jobbarassetavmigtjugofyrasjugerbrabetaltharjaghörtmenvafanärvitsen?


Höstlovet har gått förbannat fort, och jobbet har tagit upp stor del av tiden. Jag är super glad att ha ett jobb, vilket ger mig lite extra klirr i spargrisen i slutet av månaden. Men det är så jäkla energ- och tidskrävande. Jag börjar oroar mig starkt för hur jag ska klara av vuxenlivet. Vuxenliv innebär ju ansvar samt jobb 5 dagar i veckan. Jag mår illa av att tänka på det. Jag blir rädd.

 HAH koola
PiL (public image ltd) med Sex Pistols legenden John Lyndon i spetsen har återförenats för 6 konserter i UK, med början 15 dec. ! Lyndon säger till MOJO: "I love the Sex Pistols, but PiL allows me to be myself. it's my own beginning, my own creation, my own goodbye"  Jag vill dit!

Mycket tyder även på en annan återförening;0 The Faces. Bandet spelade ett gig i London förra veckan, utan Rod Stewart(frontmannen) Stewart kommenterar till CNN; "They had a reunion a without me because I'm promoting this album(Soulbook).Hopefully, I'll get me old job back. It's on the cards. I'll do it eventually."

I'm losing you- The Faces

John Lennon filmen "Nowhere Boy" trailer

"Nowhere Boy" handlar om John Lennon barndom- och ungdoms år. Den baseras på hans halvsyrra Julia Baird's bok; 'Imagine This: Growing Up With My Brother John Lennon'
Filmen kommer till Sverige senare i höst, fast så vitt jag vet är inget datum spikat än. Fan ett måste att se!

(I wish I was someone good, I wish you'd understood) CD KOLLEN, TOM I BOLLEN

Jon Spencer Blues Explosion samlingsskiva över tidiga verk är snusikigt otvättad, hård och rå, precis som det ska vara hah. Back to the bones så att säga.


Blonde On Blonde av Bob Dylan får mig att tappa andningen för att den är så ljuv. Men stundvis förundras jag över att jag finner Bob Dylan.. platt, tråkig och absurd. (skrev jag nyss den giftigaste mening en wannabe-musikkritiker kan knappra in? Satte jag självmant igång domedagsklockorna?)

Big Star- September Curls


Big Star skrivs det varmt om i månadens MOJO mag. Påstås ha "släppt några av de bästa skivorna någonsin inom rock'n'roll" & liknas flera gånger vid Beatles (minns inte argumenten, va halvt sovandes när jag läste den i natt, kunde inte sova p.g.a. en koffeinkick..)

Öppna ögonen så du inte missar universumet av skapande utanför de stängda ögonlocken

"While you're an artiste, you're free to say what you think; one you're a politician, it's instructions from higher up" Oumou Sanger

Oumou Sanger. Bi Furu
 

Musiker & Kvinnlig förebild från Mail. Jag vill se mer sånt! (bra intervju i DN här om dagen med en skivbolagsägare som signar Afrikanska artister i Afrika..)


You can breath in space/They just don't want you to escape

Övernattning, Pannkisar, Stina, Chrizzy, Buss, Spacemen 3 "soul 1", Jobbmöte. Trött.

 drömmare

(Lov är inte så mycket lov när det finns så mycket måsten.)

Spacemen 3- Soul 1


Kan inte låta bli att le åt det fina höstljuset. Och åt att Astrid Lindgren hade alla Spacemen 3's skivor. De av alla band. Männsiskor är förunderliga.

Them Crooked Vulture's debut singel: New FangJosh Homme(queen of the stone age) Dave Grohl(Foo Fighters/Nirvana) & John Paul Jones(Led Zeppelin) supergrupps debut släpptes idag.Den osar finkammad hårdrock tillagad med komplicerad teknik.

PLÖTSLIGT HÄNDER DET....

jag har registrerat mig på bloggtoppen. Vette fan va rutan e till för, skulle tydligen klistra in den. Pröva tryck på den?

