Today: The Kilians

Hitta ett band på MySpace nyss som ja tänkte bjuda på...

 Hej heting i mitten,)


The Kilians heter dom, har aldrig hört dem förr och vet inget om dom.. FÖRRUTOM att de kommer från Tyskland,precis släppt sin 1a skiva Kill The Kilians OCH att sångaren har en jävligt sexig röst som påminner lite om Casablancas(The Strokes) OCH Barats (DPT o Libertines), musiken är glad pop rock o påmminner även den lite om Strokes.. Okej kanske inget nyskapande, MEN OJ VA BRA!!!!!

THE KILIANS- SOMETHING TO ARRIVEMUSIC IS ME PASSION, som Miles Kane skulle uttryckt det<3

Who the fuck is Alex James?

 Hon ser ju pigg ut..eller?

Blurs random basist,  Alex James
har i en dokumentär om droger o skit på BBC förklarat att han skulle vara förvånad om Amy Winehouse och Pete Dorothy kommer att leva till mer är 2010(jävla skitstövel!!) Men som "tur" är la han till att de är större chans att de kommer överleva än va oddsen var för Elvis....
Asså seriös jag blir knäpp på sånna här människor, det ska tydligen finnas en hemsk, hemsk sida på internet där man kan tipa om dagen Winehouse kommer dö.. Så insane så det finns inte!

 Give me a smile! ni var ju bäst 2008 ffs!

 skivbutiken HMV har sammanfattat musik-kritikers, personal och online-användares åsikter för att göra en lista över årets bästa skivor, här kommer den "Poll Of Polls"...

1. Elbow - 'The Seldom Seen Kid'
2. Portishead - 'Third'
3. Nick Cave And The Bad Seeds - 'Dig, Lazarus, Dig'
4. Fleet Foxes - 'Fleet Foxes'
5. Vampire Weekend - 'Vampire Weekend'
6. TV On The Radio - 'Dear Silence'
7. MGMT - 'Oracular Spectacular'
8. Bon Iver - 'For Emma Forever Ago'
9. Glasvegas - 'Glasvegas'
10. Hot Chip - 'Made In The Dark'


Ganska bra  formulerat, skulle bara skickat Nick cave dit pepparn växer(= han suger), och sen självklart lagt till Last Shadow Puppets=)

Lennon har återuppstått??

De sanaste dagarna har det inte hänt mkt, bara jobb, jobb, jobb.. Men jag kommer nog bli rätt tät snart;) imorron är dock min sista dag på jobbet, så då kan jag börja flumma runt igen xD

Namen han har ju harry potter glajor!=)

Läste nyss att John Lennon har återuppstått för en välgörenhetskampanj med One Laptop Per Child Foundation , som du kanske listat ut vill de ge laptops till fattiga barn.  Egentligen så kan man inte återuppstå, förutom om man heter Jesus. Hans fru YokO Ono har godkännt användandet av hans namn och citatet:
"Imagine every child no matter where in the world they were could access a universe of knowledge. They would have a chance to learn, to dream, to achieve anything they want. I tried to do it through my music, but now you can do it in a very different way."

Jag trodde fattiga barn skulle ha mer nytta av mat, men de kan ju iof kolla på bilder med mat där i. Mycket nödvändigt!

 Tunga grabbar!<3

Spättsa öronen, vässa ögonen alla Arctic Monkeys fans, i sommar kommer de vara på en festival i vårat kära grannland Norge den 11 augusti. fetsivalen heter oyafestivalen på Middleradelerparken(de sista blev nog lite fel) Så det är dit men får dra om de inte får chans att se de i Sverige. Men ja tippar o hoppas att deras kommande turne kommer att förra dem till snöbjörnarnas(?) land med!

Här ska ni få höra riktigt catchy höstacks-musik, låt mig presentera folk rockern JAy Jay Pistolet med låten Happy Birthday You--->2009 är jag såhääääääär säker på att det kommer att bli ett folk-rock år, presic som elektro erövrade 2008.. Och det är sååå mycket bättre! Meer härligheter som Noha and the Whale,  johnny Flynn och Mumford så blir ja gladish =) bara man slipper all jobbi electro skit(förruntom MGMT typ=P)

Young Lords

 SOLROSOR.letar de efter den 5:e medlemen?

Young Lords är ett New York band vars musik låter som en tyngre country rock. Om du tänker dig en mix mellan Brian Jonesstown massacre, The Fratellis och Rolling Stones så har du hittat---> Young Lords.  Lyssna på deras låt Pretty Little mess på deras Myspace sida så fattar du nog vad jag menar http://www.myspace.com/younglords 

Namnet kommer från en Puerto Ricansk orgtanisation som strävar efter frigörelse från USA. Bandet har blivit rejält sågade för det på deras videor på You Tube, eftersom att vissa tycker att de snott något från Puerto Ricos historia o lalala.

