VeCkANs BAnD: THE HARKS

                                                                                                       1-2-3-4          The Harks


4 mannabandet kommer från nordvästra England, Stockport och jag gillade dem på en gång när jag fick höra deras snabba indie rock med tydliga influenser från band som Arctic Monkeys och Bloc Party.. Tycker de även påminner om en indie rappande- fillur eom heter Esser=P Bildasdes 2008 och böt ut bassisten och trummisen i början av i år, 2009, för att kunna få igån inspelningen av deras första EP "Crimescene" som kommer att släppas snart!!
låtarna har dansiga och poprockiga riffs med bas som påminner om Arctics typiska, texterna är väldigt catchy- De är som gjorda för att bli nästa band som väller in över våra indie dunkandes stereos!

Two Time Valentine är jätte popig och får en på glatt humör på en gång! En kärlekt låt av bästa indie kvalitet! mkt trallvänlig, lite Wombats över melodien men med en lite  hummmm .. manilgare röst kanske=)
Let me Know är en annan grym låt!!

Two Time Valentine (ända videon me denna låten, e en intervju efteråt=P)
Älskar sångaren Adams gitarr i klippet .. och hans utseende=P tihihihi

Pannkakstårta me Penate TACK

Hittills har lovet varit dunder bra! Har äntligen lyckats lagat något med ess utan att de smaka skit-  pannkakstårta ble det mmmmmm fast magen nästan sprack, innan dess titta vi på favo serien till det blev morron igen, jobbat o tjänat en kosing, lekt me ellen och bara haft de sköööööönt=) alltså mest latat mig=P
Nu har ja o ess nyss köpt ut våra kära Glasvegas biljetter oooh e så gla att vi han få!!!<3


 betuttad som man brukade säga i the good-old-days=D

Förra våren var jag helt förälskad i Jack Penate och hans musik, men han försvan ur musikvärlden på något sätt men i vår e han tillbaka me singeln "Tonight`s Today" som släpps 30e Mars.. och hans ska även turnea i Uk.. He`s Back!=)


starsailors nya låt "Tell me its not over" feat. Killers frontman Brandon flowers har läckt på nätet.. Låten är så jäkla bra och den blir lite mer dance aktig med Bandon=).. Här kommer den, den är  ordentligt bra fast gillar nog orginalet mer. asså george Harrison va så jäkla het! fattar att 60-t tjejorna flippade!

Man har hittat en osläppt version av Beatles låt "Revolution 1" som är hela 7 minuter längre än den som fanns med på The White Album och antas vara "Take 20".. Det antas att det är bridgen mellan  låten "Revolution 1" och "revolution 9".. låter vettigt för mig iaf..
Take 20 börjar med att man hör bandet prata i studion och man hör tydligt Lennon säga "Take your knickers off and let's go"..(haha inte till paul hps ja=P)
Man kallar den "den heliga gral" bland beatlemanias=P

Glasvegas : "vi kmr tillbaka.." (tänk morrans röst)

Så nu ska vi se om jag lyckas skriva ett vettigt/ läsbart inlägg, skriver typ samma igen alltså=P

 Ngn annan som tänkt ¨på att James Allan är fruktansvärt lik Joe Strummer??=O

Till alla som tappat hoppet om att få se Glasvegas live  i år så har jag sjukt jävla bra nyheter: GLASVEGAS SPELAR I SVERIGE IGEN DEN 3 MAJ!!!!!!!! Denna gång är det ingen sablans ålersgräns, bara gränslöst med musik från Glasgows stoltheter! det här skullr kommit som en banbrytande nyhet för typ 3 dar sen men nu kommer den typ försent, har hört att alla biljetterna är slut. Dock lycakdes jag fixa hela 3 st..... men ni som inte han få- vi fixar de på ngt sät!!!!!!!! (ni vet vilka ni är)
BAndet spelar iallafall på sthlms kanske bästa scen- Cirkus. Oyeah!!!!!