Blogg listad på Bloggtoppen.se


PLÖTSLIGT HÄNDER DET....

jag har registrerat mig på bloggtoppen. Vette fan va rutan e till för. Pröva tryck på den?

Blogg listad på Bloggtoppen.se

KASSETTBAND v. 44: Wilderness

Flyttfåglarna flyger i långa V:n på himmlen. Jag vill vara en i ledet. kanske den andra förväntnings fulla på V:ets högra vínge. Jag vill stämma in i deras sång. Känna känslan. Vi ska till nått varmare. vildare. mer exotiskt. Först och främst vill
jag vara fri.

Detta speglar veckas kassett; Wilderness.
Beatles var tidiga med sina musikaliska utsvängningar och i "Eleanor Rigby" känner man hur de börjar slita i musikreglernas koppel.
Yeasayer's "Wait for the summer" flätar in naturen på ett sätt som de malplacerade indianerna på kungsgatan gör. Afrika är i sikte!
The Doors började precis som Beatles göra vidare svängar med musiken. Deras 3:e skiva "Waiting for the sun" är oerhört vacker, instrumentel och framför allt; exprimentell. "Wild Love" stampas, klappas, skallarorms skramlas och kämpas fram.
Fever Ray är i hetluften allt oftare. Hon exprimenterar med luddiga melodier och rösten är lika trollsk som en mossig skog.  
Kraftwerk är på omslaget av MOJO denna månad. Bandet har skapat en milstolpen med deras exprimentella, industriella, electro musik. Över molnen svävar jag med "Radioactivity".MusicPlaylistRingtones
MySpace Music Playlist at MixPod.com

PS. Fåglar är naturens juveler


Genom förstoringsglaset: SOUND OF GUNS

Sound of Guns är ett Liverpool band bestående av fem långhåriga grabbar. Bandet har börjat göra intrång på de brittiska musiklistorna, jag placerar dom i dtrålkastaren under ett ögonblick.

Låten Elementary Of Youth börjar i Broder Daniel anda och accelererar stundvis till arena rockpop. De skulle gärna kunna stanna kvar lite längre på BD nivå.
Låtarna Lightspeed & Architecht skapar mest skavsår i öronen.
Alcatraz däremot är mer fängslande. här får arena rockpoppen vingar i Union Jacks färger.


Two lost souls swimming in a fish boul, year after year

 knockknock! hur känns det där inne?

kantarelltoast, vegitarisk lasagne & typ(?) panacotta. Mmm! Stina gjorde storkok för hela slanten! gott smakade det, TACK som 1000 min simmande vän! :) vi funtar på o skaffa genemsamma fiskar, i en glasskål. Är det djurplågeri på hög nivå? Gludfisken ska tydligen bara ha 5 sekunders minne, eller är det nått som människan hittat på för att mildra skuldkänslorna efter att förstört ett djurs liv?
Fiskar är iaf väldigt fina och glädjespridande, så länge vi inte snackar mörtar och gäddor. De är mest fula.

Här är Vampire Weekends 2 singel, Cousin. Släpps den 17 nov, skivan den 11 jan.


The Acorn har jag lyssnat på hela morgonen, PÅ MIN LAPTOP!! (födelsdedags present av pappsen, tacktacktack!<3) Lungna svävandes melodier med inflätade afrikanska rythmer. Liksom Vampire Weekend, fast The Acorn är ljuvligare och  mer drömsk folk, a la Fleet Foxes.

The Acorn. Flood


Kvällen handlar även idag om mat, släktmiddag :) Den handlar även om johannes 18åriga liv! GRATTIS :D


Bland pärlor och regndroppar

Jag åkte in med 16.46 tåget för att köpa en D-sträng till min gitarr. Strängar har en tendens att spreta loss. Jesus and Mary Chain i öronen och "Global Terrorism" för ögonen. jag gick i regnet längs pärlbandet av CD och musikbutiker på s:t Eriksgatan. Kunde inte låta bli att köpa Unknown Pleasures av Joy Divison när prislappen var nummrerat 99 kr. 

hey, jag tror att det här bandet gillar Joy Divison också!