Killarna i bandet lärde känna varandra i New School University i NY och tänkte först spela country musik, men märkte att det var så mycket  roligare med rock. I oktober i år så släpptes deras först skiva Rodeo Songs, som man kan köpa på dears MySpace.

Jag älskar i alla fall sångarens, Blair Van Norts,  coola, något dryckna sydstats röst som påminner rejält om Dylans, men ist för Dylans lungna aukustiska låtar så drar 5-mannabandet igång ett sjukt skönt sound, som känns inspirerat av 60-talets Velvet Underground men med rockigare guitarrsolon  och trummslag och "rock`n`roll" texter= BJM i känsla och röst + Fratellis rock pop i melodierna.

BTW, en av låtarna ("Hail MAry") börjar precis som, min just nu favorit låt med, BJM-"waisted away"

Här kommer bandet första video,
Young Lords- Down so LongME LIKE=)

Mellan snack(s)

 Jag e beroende....


Nu är julen nästan slut, ska fira jul hemma hos mamma idag-men tror fan inte ja pallar mer mat nu asså. Har aldrig druckit så mycket julmust som nu, kommer ha hål i alla tänder efter de här..

 Pressure. blir det någon festival i sommar??

Aja, det var kanske inte så intressant att veta=P Det har inte hänt så mycket i musik världen på sistonde, de har väl jullov också?!
JAg har sätt att de svenska festivalernas artister har uppdaterats. Det hottly-tiped bandet Crystal Castles spela på Emmaboda och Storsjöyran. The stranglers spelar på P&L, Depeche Mode på Arvika, Regina Spektor på Hultan. Sen är Det en jädrans massa Svenska band typ Soundtrack, moneybrother osv. som spelar på typ alla.....

Är det bara jag, eller känner ni också att ingen av dessa band är speciellt lockande?? Kom igen nu!!! Ge oss BRA band!(en kompis snacka dock om att Babyshambles ska komma till Hultan...?) det vore något! xD

The Fratellis släpper nytt jul-material!igår(22:a dec) så släpper indie bandet The Fratellis sin efterlängtade jul singel. Den heter A Heady Tale, presic som en av låtarna på deras senaste skiva. På b-sidan av singels så finns det en låt som har "the most depressing lyric ever" enligt bandet. Juletider är ´härliga o allt, men man får inte heller glöma hur många ensamma och ledsan människor det finns då.

denna låten är för dem: "Lonesome Anti-Christmas Blues"

nU HAR DET VARIT JUL I 1 MINUT, DET ÄR FETT MED JAG SOM SÄGER: GOD JUL!!!!!! FÖRST I ÅR=)

LAST WALTZ OF DIRTY PRETTY THINGS..<3

Nedränkingen står på 2. OMFG, de e bara 2 dagar kvar till jul! det har gått läskigt snabbt, känns nästan inte som om det är jul. Hmm, men det kommer det nog gör om det komr lite snö!=)


I lördags alltså i förr igår så spelade ett av mina favvo band sin sista spelning ever, och ja var inte där(kan bero på att den var i London och att jag e pank) Det var i alla fall Dirty Pretty Things. Men som kloka Carl Barat sa"DPT is far from dead", så länge man lyssnar på musiken så finns dom ju liksom kvar. 
BArat berättade även att bandet splittrades som de hade börjat, alltså genom att alla  i bandet var vänner. Enligt honom så spelade de bäst musik när det var dispyter(elr hur det stavas)inom bandet.
Det finns ju alltså lite positivt i det negativa!=)


Warner Music(skivbolag) har tagit bort alla sina artister från YuoTube. Bråket handlar om hur mycket pengar som YouTube ska betala Warner Music varje gång deras artister blir tittade på. Artisterna du kommer att sakna är MAdonna,Led Zeppelin, Red HOt Chili Peppers etc.etc. (dock ej borttagna ännu, kanske bara är bullshit..)


The Horrors medelmarna Spider Webb och Tomethy Furse ska snart släppa en skiva med sitt sidoprojekt "Spider and The Flies". Kommer nog bli väldigt spänna de eftersom att Horrors musik är väldigt annurlunda; som en svartrockar punk! låter jävligt coolt to me;P

The Horrors Crawdaddy Simone


Tycker låten blandar allt från rocka billy, funk samt goth så det kan inte bli annat en genialtxD

De här gillar jag just nu:

Underground Heroes


Detta band betsår av 4 killar, kring 20 år och kommer från Kent i Strobrittanien. De spelar en typ av poppig ska inspirerad akustisk indie punk=) HAhah de e typ omöjligt att stoppa in i genrer, men annars e det svårt att berkriva=P
BAndet bildades från två rivaliserande lokala band i Kent ca 2005 men det  var först efter 2006 som de började spela utanför Kent, som förband åt The View.