 Hört att Luke P fakear sin diaklekt när han sjunger

Andra bra konsertnyheter är att The Kooks spelar på P&L i år igen!!! Så om du gillar deras sommar-indie bör du lätt pallra dig dit. om inte bara för att få se legenden han själv: Pete Doherty i sina bästa dar!? 
De serverar även pudelrock av högsta kvalitet: Mötley Crue.
Kanske sve bästa festival?!

Fleet foxes kommer till Arvika. De är rätt tungt de med!!


Om du inte orkar/ har råd att faar ända till Borlänge eller en annan far-away festival ska du veta att vårat kära Sthlm även har en del finfina grejor på gång!!! om du är ett Sugarplum fairy fan så kan du ju strutta till New Generation festivalen, vilken de även kmr att headlina. Festivalen är pur-färsk för i år!!!!


ngn som vet om where the action is är i år oxå???

Sportlov!!!!!!!!=D=D=D=D=D

Fatta att det redan ha gått 9 veckor sedan nyårsrraketerna smälldes. De e helt sjuuukt vad tiden går snabbt. Efter stressiga (?) veckor i skolan så är de iallfall sportlov. SÅ JÄVLA SKÖNT.Ska bara ta de lungt flumma med älskade vänner, jobba lite kanske, o åka norrut för att fira min kusse som fyller 19=) De bästa med sportlovet är att ja inte kommer att sporta. i huvudtaget. rappatappatap=D btw as skön morron, vakna upp till Mando Diao på nyhetsmorron=D


Cp coola bandet yeah yeah yeahs med fräcka O karen till frontman(elr säger man frontkvinna då:O) ska ut på turne igen efter att bandet haft lite olika projektpå sitt håll . Ett av stoppen kommer att bli Stockholm, på debaser. Hata 18 års gränser.  I fredags uppträdde The White Stripes tillsammans igen efter typ 100 år.  det var på sista avsnittet av LAst night with conan oBrian(han den där snubben som ser ut som en tråkig 80-tals kopia av finlandspresident) Han kommer nu ju som känt ta över Tonight show som letts av Jay Lenno.
as bra, nu kommer de programet bli såååååå  himmla mkt roligare(NOt)
 

British Sea Power ska soundtracka filmen "Man Of Aran" som släpptes 1934 med en sprillans ny låt. den ska alltså re-releasas. Coolt värre.

Den 27 februari så kan man sporifya HELA d en nya U2 skivan "No LIne On The Horizon" (i eng kan man dock spotifya hela idag!!!!)


Kings Of Leon planerar att släppa en ny skiva under 2010 efter framgångarna på deras första "Only By The Night". gitarristen Matthew Followill avslöja även att skivan troligtvis kommer att bli lite mer åt grunge hållet. Broshan Jared Followill tillägger att de redan har börjat jobba på den. 

Ha det bäst mates!

LEGEND: Sixto Diaz Rodriguez

Jag skrev för några dagar sedan att jag tänkte börja lägga  upp inlägg om artister/band som varit, som har fått musiken dit vi är idag. Man måste kunna historian för att förstå vad som händer idag liksom. De flesta "gamla godingar" minns än idag, samtidigt som många börjat glömmas bort. Därför vill jag att det fösta ska handla om amerikanska bluse och folk artisten Sixto Diaz Rodriguez.


En legend utaför Europa och amerika. Sålt plattina och underground rörelser i Syd Afrika utan att veta om det. lagt ned musikkariären under 70-talet för att albumen sålde dåligt, slåg igenom 40 år senare. Rocklegender som säger att han är skjutit ihäl sig på scen, dött av överdos, sitter i fängelse för att ha mördat sin flickvän...