Varför är alla superhjältar vita?BTW. vilken superhjälte skulle du vilja vara? Fantomen & Batman tycker jag e dundercoola :)

Ur mörkret föds tankar. Ur tankar föds ett skrikande barn. Låt kalla det för musik.

                            
Nu är hösten här. På riktigt. Marken har givits en matta av gula löv, mörkret kommer plötsligt och hela dagen genomsyras av ett lätt duggregn och bitande kalla vindar. 
Hösten är fin med de varma färgerna på träd och mark. Regnet har jag heller inget emot, att ligga i sängen och lyssna på smattrandet mot fönstret är trygghet för mig. 
Något som jag däremot HAR något emot är mörkret. Du ser, jag har aldrig riktigt vuxit ifrån att vara mörkrädd. Jag vet inte vad det är för nattsvarta spöken jag tror lurar i mörkret, men något är det som får mitt hjärta att ticka lite snabbare.


Men själva färgen svart kan jag inte säga att jag har något emot. Mycket av den bästa    musiken skulle jag kalla svart. Joy Divison är väl gudfadern för det hela.        
Med svart talar jag alltså inte om hudfärg, utan om moll. Men tacka Gud för "svart"   musik; blues, reggea, jazz, soul, funk, rock'n'roll etc. En tråkig musikvärld är vad vi   skulle leva i utan de Afrikanska influenserna. Utan de skulle vi väl  än idag stampa
takt till Beethoves 5e symfoni. 

                          
Denna höst är det inte bara mörkret som får det att krypa i skinnet. Sverige Demokraterna har även lyckats hålla mig vaken om nätterna. Stampar deras fötter takt till Beethoven och önskar att all svart musik ska fraktas dit pepparn växer? Musik är ett perfekt exempel på att man inte kan göra skillnad på människor och männsikor. Musik har skapats från världens alla hörn. Om inte det enkla faktumet att vi alla är samma jävla Homo Sapiens, som varit huggabugga grottmänniskor med långt kliande skägg. Kanske de kan lyssna till musikens rythmer och förstå att det bara finns dur och moll. Två av de bästa av världar, som inte kämpar mot varandra. De går hand i hand.

IMPORTANT STUFF!!!

Tjollabeng! Jag är frusterad över skolan, inte bara lite; MEGASKITMYCKET! Som grädden på moset är internet kontraktet hemma slut så vi har inge internet. TOPPEN! Konsekvensen blir att det blir lite fattigt med inlägg denna vecka.
Häng inte med huvudet(om du nu gör det) Jag ska försöka lyckas hålla kontakt med Vida Världen, inget kan stoppa en musikbloggare! Låt inte naglarna ryka eller dra av håret tills flinten blir synlig(det är fan inte fint på en youngster) Jag ska göra allt för att komma åt en data; krypa in genom grannens fönster, sno Stinas laptop, köra morsekod från ballkongen, skicka flaskpost.. det finnns oändliga möjlighter!


PS. dricker kaffe hela för att hålla huvudet klart denna helvetes vecka. resultatet blir att det smakar kaffe i munnen 24/7, tanborsten räcker inte!
 

ASTALA VISTA BABES!!! :)

PSS. Nån som va på chinateatern igår och såg Nick Cave??

PSSS. reagge freaks- glöm inte SIZZLA ikväll!

kanske borde man bli frimärksammlare!?

Pink Floyd
I Storbrittanien kommer det säljas frimärken föreställande "klassiska albumomslag". Va sägs om att få ett vykort  med London Calling omslaget i brevlådan? eller varför inte Blur, New Order, Led Zeppelin..


HAHA. Beatles humor.