Det häftiga namnet kom de på när de kollade på tv efter terrordådet i Londons tunnelbanor, samtidigt som de lyssnade på The Libertines "Time For Heroes"


Bandet har fått väldigt bra mottaganden från musikkåren i GB men de har inte slagit igenom så stort ännu, men vänta bara- BAndet har blvi liknade vid engelsmännens älsklings band The Jam, man kanske inte förstår det i Sverige men det är typ bästa betyget man kan få där!

Själva beskriver de sin musik såhär på deras Myspace: "booze-sodden, crap fag smoking, cheap drug taking, concrete Britain"
Precis som deras hjältar, The Clash, The Specials och The Jams, musik var.

Lyssna på "Skinny Twins" här nedan :Jag har nyss förälskat mig i sångarens rossliga och personliga röst som känns charmigt rockig + hela bandets sammahålling och deras sjukt bra melodier! Kredd till dem!!
Bandet känns så jävla äkta att jag vill ha deras skiva nu!=)

JULLOV!!

Idag var det sistaskoldagen på hela terminen! WO -fucking -HO!=) Det var en jätte mysig avslutning; teater och körsång (som jag, tro det eller ej, var med i) och sen begav sig lilla tjejgänget från skolan till stan och tog en fika!=) nu är jag nyss hemkommen och ska nog bara ta det lungan ikävll. Kanske se på Hitchoock filmen vi fick med i Expressen idag, classy!


Mike Skinner, The Streets, har börjat jobba på sin sista skiva någonsin. Presic enligt kontraktet. Men det är möjligt att man kommer se honom som artist igen, bara han inte blir ihop kopplad med Streets mer. (Hmm.. de var ju bara han i bandet så det kan nog vara lite svårt=P)


Nu har U2 avslöjat när deras kommande skiva ska släppas. Skivan som ska heta "No Line On The Horizon" och beräknas komma till butik den 2 mars! förväntningarna trappas upp *dundududun*(ljudeffekt=P)


Solu legenden Aritha Franklin ska uppträda på Barack Obamas inflyttning i Vita huset i februari. Hon och några andra band kommer troligtvis att uppträda för runt 4 MILJONER mnsk som ska se detta historiska ögonblick.
Snacka om fjärilar i magen!! Hahaha ja var as nervös idag när jag uppträdde i kören för kanske 50-100 pers, ingenting jämfört med det!

Påminner något om Frattelis senaste omslag..
Omslaget till Lily Allens nya skiva har presenterats. Skivan kommer att heta "Its Not Me, It´s You" och släpps den 9 februari kommande år.

<--Ett klassisk Pretenders omslag, fjärde skivan utkommen 1986..

Perfekta julkappen för ett The Pretenders fan är deras nya holiday EP. Skivan kommer att innenhålla deras klassiska låt  "200 miles" + 3 jullåtar. Även en skiva som ska sammla alla deras bästa låter, hela deras framgångsrika karrär på en skiva liksom! ska också langas fram snart dock på iTunes Store den 23 december. den heter "The Pretenders iTunes Originas"
Om du inte hört dem förr lyssna på "Don´t get me wrong" eller "I stand by you"

Super Trevlig Fredag Everybody!!=)

carl Barat spelade Libertines låtar!(Hoppet växer)I förrigår så strålade mäktiga musiker samman under ett gig i London. 
Förredetta Libertines medlemmen Carl Barat, Babyshambles' Drew McConnell, The View's Kyle Falconer och Jon 'The Reverend' McClure. Egentligen så var det ett Mongrel, McConnells och McClures sidoprojekt, som hade en spelning och de andra blev uppbjudna på scenen.

Tillsammans drog de igång Libertines klassikerna "Dont look back into the sun" och "Can´t stand me now". Det måste varit år och dar sedan Barat spelade dem live sist.
 Kan det vara så bra att han faktiskt börjat förlåta allt tjabbel i Libertines? och kanske, bara kanke, börjar tycka att Petes förslag om återförening kan funka? Säg att jag har rätt! 


"What became of the likely lad
What became of the dreams we had
What became of forever.."Åhh, det är det här jag vill se igen! Ni har ju fann skrivit om evig vänskap i era låtar- håll det ffs!

Generate the music that makes you feel better

Det har varit förjävligt väder idag, men Anneli kom på ideen att dra på julmarknad så det blev typ ett litet gäng bestående av Buddha, Victor, Ess  o Lina som drog runt, blöta som hundar i stan. Det var mysigt! Vi smed spännande planer=)<3

HAha innan dess så startade ja o Lina(kanske ess på triangel??=P) ett "band" från o med nu kallar vi oss Popaholic(fyndigt?-naaeä!) men det lät jävligt bra i alla fall *håller fingrarna i kors*


Har du hört talas om det skäggbeklädda bandet ZZ-Top? De var som kändast under 70 och 80-talet med sin blues inspirerade rock och har gjort låtarna "Legs" och "Gimme all your loving"- ganska töntiga, men de är bara min åsikt för de finns me i "Rock n Roll hall of fame" och det ger ju ändå ett band klass!
Nu ska de i alla fall komma till Sverige den 3 juni, i Karlstad. Det blir deras ända spelning i landet.

