överflöd

Stoppa mig om jag går för fort.
Jag ser lyktstolpar flyga förbi, inget tycks längre ha konturer fasta former eller stiltje.
Vägen leder någonstans, vart vet ingen. inte ens jag.
Men snälla stoppa mig om jag går för fort, jag vill inte missgynna dig min vän.

Afrikas hjärta


Afrika is the shit! Eller det är ju en generalisering, men det finns musik som väcker en brinnande längtan efter kontinenten. Musik som baseras på andra tankar och erfarenheter än vad radiomusiken gör här. Själv skulle jag inte kunna påstå att jag "levt" Afrika, men jag har i alla fall besökt staden Marrakech i Marocko. Det vill jag själv räkna som gränslandet mellan Afrikas hjärta, Orientalien och Europa. En spännande, vibbrerande brytningspunkt på våran jord. Och platsen befinner sig norr om ekvatorn, i kräftans vändkrets.
För någonstans måste  en resa börja, och kanske börjar Afrika för mig med en mjukstart i Den Rosa Staden. Precis som den gjorde för Brian Jones i Rolling Stones, men han och de andra grabbarna lyckades inte fara mer söder ut. Så vitt jag vet. Men jag har i efterhand hört att de hade lite andra saker för sig i livet.
Är det Exudus jag längtar efter? Precis som Rastafari gubbarna gör? Moder Afrika, magins, solen och värmens kontinent. Hemma.

Innan jag skickar iväg de här orden för allmän beskådning vill jag passa på att välkommna Ali Farka Toure i till kretsen av musikaliska storheter som fått allt för lite erkännande. 

 


jag önskar att jag hade en klocka

Just i denna stund känner jag mig allseles bubblig av lycka. Det är mörkt ute och dessutom natt. Jag har ett hem bo i och en familj och vänner som jag älskar högt så högt.
Jag skrev nyss de absolut sista orden på min universitetskurs och jag känner mig mer förvirrad här i livet än aldrig förr, men jag ska gå in i denna tornado av känslor med förhoppningen av att det hela kommer sluta på den soligare och också ljusare delen av världen. Jag vill sjunga om en sång som "jag borde sjunga på morgen och på kvällen" och "om jag hade en hammare" i den oerhört smilbandsböjande låten nedan, med några av de finare protestmusikerna- Pete Seeger och.. eller jag stannar nog med att bara nämna Segeer för om jag skulle säga att jag hört talas om Lee Hays tidigare skulle det vara en fet lögn, och lögner bör man undvika så gott det går, även om det slinker ut en eller två ibland. Helt vita lögner i sådanna fall- självklart:)
Jag har hört att det mänskliga medvetandet är påväg in i en tid av förändring, och vad jag har hört så låter det som att det stämmer på det flesta. Men det är ju farligt med sådant som stavas generaliseringar. Generaliseringar är nog grunden till flera av de klassificerat fulare och grovre problemen, brotten och stridigheter som mänskligheten åskaffat sig. Men det är nog också en generalisering.

Nu hoppas jag att kvinnliga LO-yrken får en likvärdig lön som mansdominernade LO-yrken, jag hoppas att solen tittar fram genom molnen lite mer för jag blev så glad när den gjorde det sist och jag hoppas att allt löser sig till det bästa. God natt, och lyssna på låten under (det är värt det!) jag gör det nu(för 8e gången i rad!)


RSS 2.0