Letade efter Bob Dylans kommande jul skiva på tuben. inget uppe än, men HAHA hittade en random video då Beatles härmar Bob Dylan under en radiosändning.


i huvudet en söndag

Min familj och mina vänner gjorde min födelsedag, tack för att ni är så jävla bäst & fina!
Mina vänner kom över på midda på kvällen. mkt skratt och snack som vanligt med några av cde finaste mnsk på jorden! wonderbar! och ack så fina presenter jag fick! TACK igen! :) älskar er alla! :) (heter man inte pucko i mellan namn om man glömmer LEGGET när man ska gå ut sen?! gaaah! typsikt haha men de löste sig:))Fått en utökning i min Clash samling, "den rosa boken, by the clash" av min bror. Nu lyssnar ja på Live at Shea Stadium på LP. Såååååå jävla bra, alla borde ha en i skivsamlingen. Tack bellis!


Kent är ett band som det alltid snackas varmt om omkring mig. Men va fan en grejen? de är ett gäng deppiga och pretantiösa gubbar som alltid kör samma grej. (ta inte illa upp izzy:P) I och med deras nya låt "Töntarna", som släpptes i veckan från deras kommande album "Röd", tänkte ja; "dax att ge bandet en chans till". Så jag lyssnade. Och lyssnade. Jag förstår verkligen att folk gillar det. Och ja lovar, ja försöte verkligen! Men det är... tråkigt. Det är trygga Kent, lungt & melankoliskt. Aldrig felspel. Kanske där problemet ligger för mig.Pretantiöst
och ansträngande att lyssna på. Som allt annat ja hört av dem


                                
Om Du fastnade för EELS ska du veta att den 18 januari släpper de nytt! "End Times" ska plattan heta och det blir deras 8e.

Händer det något kul i veckan? Jag är ledig nästa vecka för att läsa på till mitt projekt arbete, Gaahh.. va mkt det är! fast väldigt spännande-> Baader-Meinhof ligan, is the dealo!


Kassett v.43 "there ain't no need for ya" (straight to hell)

Iband går livet käpprätt åt helvete. Och ibland går livet som en dans. varför inte lära sig dansa & bränna käppen?

Vackert folk idag bjuds det på bevis till Clash genialitet i form av "Rebel waltz", Gitarr Guden Django Reinhardt, de avundsvärda garageprinsessorna Vivian Girls  och lite till.


MusicPlaylistRingtones
MySpace Playlist at MixPod.com


Two time knock, one deadly chock

                                 EP16 nov.

Gårdagen var helt fantastisk, berättar sen! (och små glimtar genom nyckelhålet kan ni få:))
Arctic Monkeys nya, och udda,  video till "Cornerstone". Hurra för Arctic Monkeys kärlekslåtar!

 


va sa du skedde mellan igår och idag?Så imorron smäller det alltså- 
Jag blir 18! 
När 1000an blev jag så stor? När jag var liten minns jag att ja tänkte på att bli 18 och längtade så. Med benen i kors skulle jag sitta och lyssna på viktiga samtal- Affärer, det skulle vara min grej det, för rik det skulle jag vara! Och en riktig pärla dessutom! Smik & snygga kläder.Pojkvänner skulle bytas var dag. Världen skulle lyssna när jag talade. Kaffe skulle varvas med mineralvatten. Allvarliga blickar bytas. Gyllenbrun skulle jag vara året om. Dra dig i snabeln! och en hund! en hund skulle jag ha!

Nä vete fan vad jag hade för världsbild, måste varit helt bakom flötet. Inget blir som man tror. Stor är jag inte, men kaffe det dricker jag. Svart.


WHAT MAKES ME HAPPY

Finns det nått härligare än att hoppa i höstlöv med ett leende på läpparna? Den här låten är det.


Gamla Rävar, Blå Tåg & Amerikanska Turister

 Gubbe är nått att vara det!

Jag och lina är helt missförstådda och underskattade av våran tyska lärare. tragiskt. Idag gick vi o tramsade o snackade en ful blandning mellan tyska o svenska efter en äcklig thairätt. Men tro ínte att det kommer fram en gubbe, stört kool, och frågar "Kommen Sie auf Deutschland?" (kommer ni från tyskland) HA! skol tyskan kan klia sig! (all the teachers are vampires/A.M)

                                         
Stina & ja drog in till mysigaste fiket i gamla stan. Plugg. Jätte bullar. Kanel/äppel te. Skratt åt amerikanska turister som disskuterade lebbar, turkiska killar och judar. Frös in på bara skinnet. Toa-monster. Mindes Last Shadow Puppets för(imorron) exakt ett år sedan.