 åhh.. ja blir såå gla när jag lyssnar på er musik-tack för att ni finns!

Ett av dagens bästa glad-indie-pop band The Holloways har precis börjat spela in deras kommande skiva " Tales from the Tarmac" men allt förstordes i natt när deras studio brann upp! Bassisten Bryn Fowler, som bor i närhete, vaknade upp av sirenerna och kan inte förstå att detta har hänt. Branden startades där alla deras insturmen förvarades. Fowler säger till nme:
"It looks like almost all of our gear has been destroyed, apart from my bass guitar, which was away being fixed, and one violin. It's utterly devastating because some of the stuff is totally irreplaceable - vintage amps, posters from tours of Japan. My first ever guitar was down there."
Hoppas att allt löser sig och att de kommer igång snart igen. dears senaste skiva "SO, This Is Great Brittan?" är helt sööönder lyssnad!

En speciell text rad i låten Generator(se videon här nere) är så himmla må-bra-pushande;
"i dont live in poverty, i got a little bit of money and i've got a healthy body. I'm not going to let stuff get me upset, and i wont let all the little things get me depressed"

Generator var den första låten av Holloways som jag började att gilla, lyssna här nedan för-  Jag älskar den!(Och det gör ju inget att medlemarna är jävligt gulliga!) *ler sjuukt stort*

Go Kväll!

Ceasars förband till Oasis
Nu är det bestämt!! woho, alla har väntat på det, vilket kommer att bli förbandet till Oasis i Sverige. De lyckligt lottade är det Svenska bandet The Caesars, ett av vårt avlånga lands stoltheter.

Så nu vet alla, Oasis konserten kommer att bli SÅÅÅ värd att gå på!!! Alla kommer att "jerk it out"!

nu måste jag gå på tyska, tjingeling!;P


"Like A Rolling Stone"

Hejsan svejsan kära livsnjutare! Känns som om jag har missunat bloggen uder senaste dagarna, har varit lite hektiskt så har inte hunnit med att skriva.
Nu är det iaf bara 4 dagar kvar tilld et är LOV och det kmr att bli hur jävla skönt som helst!


Om du är sugen på att gå på konsert denna vecka så kan du gå och se amerikanska indie pop bandet Ratatat som spelar på Strand den 18:e gå in på luger.se om du vill veta mer...=) Eller varför inte gå och se en av alla julshower,kanske inte så jätte inspirerande- men "Oh no! it`s Christmas" sägs vara väldigt bra!


The Strokes frontman Julian Casablancas ska medverka på en komedi-skiva i sammarbete med en trio från Saturday night live. Låten kommer heta Boombox och ska vara med på skivan Incredibad som ska släppas den 10 december.Andra artister som har arbetat med dem är tex Justin Timberlake.
När kommer Strokes 4:e skiva ut?? Jag LÄNGTAR!!!!

 alone, together? 

Jhonny Marr som spelade i The Smiths har sagt att alla rykten om en Smiths återbildning är falska: "The stories circulating about a Smiths reunion are, as usual, untrue."
Han sattsar just nu på att skriva låtar och att spela in med bandet The Cribs, inget annat.      TO BAD!


Nästa år, alltså 2009, så är det extakt 20 år sedan The Stone Roses släppte sin första platta. Även här disskuteras det om återförening, nu berättar bassisten(som för tillfället spelar i Primal Scream) att 2/3 av bandet är med på en återförening, förrutom frontmannen Ian Brown.
-Jävla mycket återförenings-snack, men kommer vi att se någon av dem?


Trevligt o träffas Lars!=)


Åh, btw, I dag har jag gjort min första interjvu ever! jag var sjukt jävla nervös och fick för mig att han inte skulle dyka upp- men plötsligt kommer han gående, out-of-nowhere! Lars Eriksson var det som snällt ställde upp! JAg blev super chockad över att han i huvudtaget ville ställa upp på en interju med lilla mig-menmen ibland har man flyt ser du!
Måste kännas fett retard att sitta och svara på frågor om allt och inget från en total främlig som vet en hel del om dig, men som man själv inte ens visste existerade.
Hoppas han inte hade för stora förväntningar för det gick väl halv bra, fick typ hjärnsläpp från och till. Men det löser sig alltid=D
Lars hade en hel del interesanta historier att berätta; allt från att ha hoppat av gymnasiet för att tjäna pengar genom sitt dåvarande band, till att vandra längs Autobahn...
Kan skriva lite mer om det när jag hinner, imorron eller övermorron!