Rodriguez föddes 1942 i Detroit och fick smeknamet "sixto" eftersom han var det sjätte barnet i familjen. Föräldrarna hade under 20-talet invandrat från Mexico. Sixto växte upp med sin musikaliska pappa efter att hans mamma avled tidigt. I detroit fanns många sociala orättvisor och mycket fattigdom. Det kom att prägla hans låtskrivande som påminner mycket om Dylans poesi och medvetenhet för samtida problem.
Vid 16 års ålder lärde han sig spela gura helt själv, och skapade sin typiskt rytmiska bluse sound med sjuka solon!
 Han släppte sin första Ep 1967 som ledde till att han 1970 fick skivkontrakt med Sussex records då han släppte sin första och medst omtyckta skiva "Cold Fact" som innehåller hans kändaste låtar "I wonder" "Sugar man" och "Rich Folks Hoax".
1971 kom nästa skiva "coming from Reality" som floppade relät och han lade av med musiken och började arbeta på olika strö jobb omedveten om hans framgångar i Syd Afrika, Zimbabwe, Nya Zeeland och Australien. Han försvan helt och det var nu de olika legenderna kring honombörjade växa fram.
Mun till mun spred sig hans musik i Syd Afrika eftersom att protest musik var förbjudet på radio, han blev en symbol för underground rörelser i landet. 1991 såldes de första skivorna i landet- platina!

40 år efter releasen av sina skivor så börjar folk bli medvetna om hans underbara musik, som bara inte för glömmas bort. Texter som skildrar arbetar livet, en personlig röst som är som men mer "bluseig" Dylan som är helt fantaisk. Melodier som är som en blandning av Van Morrisom och Jimi hendix. 
Sixto eller Jesus som han egentligen heter, är den perfekta 60/70-tals bluse ikonen om jag skulle få bestämma. Texterna, gunget, rösten.
 
Lyssna på: sugar man, I wonder, Establishment Blues, hate street dialogue. 

"I wonder" (Paulo Nutini har även gjort en cover på denna)


In the speed of light

Hellu everybody!=) hps att allt är gött med er!
har inte hunnit uppdaterat på ett tag, svårt att få tid till att blogga ibland, typ nu men gör de ändå.. Här langar jag er lite nytt=)


Jag kan snabbt berätta att Coldplay ska släppa en live skiva till sommaren som de kommer att ge ut GRATIS till alla som går på deras konserter. Fatta dock inte om det bara va i GB eller på resten av turnen också????
 är de meningen att de ska se ut som en drös skolpojkar?:O

The Cheeky Cheeky And The Nosebleeds ska byta namn till bara The Cheeky. Låter mesigt som fan, men det är vad de vill bli kallade fno.

år 2009 går i återföreningens tecken och nu ska Simon and Garfunkel  återförenas för en turner som startas i paris.

carl Barat ska spela 2 solo gigs i mars.

Ett tips är att lyssna på Black Lips nyaste "200 milion thousand" den är GRYM!!(om du gillar deras musik, de är rätt speciella men helt underbara!)

Indie rockarna The sunshine underground splittrades 2006 efter deras skiva "Raise and alarm" nu ska de åter förenas för en turne under året (asså vart ska de här sluta, är de här en cool trend eller??) dock är de här förjävla coola om man jämför med vissa andra band som återförenas för att de tror att de kan leva på någon typ av nostalgi *host* take That *host*..Btw de fanns ett psykadeliskt band som hette underground sunshine på 60-t??
'
Put u in ur place med sunshine underground


peace and love

+ GRATTIS SÖTASTE LINA PÅ 18års DAGEN!!! HOPPAS DU HAR HAFT EN AS BRA DAG!!!<3<3

Låt mig presentera: Sonicflyer

Tänk dig en blandning mellan brittiska Coldplay och oasis.  Lägg till en rysk mer pskykadelisk Hello Saferide eller the breeders. Toppa med lite strössel så har du nog hittat rätt. De är enkelt och så jäkkla bra!