Gubbar kan som sagt vara koola! Blå Tåget är ett gamalt proggband från -67. Idag e dom e rätt skrangliga, men fan proggen ljuder ännu. Blå Tåget skrev en låt som heter "Den ena handen vet vad den andra gör". jaha, den tänker ni. Men om ja säger "Staten & Kapitalet" kanske ni ropar hej!? Ebba Grön har gjort en cover av låten. Ofta brukar covers bli lama, misslyckade försök att göra en bättre version av en redan bra låt. Ebba Gröns lyckas, utan tvekan.
Men Blå Tågets pricksäkra sparkar mot samhällets orättvisor skiljer sig inte mkt från punkens. Och humor har dom.

Blå Tåget- Den ena handen gör vad den andra gör(Staten och kapitalet)


Swim Until You Can’t See Land And Die A Miserable Painful Death Among The Plankton

Folkrock är ljufligt nu på hösten & musiken matchar lövens färger bättre än något annat. Frightnend Rabbit får gitarren att skratta sig lycklig och frasen ‘Swim Until You Can’t See Land And Die A Miserable Painful Death Among The Plankton’ är fan århundradets bästa!

Frightened Rabbit – Swim Until You Can't See LandGIGGELIGIGGELI (quagmyer)

 

Levande eller död, var hälsad!

jag sitter och nördar framför datan med min kompanjon, stinberg aka ess eller annat fakkat namn. Vi försöker hitta en bild på när Beatles är i Indien och spelar, vad vi nyss lärde oss, Didgeridoo. Det måste vara världens mest värdelösa instrumet.


IBLAND funkar fan inget.


Tjollahoppsan sa!
 
Engelska radiokanaler är sjuuukt mkt bättre än alla mes kanaler här i Sverige. Kruxet ligger i att man inte får lyssna på dom om man inte bor i UK, Men mig kan de inte komma undan. Muhaha lyckades nässla mig in i systemet, hacker alá Lisbet Salaner(ok så avancerat var det inte, men kan ju låtsas)
Så nu sitter ja o lyssnar på Arctic Monkeys, Verve, Kasabian, Kings Of Leon o annan britpop. Molta bene!  


Snacka lite me Julian Casablancas över telefon idag, han berätta att nya skivan kommer att ta som en blandning mellan Thin Lissy & A-ha. Skivan e på på gång, men låååångt från klar.  Han slängde på luren när ja fråga va han använde för tandkräm.

EFTER HÅRMASSAKERN


Electric Eel Shock

Om jag skulle tippa på nästa stora musikland, så skulle jag säga Japan. solklart! I sin egna lilla bubbla har landet blandat ihop västerländsk kultur med sin egna. Tokyo, är nästa NY. 

Just ifrån Tokyo Kommer ett band kallat  Electric Eel Shock. Det är 3 stört koola, hardcore grabbar som lirar metal utblandat med mer klassisk rock. Om Black Sabbath skulle strula med Nirvana skulle magin låta ungefär såhär. Dom här snubbarna är fan farliga!

Electric Eel Shock - ROCK & ROLL CAN RESCUE THE WORLD


Kassett v. 41 :) "Pure Smile"

Hej alla barn, nu blir det barnprogram! Se va tant Vendela trolla fram: Ett kassettband!
Jag misslyckades totalt med att få in den här fina gröna kassetten i layouten, så jag postar den så här ist! Varje vecka ska jag försöka ge er en liten present i form av en liten kassett med låtar som genomsyrat veckan, kanske en ny fräsh dänga ni borde höra, gamla godigar eller bra musik som fångar atmosfären den veckan.