"You can breath in space, they just don`t want you to escape" , de e möjligt- har aldrig prövat!=P

Nu måste ja lämna lite space till min bror som är på hem gång, eller okej inte- jag måste plugga till världens tråkigaste prov, jag kan INGENTING! om man kan få sparken från skolan kommer jag nog få det imorron! !

ps. vete fan vad som hände med textstorleken- den typ förstorades 1000 ggr när jag kom åt knapp-helvetet o jag kan inte ändra tillbaka. ellr nu kunde ja- tack för hjälpen L!


Lusse LelleGlad Lucia glatt folk! Blir det någe Lucia tåg för er idag?? Inte för mig ialla fall-ska jobba=P

Så, igår avgjordes det. Grand Finale i Idol 2008 o Kevin avnn!


I Rolling Stones legenderna Keith Richards och Mick Jaggers hemstad Dartford i Kent ska 13 gator döpas efter låtar de har gjort! Bland de valda namnen finns Satisfaction street, Angie Mews etc..
vilken ära! kommer vi få se vendelasmusiks gata måntro??;P


Låtar från Eminems efterlängtade skiva Relaps har läckt på nätet. Han berättar för Billboard att han känner sig ordentligt kränkt eftersom "det inte var meningen att någon skulle se de här nu"
Tidigare i år i en intervju Mojo gjorde med Jay-z så förklarade JAy-z att Eminem var den största rapparen just nu och att han (Jay-z) alltid kmr vara nr. 2. så länge Eminem gör musik
De är rätt coolt att våga säga så, tycker ja!

 SHIT VA DU BETYDER! <3

En välgörenhets gala till ära av en av musikhistoriens bästa musiker(enligt mig) Joe Strummer ska äga rum den 21 december i London, dagen han dog.
Joe Strummer, du kommer minnas för evigt!<3 


Idag får ni lysssna på fin lite mystisk rock från bandet Tigers That TAlked! Bandet är som en mix av bands som Cure, Arcade Fire och Elbow men är ändå inte som andra. Bandet bildades 2006 man har ännu inte släppt någon skiva, utan bara själv producerade skivor de gett ut på sin Myspace och på gigs.
Här får ni en tjuv tiitt på ett ännu oettablerad band! låten: 23 fears


Jag tycker de är fantasktisk, vad tycker DU??

Belgiums finest

Huh? Titta nogrannt, är det inte Karlsson-på-taket snubben som sitter längst bak?=P

Hur många Belgiska band vet man egentligen? hmm.. jag vet inget typ.. Förrutom Das Pop ,ett 4:a mannaband som  alltså kommer från därifrån. Presic som namnet säger så spelar de pop, glad-,lättsam- och trallvänligpop. Vad mer kan man fråga efter i dessa mörka vintertider??=) 
Det är inget geni-from-above band men det är skönt att varva Joy Division depp och Spiritulized flum med såna här muntra toner som inte är så pjåkiga alls=) 

Här får ni lyssna själva på låten : Underground


"Are you ready for the floor?"


skrattretande-  en katolsk kardinal i Chile anklagade igår Madonna för att"locka fram onda tankar och olämplig lust" hos män, prata för dig själv gubbe! MAdonna uppträdde nämligen i landet igår och han tyckte att hon gjorde folket alldeles för "uppspelt" Seriöst ofta han inta har bättre för sig, vakna det är 2008 ffs!

 Hmm.. ja fattar inte?!=P

Om du är inne på musik åt Vampire Weekend hållet så kan jag rekomendera ett nytt och spännande band som heter Her Space Holiday! HSH blandar ett tyngre beat i bakgrunden som blandar sig fint med de mer klassisika melodierna, rätt häftigt! Jämfört med Ezra Cohnings röst(Vampire Weekend) så sjunger frontmannen i HSH lite mer otippat, han nästan pratar.. Lyssna här om du tycker det låter intressant;  www.youtube.com/watch?v=UoFcMDwu8roOm du diggar elektrobandet Hot Chip så ska du veta att de släpperen ny EP den 22 december, en perfekt julklkapp! om du inte har hört dem förr så bör du lyssna direkt på "Ready for the dancefloor" en riktig ´dancefloor-filler! =)

datan paja-skriver mer sen=) ciao

SNÖÖÖÖÖ

Idag så snöade det! =)Det var jätte härligt och jag och klasskompisar åt pepparkakor efter lunchen, det var värsta juligt. Nu är det bara 14 DAGAR KVAR TILL JULAFTON! Det går så snabbt hela tiden, känns som om man inte får något grepp om vad som händer innan det händer något annat. Kan man inte sakta ned tiden så att man kan få njuta lite mer av självaste livet? Tänk om man vaknar upp en dag och så är man typ 85 utan att man märkt det! "Forever Young, I wanna be Forever Young"-låten passar ganska bra in på det eller hur?