Jag har helt förälskat mig i det här bandet. Yulia sjunger helt underbart. Rösten komponeras av grymma instrument, gitarrerna, basen, trummorna ger ifrån sig ett sound som får en att tro att om jag bara viftar lite på armarna så kan jag flyga. Upp till sjärnorna (hahah fett klyschigt -----raket )
bandet får en att känna sig helt uppfylld och är vad man kan kalla eskapism. Känslan som bandet förmedlar, om tillflyckt och att uppfylla sina drömar, är de själva fantastiska förebilder för. De kommer från nowhere i Sibiren (Rus) och deras favvo syselsättning var att kolla på en lokal pirat Tv(vad det nu är) där de fick höra brittisk musik som The Verve och Oasis. Syskonen Yulia och Dima (trummor) bildade ett band och 2006 följde de sin dröm och flyttade till London. Där träffade de Rye (bas) och Andrew (gitarr) som glatt blev medlemar i bandet.  Och resten är en framgångssaga. typ.


Under 2007 bjöd deras hjälte Noel gallagher personligen in dem för att spela ett gig i Moskva. Senare spelade de på tex Latitude festival.

Snart ska deras första EP släppas 'Sun In My Pocket'  fan som de redan skaffat sig är Simon Kix från  Kaiser Chiefs=)
Den låten är som alla andra jag hört helt underbar, och Yulias röst är nog den finast jag någonsin hört!

Sun In My Pocket


"Ive got a sun in my pocket
and it shines on me"

(
hahah jag är sämst på att snappa upp texten men det hörde jag iaf att hon sjöng)

Hela havet stormar när hives hittar hem igen!

Denna helg har varit fablarns skön, kolla bio TVÅ gånger=D en me far o bror en med stinish på alla sjärtars dag=P haha de va för jävla många par, krylla av dem.
PLUS att jag glömde min kära mössa på tåget. klant. o ch dagen innan mina mjukis i kalla skridskohallen. klant.
Missa Mando spelningen idag, den lär ha varit gö bra enligt en säker källa;P (Om du är medlem på Myspace kan du vinna 2 biljetter till ngn radio-session, dock i Malmö o Gbg)
Min ena gitarr sträng, D, har gått sönder:´( vilket suger för att jag har ingen aning om hur jag ska sätta fast en ny
.


jag har tänkt börja skriva nåt inlägg ibland(vill inte lova för ofta=P) om gamla godingar band, arkivet, i skivsamlingen lalala va jag nu ska kalla det. För det vore förjävligt att inte skriva om alla grymma band som varit, och som absolut inte får falla i glömska... men inte idag. pallar inte=P


Om du gillar coola mods grabbarna i The Rifels bör du klicka in dig på deras Myspace typ NU. De har lagt upp nya, helt fantastiskt bra låtar, presic i deras musik "anda".

 Gör dig beredd på en Hives invasion!

Hives har  planerat att göra en drös  sverige spelningar efter deras världs turne. Här kommer datume, det blir inget sthlm. Sämst.

24 mars - Göteborg, Trädgår'n
25 mars - Malmö, KB
26 mars - Norrköping, Flygeln
27 mars - Karlstad, Nöjesfabriken
28 mars - Umeå, Umeå Open

ps. detta kan omöjligt va sant- stod på Last. fm att  Thes strokes ska spela sitt första gig 2009 på en festival(?) på ngt random ställe i brasilien om jätte-snart(kmr inte ihåg) kan inte stämma! (?)


ja o bella@ Molotov Jive och Johnossi

Grattis biljetter! Näst längst fram! Molotov Jive! Johnossi!

 tyvärr inte ja som fotat! deras Myspace.