MusicPlaylistRingtones
MySpace Music Playlist at MixPod.com

Tryck på den så börjar den spela, och låt byter ni i mitten, till höger på "byt knappen" Ni fattar nog gallopen!

Vad säger ni, låter det bra?
 
PS. var det någon som gick på Fleetwood Mac, Bob Hund eller Green Day i helgen? kanske någon annan mysig spelning eller, liksom jag & Lina dropade in på Mando Diaos skivsignering på Bemgans?

Glass till Folket! :)

VEckANs B-B-b-bAnD: THE GIRLS

Nu börjar ja med de här igen! Bandet The Girls ryker det om för tillfället. Kritikerna har hyllat deras skiva "Album" i höjd med molnen. Publiken älskar dem & jag har fallit ned i Girls gropen likaså!(and i like it!;P)


Bandet kommer från San Fransisco och består av duon Christofer Owen & Chef J R Whit, liknelserna till Everly Brothers har nog varenda jävla kritiker på planeten pekat på. Jag tycker ävan att man ska nämna Buddy Holly (hör ""Big Bad Mean Mother Fucker" bara ja som tänker "Peggy Sue"?)
The Girls har ytan av glad retro-surf men döljer en mycket djupare, och sårad, sida som kan förklaras av Christofer Owen underliga uppväxt i sekten Children Of God.
Kanske skulle det låta såhär om Glasvegas kolliderade med Black Lips?!
I låten "Hellhole Ratrace" fångas själva andan av bandet upp i refrängen "i dont want to cry my whole life through/i want to do some laughing too/so come on, come on, come on, come on, laugh with me"
Det mörka möter, och övervinns, av framtidsoptimismen och klockren ironi. Duon förmedlar även vikten av gläden i det lilla. Just det- livslusten- det enkla, handlar flera av låtarna om; "Lust For Life" är väl bästa exemplet.  

Myspace

Girls -Lust For Life

Aaron Brown filmar som en GUD!

THIS IS A PUBLIC ANNOUNCMENT, with speeeeeed


Morgonsolen lyste oväntat varmt imorrse, så ja fick ett ryck och sprang en joggingrunda(!) Det var nått nytt under solen så att säga, jag har fan inte tränat sen årsskiftet, och det märktes. Nu känner jag mig stolt över de 2-3 km ja sprang haha- Marathon här kommer jag! (ok ja lovar att en rullatorkärring kunnat gått förbi mig, men: nu, nu kan inget stoppa mig! muhaha)
Egentligen tycker jag att träning är jävla överskattat; "åh, ta en jogging tur så blir du frisk & bränner fett. Blodomloppet, hjärtat.. bllabla" Det är mest bullshit om jag får säga det själv eftersom att det alltid är sportfreaksen som är skadade, bruten fot, arm, hand, näsa buhu(..) medans dom lata jävlarna är friska som nötkärnor.

Skönaste jogging-låten en solig höstdag-  Vampire Weekends cover på Fleetwood Macs "Everywhere"


THIS IS A PUBLIC ANNOUNcMENT :Jamie T har ställt in hela sin Europa turné, alltså blir det inget debaser för han i höst :'(


PANNKAKSTÅRTA PÅ PETTSON & FINDUS VIS

 dehär e vi de. s skötte findus jobb, pannkaks slungarn. snygg toffs mitt på skallen. både pettson & ja har hat. och e halvblinda. fint förkläde. feminint värre. 

Stina cyklade nyss hem i kylan från vår asbästa pannkakskväll. haha vi är så konstigaxD hon har även kirrat blogg idag. barbazoo.blogg.se den e rätt retard men värd att kollas in ;D

Några andra freaks är de glada indiepopparna i Holloways, de ska släppa ny skiva "No Smoke-No Mirrors" Smakproverna på deras myspace håller inte riktigt samma klass som låtarna från förra skivan. Men dom en drös tunga glädjebomber iaf! så här låter låten Jukebox Sunshine::