Igår skrev jag en ny låt, den är faktiskt ganska bra!=o nu har jag typ 3-4 halv färdiga låtar=p hihi


Om du är sugen på att bli delägare i någon skiva så har du nu chansen. Patrick Wolf har nämligen bett fans att betala en summa för hans kommande skiva, annars kommer han inte ha  möjlighet att göra den pga för höga kostnader. Han påstår att detta är "framtidens musikindustri". Man kommer då att få del av vinsten som skivan gör, nästan som en delägare av skivbolaget. MAn kommer även att få erbjudanden om speciella gigs och limited-edition skivor.
JAg är förvånad, men det är faktiskt en jävligt bra ide. Vill inte att skivindustrin ska gå under...


Som så många redan vet så ska Coldplay komma tillbaka till Sverige. De kommer att komma den 22 augusti och då kan alla ni som missade den i september gå. Jag var faktiskt där då så jag tror nog inte att jag kommer att gå igen, så bra tycker jag inte att de är..
Chris Martin har även gett sitt första uttalande om anklagelsen för plagiat och säger att han "är lika förvånad som alla andra är." han berättar att han tom minns när och hur han skrev Viva la Vida.. Ord står mot ord..

 jag har en dvd med han, där sjunger han faktiskt ruuttttet, men han e ju gammal nu iof. Du e cool ändå BOB!xD

Idag så fick jag biljetten till Bob Dylan i Malmö! Det kommer att bli SJUKT KUUUULL! woohoo=) vi e lilla musik-galna gänget som ska dra ned, ´FAN VA JA LÄÄNGTAR!

Nu ska ja hjälpa papa med lite grejor.. grattis!!!<3

FadderullanleJ

Pinsamt, jag som skulle vara seriös och lovade mig själv att sitta och plugga HELA kvällen till matte provet imorron. Gissa hur bra det gick på en skala 1 till 10?? Nada, Oja det kommer nog gå jätte bra imorron. Istället har jag suttit och gjort värdelösa saker, typ läst ointressanta musik nyheter( för det har typ inte hänt något idag förutom det om Blur) här får ni 2 av de... Fan jag borde pluggat ist! Följ inte mitt exempel gott folk! 


Bloc Partys frontman Kele Okerere säger att bandet måste gjort något rätt med deras kommande skiva Intimacy eftersom han inte hater den ännu. hmm bra promotion,  måste nog springa o köpa deras gamla skivor på en gång=p Deras nya skiva låter iaf intressant, ska bli kul att höra var filurerna fått fram=)De alternativa svartrockarna Nine Inch Nail har sagt att de troligtvis inte kommer att turnera mer efter 2009, Kan det bero på att senaste plattan sög?

För att göra de här inlägget någolunda vettigt så ska jag skicka med Kaiser Chiefs nya låt coh video Good Days Bad Days. Videon är jätte rolig och låten en av de bästa på senaste platta, tillsammans med Never Miss A Beat. hihihi trummisen blev ett lam!xD ooooohh nej, provet kommer inte gå bra, kommer nog gå som för gubben i slutet av videon som fick en sten i huvudet..God Kväll! God NAtt!<3

"WOOOOOHHHOOOOOO"..BLUR ÄR TILLBAKA!!!

 BILD EL CLASSICO

För alla Blur fans så har de idag medelat att de  ska ÅTREFÖRENAS med HALA gamla line-upen, även med Coxon(gitarristen) som hoppade av bandet!!!!!!!!
Sist de spelade tillsammans var liksom 2002, så de här e HUGE! I Sverige har de inte haft lika mkt betydelse som i England, där e dom nästan Guds förklarade. De e typ på samma nivå som Oasis där, så fatta kalabaliken det är där nu!!!!
Frontmannen Albarn förklarade att han och Coxon lagt allt gamalt agg bakom dem och siktar nu framåt! "It just felt it was right again" säger Albarn och tilllade "It somehow feels like there's something for us to do again, we're not completely useless or pointless, we've got a reason to exist." -----YES de gör ni!
deras framträdande kommer att vara i Hyde Park, London den 3 juli.
några kommentarer från nme på detta från fans:¨
 
"Oh lordy lordy lordy! This has capped off a great few days in the best possible way. Now to start selling all my possessions, or maybe even my soul, in time for friday." (
då börjar deras biljetter säljas=P)

"YES!YES!YESSSSSSSSS!!!!BLUR ARE BACK BABY!!!!"


"The best band of their generation."


- Så fattar ni vad detta betyder--  DEt  E STÖÖÖÖÖÖÖRT!(iof har det snackats om det ett tag, men nu är det alltså helt bestamt!)


"sONG 2" den har ni nog alla hört, NÅGOT uttjatat men jävligt skön- får igång en på allvar=P  Den här konserten är på Wembley
Stadium där det får plats typ hela sveriges befolkning. Är det bara jag som får gåshud av nostalgi när jag ser denna video???

