Gastkramande mörk, förförande vacker

Tittar jag ut så har vintern redan tagit över Stockholm. Striden mellan icke snö eller snö, mellan röda höstlöv och vitsvart var snabb och relativt smärtfri. Hela staden ligger nu intöcknat i ett vitt, kallt täcke. Kylan har inte avskräckt mig allt för mycket än, men känslan av köldskräck är påväg. Trots det kan jag inte låta bli att älska det, för friskhetens skull dårå. 
Okej, kallprat med mina bloggläsare(check!)
I lörre spelade jag och Alexandra på ACE. Najs, förutom att det var två som frågade om vi skulle lira HipHop eller RnB snart. TVÅ st. Vafan! NEJ! Fools? NEJ!
Jag hat- älskar stockholms uteliv, precis som staden i stort. De olika klubbarna innehar ingen variation, varien i sig själv och speciellt inte jämfört med andra. De alternativa klubbarna är antingen indie/popsnöre(dvs. håkan H, utblandat med konstig 80tals disco. utöver det - alltd samma låtar JAPP.) eller så ere hårdrock som gäller a la Harry B James. MEN det finns ju några(4 kanske) pärlor, tacka gudarna.  Mycket underligt är faktuemet i alla fall, eftersom stockholmaren annars klassifcieras som en"individualist".

Imorron spelar jag ett gig på KAFE 44! Kom dit innan sju med 40kronor i fickan, kanske en tia till så kan du köpa dig en kanelbulle.

Musik.Musik.Musik.

Sleazy som spelade i industribandet Throbbing Gristle har avlidit. Han spelade även i banden Coil och Psycich TV. Videon under är nog den vackraste jag sätt. Let your memory lie on forever

Beach Fossils

Musik är den kärlek som hållit längst. tack för att du står ut med alla utlopp av känslor. tack för att du gör mig trygg och för att du får mig att tro att jag kan göra vad som helst. 

Vem och vad du nu är.

Varierande är du i alla fall.


att stå för vad man tycker

Smith Western spelar som förband till MGMT när de kommer till stockholm den 3december. Det gör det hela värt. Men att det hela gör utspelar sig på Berns gör det hela jävligt ovärt, med tanke på att de brutit mot männskliga rättigheter genom att sparka folk som varit med i "fel" fackförening. jobbig sitts.


I'll cry if I want to

Amy Winehouse ny cover på Lesley Gore's classic It's my party!Längtar till att nya plattan landar i skivbutikerna!

Såhär kunde det se ut 1965;


ASWALD, LONDON, 1984


Police & Thieves

Läste du det tidigare inlägget så ska du veta att Clash hade VÄLDIGT starka kopplingar till reggaen, kolla bara in orginalversionen av Police and Thieves;Murvins första kommentar på covern
-"They have destroyed Jah work!".

Notting Hill, 1976Notting Hill kravallerna 1976, året med "the long, hot summer", kom att bli en av de viktigaste orsakerna till att den importerade reggaen blev mer politiserad. 
Svarta ungdomar hade enlogt Observer(14 juli 1969) fem gånger mindre chans till jobb, jämfört med vita ungdomar.
Innan sammandrabbningen ovan hade den brittiska polisen vid flera tillfällen försökt att provocera fram våld från mörkhyade ungdommar sida. Under denna karnival ledde det onödigt höga antal av närvarande poliser till sammandrabbningar.
Från och med nu kom reggaen att handskas direkt med frågor som etnicitet och klass.

För att binda in historien i ett ännu större spectrum så är detta upploppet Joe Strummer och Paul Simonon från The Clash deltog i, vilket senare kom att bli låten "White Riot". 

RSS 2.0