Adam Green ger iväg gratis låt


Adam Green ger iväg första låten från hans kommande skiva "Minor Love" (11 januari)på hans hemsida www.adamgreen.net 
Pressmedelandet skrivet av han själv lyder:
"The album showcases a tender side of the often arrogant and emotionally unavailable bully/singer. In a total state of isolation, Green attempted to play nearly all the instruments on the record, due to incurable social phobias which plagued him. Sometimes a slick session musician, like Rodrigo, was tolerated in the studio... however no women were permitted into the studio at all, because of Green's attempts to pursue a bisexual lifestyle"

Haha han e skön! xD Och hans mörka röst får vilken tjej som helst att känna pirret i magen. Ett Velvet underground-sound vibbrerar skönt,  med en poppigare underton.


There Must Be Something Wrong With My Mind

Skepp O'Hoj ni ljuva väsen! :)
Jag skulle vilja vara helt politiskt upplyst, kunna alla ideologier utan och innan och veta precis vad jag står för. Visst har jag vissa grund värden, men många gånger blir jag bara helt paralyserad och vet varken ut eller in. (stava är en annan grej jag vill bli bättre på haha) Tycker ni att ni har koll på era åsikter? eller bryr ni er inte ett skvatt om sådant som politik?

Men en sak som förbryllade mitt tänkande klot idag på bussen hem är varför Metro skriver åtskildiga sidor om mode och annan nonsens, medans en jävla tragedi som detta står såhär kortfattat;
""Fyra byar i det skalvdrabbade området kring Padang på Sumatra i Indonesien kan förklaras som massgravar.".. jahapp, så var det med det. nu bläddrar vi vidare. Hur var det nu med modeveckan i Milano? bra! där var det! 2 hela uppslag om det. perfekt!"
Nitskärp hit, lårstövlar dit. blahblahblah! Metro kan fan ta och gräva ner sina jävla lårstövlar,chanel-parfymer och annan skit som dödliga ändå inte har råd med, och börja fokusera på vad som är viktigt. 1 miljon frågan lyder; Chloés höstkollektion eller männsikoliv? Chloés höstkollektion eller männsikoliv?

Men jag ska inte rulla tidningen för mkt i skiten. Dom tipsade idag om Brothers Of End som är en 3 mannagrupp där medlemarna, vilka är barndomsvänner strålat samman från band som Cardigans och Mattias Areskog. I denna låten, "Why" sjunger dom i stämmor. Det är en vacker drömsk gitarr-låt. Samtidigt som den påminner om Cardigans musik känns den väldigt osvensk(vettefan, men börja tänka påOasis konserten i vintras )

Brothers Of End- Why


Filosofera mera ska jag göra nu! puss!

can we do it?

 
"It's a man's world" sjöng James Brown. Tack och lov så är samhället inte kvar på det här stadiet iaf.

När tankarna dras mot koola brudar måste ni höra anti-rasistiska låten Strange Friuts av Billie Holiday.

 

I Cried For You tykcer jag är en av hennes bästa låtar, strange Fruits är en "måste-ha-hört", fast den visar inte riktigt vad Billie Holiday går för. Åh sådan fantastisk saxofon!

roe roe roe your boat ♪♫ ♬.


Godagers! Alleman ombord? hoppas det :)Nu e det fan bevisat! musikfan är fan galna! Engelska musikfestivalen Glastonbury (aka festivalernas festival) sålde ut alla biljetter till nästa års festival på 12 TIMMAR! det är helt sinnes! ett begränsat antal kommer att släppas om typ en månad, så håll ögonen öppna om du vill dit nästa sommar!


Brittpop/folk bandet I am Kloot arbetar på nytt album som ska vara klart tidigt nästa år. De sammarbetar med Guy Garvey & Craig Potter från Elbow.Jag hade inte hört bandet för några min sen, men dom e ruskigt bra! lyssna här nedan.


