They say that in the land of dead, there is no light. I don't belive so.

Igår fick jag lön och passade på att inhandla lite musik medans jag kände mig lite smårik. Bland alla Lp's för 10spänn hittade jag en platta, lyfte upp den, läste bandnamnet och; "WOW, för 10spänn? taget!" Omslaget såg lite missvisande ut för att vara bandet jag trodde att det var, men visst, spela roll, det är ju The Cramps förbövulen! Drar hem lägger plattan på spelaren och sätter dit nålen. Knaster, knaster. Ut ur högtalarna kommer inte något rått punkabilly á la The Cramps, utan slämmig 90tals pop i form av "Oh,  I Like It" av The Creeps. NOOO!! Och skivan var Blue Tomato. Hur kunde jag blanda ihop det här! Sjuka mardrömmsvibbar från Kaviarbebisen från TVreklamen, in i rummet, ett febrilt tryckande på knappar, nålen av. Tystnad. 

Tro det eller  ej, men bandet(The Creeps) var i själva verket var fyra coolingar när de startade. Den 1a plattan "Enjoy the Creeps" var fan i borgen garage! Två plattor senare gjordes Blue Tomato, de hamnade på topplistan, blev skit och förstördes av kommersen.

Låten under är från den första plattan, och miljoner kaviartuber bättre än monstret bandet förvandlades till på 90talet.



sånt

Ibland så står man framför ett mönster utan att riktigt veta vad det är. Ibland räcker inte tankarna till. Ibland undrar jag om jag verkligen lever.



Snart ska jag fika med en vän. Vänner är oslagbara. Ska ta en kanelbulle.

I helgas hängde jag med mina kussar på nordligare bredgrader. Vi slogs mot bromsar, badade i havet och i sjöar, övningskörde på gräsmattoar, käkade lamm. Dessutom såg vi Dag Vag uppträda på en MC-klubb i skogen.

Dag Vag låter som svallvågor, eller är som skummet som samlats vid strandkanten.



skratt och glädje!

bajs

Hamburgare, park, glass, uteservering, vin, fina vänner. Det sprattlar & glänser om livet. Hälsningland imorgon, hoppas på kanotpaddling på ån utanför huset där, hoppas mindre på att fastna i grenar nedför strömmen. Dessutom kan man hoppas på kardemummabullar i megasize. I den härliga(?) sommarhettan planeras det hej vilt om bilfärder till way out west, tågresor i trakterna av Prag och festivaler i England. Nu behövs bara lite mer cash, någon?

Davila 666- Blablabla


smuts & skit

Igår fann jag en för länge sedan borttappad bit av migsjälv.

Luigi Russolo föddes 1885 och var en Italiensk futurist och kompositör. Han  anses vara en av de första, möjligtis den allra första experimentella noise- musikern i historien. Han är dessutom en av de första utövarna av elektronisk musik. Som hjälpmedel på hans konsterter använde han sin egna uppfinning- oljudsmaskinen. 

Musiken är som direkt tagen ur en mardröm vilken bara snurrar snabbare och snabbare. Detta gör mig galen;  



Han levde och skapade i tidevarvet då det futuristiska manifetet skrevs och då siktet riktades mot det moderna, mot det sömnlösa och mot maskinerna.


"4. Vi förklarar att världens härlighet berikats med en ny skönhet: fartens skönhet. En racerbil med motorhuven prydd med stora tuber som liknar ormar med explosiv andedräkt...en rytande automobil som verkar driven av en kulspruta är vackrare än Nike från Samothrake. " (Futuristiska manifestet)

Igår lyssnade jag på P3 kultur då de nämde att syntarnas stomme finner man i det futuristiska manifestet. Utslaget är som synligast om man nämner band som Kraftwerk vilka besjöng motorvägen, maskinerna och det radioaktiva. Metaliska framtidsvisioner som talar för robotoriska samhället. Det hårdnackade, framåtskridande i det futurisktiska verket anamades även av de Italienska fascisterna.


Nymåne

Mina bilder | Moon Duo

7/7, Lilla Hotellbaren, StockholmSverigeEuropaTellusVintergatan  
Moon Duo.
USA.
Tankefrämjare. Muskeldödare. 
De sägs att Moon Duo är halvt besjälat
av Wooden Shjips.

söta drömmar

Between two ol' gravediggers
       I must say
                 that this town
                              is dead.

´

You said I look like Mick Jagger?
                           I eat blood.
Only 
                                                                           

                                                                                        Remembering 

                                                           The Damned.
 

1234567891011

Det ser ut att hända mycket skit för tillfället.

1. Peace and Love är i full rullning. Under dagen har Julian Casablancas spelat en hyllad konsert för publiken som stod i ett skyfall. Babian, Timbuktus arvtagare Helt Off, Biffy Clyro(sweeet!), Devendra Banhart, kooks(for old times sake) Them Crooked Vultures, NOFX. SHITT vad bra. synd att man inte är där bara. Vägra: Cribs, vampire Weekend, Kent. Annat fint som borde ses är Gallows, Hives, Patti Smith, Jay-z, Invasionen. Nu kommer jag inte ihåg flera bra band som spelar.

2. Hultan går i konkurs! (för de som inte redan noterat det. Min oerhördt genomtänkta förklarning är fallerandet beror på att årets spelschema sög get.)

3. The Hives ska släppa en ny EP."The Tarred And Feathered EP" är namet och den släpps redan imorron. EP består av covers på Zero Boys "Civilization's Dying", Flash & The Pans "Early Morning Wake Up Call" och Joy Ryder and Avis Davis "Nasty Secretary".

4. Göteborgs stolthet Håkan Hellström ska spela hela debutplattan från början till slut under årets Way Out West. Det här blir första gången han gör det och anledningen är att det är det analkande 10års jubileumet för albumet.



5. Imorgon spelar John Fogerty på Gröna Lund. Ser ut att bli en fin kväll för alla Creedens-fans. Han spelar även på Piss och Löv.


6. "In this very special year, which would have seen my husband and life partner John reach the age of 70, I hope that this remastering/reissue programme will help bring his incredible music to a whole new audience," säger Yoko Ono till nme. Hon syftar på att John Lennon's solo album ska re-releasas på, vad som skulle varit, Lennons 70års dag, den 9 oktober.

7. De äckliga Vuvuzelas verkar äntligen förbjudas och är nu fördiga för att brännas där de hör hemma. I Eyjafäjllajökull glödande käft.

8. Trailen på kommande Harry Potter filmen har läckt på nätet- Fett! harry P= Epic. Watch it here;













9. Carl Barat har skrivit nytt material som Libertines eventuellt kommer att spela på deras reunion. "I'm sending Pete a song, I must email that today – maybe we'll do something with that." till(alltid) nme.

10. Jag pallar inte av allt tjafs om Arcade Fire.

11. Köp Situation Sthlm för bövulen! Klarar inte av att Sveriges hemlösa ignoreras mer. Gör något, vad som helst! (= skänk en slant, en grillad korv, köp en tidning, dela med dig av vad du har. Du har antagligen redan för mycket. Det har jag iaf.)

12. Sist men inte minst; Vägra Gynna Överkonsumtionen! (förutom ett ex av Situation dårå)


RSS 2.0