Bandet kliver upp på scen under utspridda aplåder, som ju mer de spelar växer starkare och starkare. Molotov fick några missöden tillex. när den inspelade presentatören läser: Och..Nu kommer "Laleh". vilket kanske inte var så lyckat för bandet, men de glöms bort och de kör sina pop rockiga låtar med riktig "indie rocks pondus". Frontmannen är as karismatisk och lever in i musiken- "ett utpräglet live band" som de själva så uppriktigt säger(elr vare John i Johnossi som sa de?) Bandet är iaf väldigt täta på scen och klarar sig igenom alla låtarna utan några missöden. 4:a manna bandet kommer från tjolla-vippen men har nyss flyttat till sthlm för att kunna satsa på musiken "på riktigt". De var promotionen för deras nya skiva som lockade dem till P3, och jag måste säga- den är förjavla bra. Kvalitets låtar som alla är trallvänliga och får en att le och villja dansa. trots att jag inte kunde alla låtarna satt både ja och bella o sjöng med i refrängerna. 
Älskar låten "paint the city black" som är trallvänlig och dragig som tusan!
De skadar heller inte att bandmedlemarna är riktigt charmiga och man märker hur mycket de verkligen vill det här med rockmusikens underliga värld.

 samma grej här. Myspace ftw

Johnossi entrar scenen och kan inte låta bli att säga "de kan ju knappast klå Molotov efter detta". De var minst lika bra!
Ett trumsätt och en gitarr- shit va de kan låta bra, behövs inte ens en bassits i det här bandet. "Man saknar inte vad man inte vet om" förklarar gitarristen John efter en publikfråga. Så sant!
Trumpinns flisorna flyger åt alla håll och kanter när Oskar, trummisen, kommer igång. Johns gitarr går sönder. Pedalerna spökar "det är gitarrpedals-guden" skämtar Krunegård efter flera klagomål och ursäkter till publiken. Men snabbt fixat och trixat- de e tillbaka och hela studion vibrerar av RocknRoll.
18 Karats Gold- blir som Lina uttrycker det; Allsång!

Tillsammans blev banden ett ungt, mer oerfaret rock band med stora visioner mixat med ett mer erfaret band, framröstat till sveriges bästa band på P3 en härlig kompot som gav en suverän spelning. Man Tackar Och Bockar!

Efter spelningen fick ja o bella atografter av hela(?) Johnossi och alla utom trummisen i Molotov Jive. Samt kramar från typ alla! HIhi *rodnar*=P 

Plus: jag frågade va gitarristen i Molotov tyckte om att vara förband till Dirty pretty Things hösten 2008.
Han berättade att de inte var dryga på något sätt utan att man kunde hänga med dem utan problem. "De var jävligt trevliga och behandlade en inte dåligt som man kanske kan tro att framgångsrika band skulle göra" NICE TO KNOW!

LIBERTINES ÅTERFÖRENAS?????

 face to face som de ska va!

Pete Doherty avslöjade i förregår att han och bandet(libertines) har fått flera olika erbjudanden för återförening under festivaler kommande sommar! Bland dom finns Reading som han säger "budat" 2 miljoner pund för en spelning under festivalen.
Pete berättar att han är på, men Barat vägrar för att Pete har en "mörk engergi runt sig" så berättar Pete iaf- skulle snarare tro att det har att göra med hans drog problem.(?)
Dock säger han (pete) att Barat vägrar återförenas för pengarna utan att de måste vara vänner på riktigt först, annars skulle det inta vara äkta(fina *återföening* ord*återförening*)
"Ok. lets be friends. I need money, friends make money together"" genialiskt svar av Pete, nu måste Barat bli ännu mer motiverad...

Nu ska ju Carl Barat tydligen satsa på en solo karriär efter turnen me Glasvegas- och kanske skådesspeleri: NOOOOOOOOOOO!

Fuck the way. Kom igen gör det bara! jag skulle iaf betala vad som helst!

Och förresten såg ni Hype nyss. Satte mig på golvet 5 cm  framför TV när musikjournalisten jag-vet-inte-ved-han-heter gjorde en lite biografi över Petes musik karriär. Shit va de pirra i magen när de spela Dont look back into the sun. speakless(tallös/ordlös säger man så??=O)

DE ÄR ÄKTA SNILLEN- De får en mig som hårdhudad musiknörd att känna sig ett storögt barn. Alltså, Kan de inte göra det för mig och alla andra Libertines vapendragare? 