 


,VÄLKOMMNA TILLBAKA !!!! =)

Brain-fucker


Hitta ett nytt anurlunda band nyss, typ 3 minuter sen! De spelar musik som blandar ett djupare sound med lite lättre poptoner och en skön, cool röst. snabb retropop, fattar ni va jag menar?? Nää inte jag heller, de är bättre om ni lyssnar själva. 
 Bandet heter Official Secrets Act och påminner mig iaf om en korsning mellan Joy Division, Doves och Coldplay.. Hmmm.. låter skumt, men lyssna de e bra!
Ju mer jag lyssnar desto mer fastnar jag faktiskt! Skit de e sjukt beroendeframkallande, lyssar på dem när jag skriver de här, kanske därför texten känns fuckad. Oh no, Shit! ja sjunker ned i OSA hypnos...=P

Official Secrets Act- So Tomorrow
 

Hans röst är sjukt lik någon annans men kommer inte ihåg vems! De är så irriterande när man har det på tungan men inte kan spotta fram det.. Någon som vet vem jag kan mena??(skum fråga=O:P)

Har coldplay dålig fantasi?

 Vad döljs bakom allt klinkande??=P

I veckan blev Coldplay stämda för plagiat på deras låt Viva La Vida. De anklagas för att ha snot amerikanem Joe Satrinis låt "If I Could Fly". Coldplay har haft5 stora framgångar med låten och Satrini kommer att gå till rättegång med mål att få 100% av vinsten från låten.

Coldplays låt släpptes i år, medans Satrinis 2004. Här nere kan ni höra båda och jag måste erkänna melodin låter fräckt lika. De har förr blivit anklagarde för plagiat på en U2 låt. Anatingen så har Coldplay på något skummt sätt lyckets skapa en identisk melodi utan att ha hört hans låt. ELLER så har det helt enkelt kopierat den, ni får själva bestämma vad ni tror..

Viva la steala=P
 

Joe  Satriani, lyssna från ung 0: 53 då är det uppenbart. det är bara gurra i denna låt.


Så va tror ni, har Joe Satrini rätt eller är han ute o cycklar??

The Verve xDJag tänkte bjuda på lite skön södags musik från brittiska bandet The Verve. Bandet släppte sin 4:e skiva i år och heter "Forth" och innehåller deras karaktäriska rock musik som får gåshuden att resas.

De bildades 1992 men slog igenom ordentligt med deras 3:e skiva Urban Hymns först år 1997. den innehöll låten "Bittersweet Symphony" som är en korsning mellan en gammal klassisk symphoni och deras rockigare touch. 

Deras nya skiva innehåller skatter som bleknat i skuggan av deras konkurenter Oasis som också släppte sin skiva i år. Enligt mig så är Verves skiva mer genomarbetad och 1000 gånger bättre.
Låten Love is Noise är deras motsvarihet till Shock OF The Lightning av Oasis, Vilken tkr du är bäst??


Låt Love is Noise lysa upp din dag


VeckaNS BAnD:

Medaljen går till Brittiska bandet THE PADDINGTONS. 

 5 = rockmusikens magiska nummer.

Bandet kommer från staden Hull och släppte sin första skiva 2005 "First comes Frist" hette den och de fick snart en lojal fanskara, mig inräknat. 5 manna bandet har tunerat med band som Dirty Pretty Things och the View, de har även spelat med BAbyshables. Pete Dorothy är faktiskt ett av bandets trogan fan!
Deras skivbolag heter Poptunes, som ägs av självaste Alan McGee.

Musiken är fartigare poprock mer åt Libertines hållet och förmedlar till mig iaf en urbrittisk rockkänsla med smärta och hjärta om jag får uttrycka mig lite löjligt'=P BAndet kommer nog kunna utvecklas till ett av mina favvo band, de har de stor potensial till!
De har nyss släppt sin andra skiva(3 nov)No Mundane Options  vilket gör dem än mer aktulla, just nu är de på turne i England.
De kändaste singlarna är bla: 21, panick attack, Sorry..

Här har ni låten "Sorry"=)Vad tycker ni? Har de inte sjukt bra melodier och hela faderullan? Tycker att sångarens röst är helt gudomlig, så där rosligt hes vilket gör hela bandet 1000-tals gånger bättre. Jag är lite svag för röster som är lite lagom nonchalanta och oputsade, de hittar man inte överallt. Egentilgen anser jag att rösten avgör ganska mycket om bandet är bra eller inte, tex ett Stroke utan en Julian skulle inte blivit samma sak..   

BOB DYLAN KOMMER TILL STAN(o lite annat kul)

 kuuult, något äldre, något rossligare- men Dylan får man INTE missa! 

Den BÄSTA nyheten först; igår fick jag ett mail att ticnet och där stod det att självaset BOB DYLAN KOMMER TILL SVERIGE!!!  jag vet inte om jag är lite efter för jag har inte ens hört talas om ngt om de här, men de e ju sjukt galet bra..
Han ska då komma hit den 23 April(Globen) och sen ska han visst spela i Jönköping och mAlmö(?)
Biljetterna släpps den 9:e december=D
 


Noel Gallagher har sagt att när årets Oasis turner är klar så tänker han börja på en solo skiva, han rekomenderar även sin bror Liam att göra samma sak.  Noel berättade att hann har en hel del låtar som inte bandet ville ha med på skivan och tillägger "It needs to come out soon. At the end of this tour, I'd like everyone to do something separately. I think it would be interesting for our fans."


