor på Pet Sounds. Ser mörkret falla över staden. Lamporna lyser upp mörkret.
Jag behövde luft idag, fylla lungorna med liv som inte innefattar mig eller någon jag känner. Jag blev kär i en gitarr. Begangnad, rätt dyr- men oj så fin! Han är så snäll han som jobbar där på Götgatan.

Vill du gå på konsert på fredag? Klart du vill! The Mary Onettes spelar på debaser. Dom går i Jesus and Mary Chains fotspår. Jag är stolt över att de är svenaskar.

Mary Onettes. Explosions.


KASSETT v 46; SKATTJAKT


Se Kassetten denna vecka som en skattjakt. Leken går ut på att finna en glimt av glädje och ljus en mörk, kylig söndagskväll. Kanske finner du Din glädje redan vid första stoppet, lekledare Madness. Alltid lika finurliga. Eller så finner du en illusionerad glädje i Four Tet's drömland.
 Julan Casablancas skattkista står såhär dags för allmän beskådning. Världen kom och titta! Rubiner och smaragder i mängder!
Att det är Fars dag idag har kanske bjudit till skratt, antigen för visad kärlek eller för det absurda i en sådan "bekräftelse"-dag som renslickar din plånbok. Men pappa du skulle nog skratta gott om du såg att jag lagt in Style Council i kassetten.  Inte minst för att jag valde "your the best thing" av alla. Om jag inte lyckat få dig att le ännu så har jag ett till kort kvar i skjortärmen! vänta bara! Milburn, dom rävarna. Nu snackar vi brittisk poprock så det susar om det. Får mig att le upp över öronen om det så vill sig!


MusicPlaylistRingtones
MySpace Playlist at MixPod.com

HATTIFNATT!


Vattenpöl, vi ses nästa höst!

                                          

                                         När ett sött ansikte ler
                                Faller hakan, månen och kottarna ner

Hmm.. jag måste säga att jag är väldigt poetiskt lagd, kolla meningsbyggnaden säger ja bara! haha NOT. Fan.

I fredags fick jag reda på att flera i min klass har städerskor hemma. Det ska tydligen vara vanligt. Någon polack som kommer förbi då och då och gör grovjobbet; putsar fönser, städer toan eller handtag. Säger hej på hackig svenska.
Jag kunde inte tro mina öron! Att ha städerskor finns inte i min värld. Det är nått om presidenter, världsstjärnor och extrem kapitalister har, helst på 1700talet, eller i dagens USA(vilekt är ungefär samma sak) Visst har jag läst lite flyckigt om modernaterns införande av något nytt angående städare, men kunde inte koppla det till att det var något som medelsvennson hade hemma. Nej. Happ, då vet man det då. Trista sanning. Jag har väl levt på månen de senaset 18 åren.
 
Stina min kära, bara du kommer förstå vad jag menar med låten :)

Adam Green. Hard to be a girl


Nu ska ja ta o ringa Ellenpellen o åka till henne o sjunga bollarna av mig.


BABYSHAMBLES NYA LÅTAR


BABYSHAMBLES
spelade 5 nya låtar på en klubb i London den 5e. Gigget börjde med nya(suveräna) låten Fireman som är i vanlig, pricksäker Babyshamblers anda. han presenterde  den såhär;

"it's about a junkie in Portugal – the only country England have never been at war with. Unless you count Australia".

Låten The BNP Blues har redan blivit omtalad pga av kritiken mot det brittiska främlingsfientliga partiet British National Party. Låten främförs med blod, svett och tårar(och blå toner). det har jag alltid haft en förkärlek till, och när det är Pete som står för tjobenget så kan det inte bli annant än makalöst!

Smaka på låtarna här;
Fireman (och delivery)


The BNP Blues


Fireman videon har betydligt bättre kvalité, så BNP Blues visas inte tillräcklig rättvisa.


13th elevator trotsar naturlagarna

Att skriva en bra låttext är sinnessjukt svårt! Med bra menar jag inte bara bra, utan SNUSKIGT bra! Texten ska förmedla något viktigt, ge uttryck för ett specifikt ämne på ett tagande sätt. Inte minst ska den bindas samman snyggt med passande ord, gärna genialiska rim, som ger låten en rättvis och genomsyrande helhet. Inte lite krav kanske? Det var länge sedan jag jag blev så upphetsad som när jag läste denna. Oerhört tagande, egensinnig, viktig och smart. Älska!