(ja kmr fan tjata om det här tills det händer!)

Nytt från musikvärlden=)


Jág kmr ihåg när jag kanske gick i 8:an o Green Day släppte sin platta "American Idiot" som jag o en kompis lysssnade igenom jag vet inte hur många gånger. 1-2 år senare så var Green Day i skuggorna igen, men i år släpper de sin 9:e skiva som har döpt till 21st century breakdown. Skiv omslaget illustrerar ett kyssande par och konstnären till det avslöjade idag på Green DAys hemsida att han fått ideen från en bild, en kompis till honom fotade på en fest i ESKILSTUNA i sverige liksom!!!!!  De skulle vara under 2000 så det är kanske dig bilden föreställer??=)


Jag är typ lite sockerberoende och älskar coca cola(fast godaste läsken är oslagbart julmust från  Apoterkarn) Men iaf franska DJ duon Justice ska iaf designa cola burkar.. Fett onödig nyhet, men de kommer ju lätt bli fräsigate cola burkarna in ages!!


Arctic Monkey har spikat fler festival-datum i sommar, se deras Myspace. Så långt mina ögon kan se (och det är inte långt, alltså finns det en chans) så spelar de inte i sverige, dock på andra ställen i Europa!
Men något som fick mig att lysa var när Ess skicka ett mess o skrev att PETE DOHERTY ska spela på PEACE AND LOVE!!!!!!!!!!! bästa som har hänt sverige typ sen vi vanN broms i VM 1994=D=D=D (iof har han spelat här förut men då visste jag inget om det så nu är det HUGE!!!!)

Ska ladda upp Pets nya skivomslag snart.

Det känns som att nya skivor rullar in på löpande band för tillfället. Bandet MUSE har precis satt datum (halvt om halvt) för sin kommande och nu 5:e skiva! den ska tydligen släppas i septemberna om allt ter sig efter deras plaer, men de säger även att de inte tänker ha ngn tidspress fär att de "vill göra sin bästa skiva någonsin"

Hjälp att hitta konsertlokal, TACK!

 4 män sökerett hem... nej ja mena spellokal!!!??

Det kanske låter fett knäppt, men det är typ ett brittsikt new wave band från Manschester som har kontaktat mig på min Myspace sida o frågar om jag skulle kunna tipsa om en bra lokal för dem att spela på!!!??!?!?!?


BAndet heter The Planets och jag tycker själv att de låter som en blandning mellen  Holloways och färgglad punk. Låten här nere påminner mig iof om teater, men så låter inte alla deras låtar.. Grejen är att de är inte så jätte kända ännu och jag vet inte om jag ska föreslå typ en debaser eller Kaffe 44, tyrol, berns..?? vad finns det att erbjuda, asså min hjärnfunktion står stilla!

LITE HJÄLP VORE GRYMMT!!!- VART SPELAR HALV- KÄNDA OETABLERADE UTLÄNDSKA BAND OM DE VILL SPELA I SVERIGE, SÄG STOCKHOLM???

Många av er som brukar läsa här är (jätte kul btw!=)) tror jag är super duktiga på Stockholms musik scener så ni kan nog komma med avgörande råd! Så vad tycker ni??