Förra Janauari så stals 80% av Jamaicas mest betydelsefulla orginal skivor. Fatta att nu är 80% av deras viktigatste musik historia som borta, kanske för alltid. Nu vädjar PBC-J att få tillbaka dem. Hoppas tjuvarna tar sig i kragan och lämnar tillbaka dem, så att alla får möjlighet att lyssna på musik från reaggens hemland.


Sonic Youth och Led Zeppelin Bassisten ska sammarbeta i samband med koreografen Merze Conninghams 90 års dag, spelningen kommer att äga rum i April. Conningham har även fått andra band att sammarbeta så som RAdiohead och isländska Sigur Ros.. spännande=)


Om du gillar indierockarna The View kommer du bli glad att höra att de kommer att släppa deras andra skiva den 2 februari. Skivan kommer att heta "Which Bitch"(ngt töntigt) och kommer bla innehålla låten 5 Rebeccas som fått mycket uppmärksamhet i år.


senare i dag ska jag försöka hinna lägga in det ärofyllda priset; VEckaNs BAnd och även skriva en liten hyllning till favvo bandet THe Strokes.. håll ögonen öppna folks!!

Gott och blandat

Hejsan svejsan coolingar!=) hann aldrig skriva igår, fy skäms! Så nu kommer ja trycka in massa smaskiga nyheter o grejer här!


Det legendariska Ska bandet The Specials har i dag berättat att de ska återförenas under en uk turner  2009, då är det 30 år sedan bandet bildades. Sist de spelade ihop var -81, så detta är UNIKT!Om du vill veta mer om ska och the Specials, så kolla i arkivet har en hel del cool info=)

 JAg gillar ditt fluff;)

I dagarna så lades några fler låtar till i Grammy Hall Of FAme! Låtarna var Jimi Hendrix "The star spangled banner", Queens "we are the champions/ we will rock you" även brittpoppande bandet The Police fick en plats bland stjärnorna med deras låt "Synchronicity".. Nu kommer de bli ihågkommna förevigt, hoppas ja=)


Som alla vet så lackar de mot jul, även i artist- världen så uppmärksammas det, då med välgörenhet.  Kylie Minogue, Jay-z, The killers, U2, Coldplay mm. har "donerat" singlar till en nedladdningsbar välgörenhetsskiva till RedWire som stödjer kampen mot AIDS.
signerade skivor från bla Amy Winehouse, Fall Out Boys och Rihanna säljs nu på eBay o pengarna ska även här gå till kampen mot AIDS..


Om du diggar bandet The Ting Tings så kommer du bli glad att veta att de snart ska börja spela in sin 2:a skiva, en uppföljare till hitten 'We Started Nothing'. Bandet släppte i år låten Thats not my name som har spelats 24/7 sen i sommar känns det som. Skivan kommer troligtvis spelas in i Paris, de har även planer på att åka till Berlin "But I don't think we'd get much work done out there because there's too many distractions." sa sångerskan Katie White.


Det sköna bandet The Long Blondes tvingades i år att splittras efter att bandets gitarrist och låtskrivare Dorian Cox fått en stroke som gjorde halva hans kropp förlamad. Nu har han helt mirakulöst, som man brukar säga lite klyschigt, blivit bättre och håller på att lära sig spela gurra igen!! Han får hjälp av en revolutionerande metod, som jag inte förstår mig på, för att kunna börja använda höger handen igen. Doktorerna har sagt att han kanske aldrig kommer kunna spel igen, men inget är omöjligt. Jag tycker jätte synd om dig Dorian Cox och hoppas att du kommer att bli frisk som en nötkärna igen. Musikvärlden behöver dig!
 "Once and Never Again" www.youtube.com/watch?v=i9BQa-p6Pz0&feature=related
är en av deras bästa låtar, en riktig poprock kick, lyssna på den, den e grymm!

 finns det en lag på hur cool man får bli??=P
The Rascals var tvungna att blåsa av sin Uk turner i höstas pga sjukdom. Nu i december ska dom köra den ist;
 "The European dates have been going like a dream, I feel like we're stronger than ever, so I'm actually glad we had to reschedule the UK tour as it feels the best way to end the year,"  sa världens allra snyggaste mnsk Miles Kane, bandets front man.  Han berättade även att de kommer att lägga till nya låtar under gigen som de aldrig spelat förr, tex  låten "Chills and Fever"

-Jag avslutar detta inlägg med att sätta er i julkänsla med Glasvegas nyutkomna(Släpptes igår!!) julsång A snowflake fell(And it felt like a kiss) den är riktigt vacker..


RSS 2.0