13th Floor Elevator- Thru the rhythm

Thru the rhythm of darkened times
Painted black by knowledge crimes
And repetitions pointless mime
Instilling values the sick define
That keeps the fabric that keeps you blind
And ties your hands and cloaks your mind
But on my stilts, I'm above the slime

Come on up if you can make the climb, but who am I?
Who am I? Who am I?

I've smelled the stench from the fumes that rise
From the books that rehash the same old lies
I felt the panic that they disguise
In the forms of laws of every size
I've heard the teachers whine and make me drop out like flies
But you know they teach you nonsense, cause they can't blind your eyes
I've seen the fools gold that they pawn off as their prize

To the average standard the norm supplies, but where am I?
Where am I? Where am I?

You've gobbled all the blessings they caused you to digest
They may be hard to swallow, but they keep your tongue depressed
Your scattered whims were born depressed
So when something slams your chest
You flutter about, you're sleek distressed
And when you stop to ease your breast
A scattered rim leaves you obsessed

While solid thoughts are soon suppressed, but where are you?
Oh, where are you? Hey! Where are you?
Where are you?
Where are you?
SNABBFAKTA 13TH FLOOR ELEVATORS;
¤Existerade mellan 1965-69
¤kom från Austin, USA
¤Spelade hård psykadelisk garagerock (sägs vara det 1a bandet som förklarats som psykadeliskt)
¤bit too much LSD

                                               HAR DU NÅGON FAVORIT LÅTTEXT?

ABSURDITET


ABSURDITET, det är mitt favorit ord nu för tiden. Livet är absurt. Människor är absurda. Att det föll snö från himmelen idag är en absurditet.

Jag har varit frånvarande från min älskade blogg denna vecka, pga av att tiden lagt på så mkt annat (aka plugg och vänner) Avsaknaden av Veckans Kassett är ett tragiskt kapitel som skall återgäldas under nästa vecka(i hope!)
                                   
Igår köpte jag käre Julian Casablancas album "Phrazes for the Young", kan inte påstå att jag hunnit ta mig en grundlig lyssning, men överlag är den tillfredställande dock ganska simpel och stel i vissa melodier och övergångar. Men Stelheten  ger den en viss kubistisk charm, vilket är passar som handen i handsken till Julians pop toner!
Charmigt värre är även hans små visdomsord över varje låt inuti skivan, eller varför inte säga hans små fraser för de unga? 
                                       ~Being nice is most important when others are not~


The Stooges på turne 2010!!!!

IGGY POP AND THE STOOGES ska dra ut på en full turné 2010. Menas världsturné hoppas jag- kom till Sverige!?
För alla som inte vet; Iggy Pop and The Stooges är pioneerer inom punken och är ett av de kändare 70-tals punk banden från USA.
James Williamson replacear Ron Asheton som avled tidigare i år.

Kolla in klippet från -79. måste väl tillägga att det är ett rätt.. rent framträdande om man tänker på va han brukade göra live(skära sig, smörja in sig med jordnötssmör, vara sjukt påtänd, däcka, uppfinna stagediving(?)...)

The Stooges- I wanna be your dog


LONDON CALLING SKA RERELEASAS


Den 14 december kommer ett återsläpp Clash klassiska "London Calling" skiva. Det är 30-års jubileum vi snackar om! Fatta att det gått så länge sedan de-unga-rebellerna-"tan framtid's era var(punk). Ach ja! att få leva då kan inte varit så tokigt!

WONDERBAR! som ja rapporterat förr så har Mike Jones och Topper Headon repat tillsammans under året, kanske skapades det magi igen, som kommer som extra material? Det snackas även om att en DVD tillkommer!

Nämen ser man på! ser ju ut som min header;P schnyggt!


En 5a värd att fundera över


"If I had to choose between losing my eyes or ears – I would keep my ears. I can't imagine anything more terrible than to have my music taken away from me."

- Ingmar Bergman


RSS 2.0