Lyssna på deras coola låt här under så att ni vet vad det handlar om för fillurer; vart tror ni att de skulle passa att spela i stockholms scen-djungel??
The Planets- Plastic Robot


Cool va?? Om de kommer hit med våran hjälp får vi allt ta för oss lite av "äran"=D=D

Teitur erövrar mitt stenhårda hjärta(elr klena=P)


Killen Teitur Lassen AKA Teitur spelar
skön singer/songwriter musik mer åt indie hållet och mixar sin vackra röst med lungna gitarr låtar som känns så himmla varma och possitiva att man känner sig helt lycklig! Texterna är väldigt poetiska och vackra! hans musik känns som en blandning av Bob Dylan (hör Louie Louie) och smällkarameller(haha kom inte på någe bättre) eller vänta Håkan Hellström är vad han är lite av!=)
I låten catherine the waitress så blandar han in fler instrumet som olika blås och resultatet blir bra som fan! Vill bara ställa mig upp o flum dansa några steg edm ett fånigt leende=)=) 
"you havent even notice me, but Oh u are so good to me"/ "Im not drunk, and im not high" -- så jäkla söta texter!

Färökillen spelade först i bandet Mark No Limits men hoppade det för en solo karriär. 2003 släppte han sin först skiva och den andra 2006. HAn har sen dess bott i Danmark, vart han haft endel framgångar. Men hans UK debut var faaktiskt alldeles nyss med singeln Cathrine the waitress(som jag skrev om där uppe=)) Och här kommer den....

Teitur- Catherine The Waitress

Dohertys nya låt!!!!!!!!


Igår så var Pete Doherty inbjuden till trinidy Collage i Dublin vart han blev ärad med skolans ärofyllda beskydd "Philosophical Society" (de låter som ett gäng frimurare elr nåt=P) Men iaf så spelade han ett akustiskt gig och presenterade en ny låt som troligtvis kommer att hamna på hans kommande skiva. Låten heter "The Last of the english roses" vilken han spelar sjukt bra, längtar ills skivan kommer.
Låten påminner om all hans annan musik; känslosam och störtcool på samma gång!

I en intervju där berättade han att han inte trodde att Dirty Pretty Things inte hade splittrats utan attd et bara var ett publicitets-trick. Hmmm..det var ju genialiskt sagt med tanke på hans relation till Carl Barat..

Pete Doherty-last Of The English Roses

Lilly Allens nya skiva


Färgsprakande pop fenomenet Lilly Allen har streamat hela sin nya skiva på hennes Myspace sida. Har lyssnat igenom låtarna och nästan alla är riktigt bra!! Jag gillar hennes popiga melodier som hon mixar med influenser gfrån  ska musiken och även folkmusik influenser hörs i vissa låtar...

Nu drarmina galna grupp kamrater(projektvecka i skolan) i mig, måste hjälpa till lite... CIAO!

Konserter i Februairi

 WieeexD Stina o ja e konsert lovers<3
10:e
* steroids på Sture-hof (Ok, ettt random ställe, menemen...)

11:e
*Mando Diao på bengans

14:e
*Jonossi på Södertäljes Stadshus (alla ska typ dit!=O)

16:e
*Francis på Lilla Hotellbaraen (rå cool blues akatig musik=P)

17:e
The Gaslight Anthem på debasermed FRANK TURNER som förband och han är typ 1000 ggr bättre!

20:e

*AC/DC på Globen(eller Ericsson globe-så jäval nördigt. Till er som gillar sånhär musik med skuttande Angus )

21:a
*Amazing Baby på Debaser(nme hyllade de massor under 2008, så kan vara intressant att se live)

24:e
*Bloc Party på Cirkus
*Punkmusik på Kaffe 44 med flera underground band(låter roligare än Bloc Party om ja skulle välja=D)

25:e
*peter, Björn och John på Hornstull Strand Estabilssement

27:e
*Billie The Vision And The Dancers på Nalen


Jag kmr nog inte gå på särksillt många av de, typ PENGAR behövs!! men MAndo, Fransic och spec Frank Turner skullle vara trevligt=)

OCH btw GLASVEGAS den 6 mars är HELT UTSÅLT!!!! blöta makaroner, ja som liksom planerat att se som o så kmr dom till lilla debaser,som ja iof är 1 år för ung för att kma in på. BAJS! (de märks nog inte att ja e minerårig!?*( eller kanske=P)


The Who, stinky Art Brut, Buddy Holly= Of montreal(?)

 Kan man bli mkt coolare?

The Whos Keith Moon

som dog 1978 av en inte-menad överdos ska bli ärad med ett "plaque" på platsen The Who spelade sitt första gig någonsin, Marquee. David Graham, som leder Heritage Foundation menar att platsen är idealisk eftersom att den var centrat  för rock gigs under 60-talet.
 The Who var ett av Strobrittaniens största band under 60-talet och är än idag ett av de mest inflytelserika i musikvärlden, liksom i engelska gatumodet. The Who var ett av de ska. "Modsbanden" tillsammans med band som The Kinks och Small Faces.


Om du gillar skumma Art Brut
vet du nog att bandet ska släppa sin 3:e skiva, "Artbrut vs Satan", den 20 April. Skivan spelades in under 2 veckor i Salem(Oregon)med Pixies frontman Frank Black. frontmannen Eddie Argos berättar att han aldrig tyckt om att stå i studion "med allt trixande med gitarrer och trummor, medans jag får vänta på min tur att sjunga" men den här gången gjorde de som de alltid trott att man spelade in skivor: fixade till  ljudet perfekt, hoppade runt och spelade sina låtarmed ös.
Låter lite mer rockigt än vad de brukar vara; hoppas de nya låtarna blir bättre än de förra nästan Comedy-aktiga=P


Idag var det 50 år sedan Buddy Holly avled i en flygolycka, när han bara var 22 år. TAck för att han funnits och förgyllt musiken med  genialiska låtar som Peggy Sue.

Idag tänkte jag dela med mig av indiebandet Of Montreals nya låt: An Eluardrian Instance. Bandet bildades 1997 och namet kommer efter en misslyckad romans grundaren kevin Barnes hade med en kvinna i Montreal. Denna låt är den senaste singeln från deras typ 7:e skiva; Skeletal Lamping.


Jag tycker att den här versionen av låten påminner som fasen om Kooks låt Tick Of Time, fast lite flummigare =)

VeckANs BaND: The Casinos

 

The Casinos
är ett punkrock band från arbetarstaden Manchester. Deras låtar är jävligt riviga och man märker hur mycket de influerats från kära punk åren under 70-talet. Intro låten på MySpace sidan Copsa Mica gav mig en såndär kick man känner så fort man hör ny bra musik, GLÄDJE!
Musiken är lagom smutsig och har härligt snabba gitarrer, pulserande baser och råa trummor. Sångaren Sav har en typisk "slarvig" punk röst och snubblar ofta poå orden, men det gör det bara bättre!
Än så länge verkar bandet bara hålla till i hemstaden Manchester, men de har så jävla bra grejer på gång att ja tror att vi kommer höra mer från de i framtiden.

"Cuz I, I wanna tell u i like ya" går låten Crabs. Och jag måste säga, gillar dem som fan´!

Detta är ett av deras ovanliga video klipp på nätet med låten:  Copsa Mica
 www.myspace.com/thecasinosuk

Vad tycks?

Arctic Monkeys nya låtar


Nu har jag hittat 3(bra versioner) på de nya låtar från Arctic Monkeys

låtarna på tuben från deras New Zeeland gigs. Crying Lightning, Dangerous Animals och Pretty Visitors. JAg tycker att det låter väldigt lovande för den kommande skivan, man vet int ännu om någon av dem kommer med. Men innan deras senaste skiva så "prov spelade" de de flesta av låtarna innan skivan släpptes så att de är rätt stor chans att de kommer med.=)

Ljudet är inte perfekt men här kommer Crying Lightning, som är min favvo av dem! (Lyssna på gitarren, påmminer som fan om Last Shadow Puppets)

Nu måste jag gå och plugga klart till no provet för jag har inte lyckats komma igenom alla sidorna ännu. Typiskt att skjuta upp det till absoult sista minuten.

Peace and Love!

RSS 2.0