The Maccabees har gjort en ny version av deras låt "No Kind Words" med Roots Manuva. De vette fan när fans får höra den, men snart säger som. Låten e snuskigt bra som orginal, den kommer krypande och jag kan verkligen se den spelas över ett mörkt publikhav. märkigt! checka in den här: No Kind Words

I am Kloot- Titanic

Through the looking glass: THE FALL ♩ ♪♫ ♬♩ ♪♫ ♬.Tjock dimma
upptäckt! en mystisk 
"50 year old man" i musikmaskinen
en, två, tre abrakadabra
jag fann en guldgruva
Guldgruvan stavas- The Fall
The Fall bildades 1979 i uk, musiken brukar kallars post-punk men samtidigt är bandet känt för att svänga mellan genrer; rockabilly, jazzig punk, pop etc. Extrementelt kanske det skulle döpas av en genre-nörd.
Mark E Smith är den ända konstanta orginalmedlemen och bandet cirkuleras mer eller mindre kring honom. Sångtexterna är väldigt kryptiska; "abstrakt poesi med komplicerat ordspel" som kritikern Steve Huey skrev. Även skvättar av ironi smyger in i texterna.
Den berömde brittiske DJn John Peels favorit band var just The Fall och han beskrev bandet med dessa kända ord "They were  allways different; They were allways the same" Det beskriver bandets väsen mer än väl.

Bandet håller på än idag och ska i januari 2010 släppa sitt, hör och häpna, 28:e studioalbum "Our Future-Your Clutter"

SpotifySmakprovet: http://open.spotify.com/user/leja60/playlist/2rird7uZDYQjoFz0XviAir

The Fall- Industrial estate


Kuriosa:

¤The Fall har influerat en mängd musiker. Tex refereras de i Jens Lekmans fina låt Maple Leaves "And when she talked about her fall, I thought she talked about Mark E. Smith" (se spotify-listan)
¤Namnet kommer från Albert camus roman "Fallet"

BAD CASH QUATRET


BAD CASH QUARTET
 (Stinis titta hit, det här kommer du nog gilla!)

Bandet kommer från Götet och bildades 1994,  de var 14 bast och alla(minus en) gick i samma klass. Ur stereon dunkades Sex Pistols, Sonic Youth och, såklart, Broder Daniel. 

1998 släppte de deras första, utav 3, skiva. "Big Day Is Coming" från andra plattan blev en poppig hit i vårat avlånga land. Tyvärr splittrades bandet 2004, men musiken lever vidare och får en som svenne att känna sig sådär vidrigt varm i hela hjärteroten. 

banduppsättning:
Martin Elisson - Sång (hästpojken)
Adam Bolméus - Gitarr och sång
Kalle von Hall - Gitarr, keyboard och slagverk
Carl Stephanson - Bas
Jonas Lundqvist- Trummor

Bad cash Quartet. Too Bored To DieIbland, Alltid

Jag sitter på i soffan och undviker att tänka på den kommande mardrömsveckan aka 500 prov o inlämninar. Istället så har jag gjort en ny låt som låter irriterande likt "Sometimes, Always" med Jesus and Mary Chain. Jag har lyssnat sönder den under vecka, så det kan nog förklara saken. Annars då? Förälskat mig i hela Ziggy Stardust skivan (david Bowie) och även i den ska-rutiga Iggy Pop låten "Happy Man" från skivan Party. Musik gör mig till a Happy Girl. fyfan för ett liv utan musik.

Iggy Pop- Happy ManDen här låten har fått förfärligt lite uppmärksamhet. Grym!

hate is a burning thing

Äntligen är denna helvetes vecka slut! jävla skit skola, den har typ mördat min fritid & bränt ut hela klassen. blää! ikväll är det Horrornight med tjejerna som gäller, samt mycket gott o äta och dricka :)

 space got a new face
Nu hålles The Ramones boken "I Sleept With Joey Ramone" på att finslipas av författaren, och Joeys broder,Mickey Leigh samt Legs McNeil. Kanske ska den även hamna på filmduk.


Om ni liksom jag känner av konsterthungern kanske den kan stillas med Kings of Convienience(ursäkta stavning) nu på lördag.
Annars kan man ju börja tagga inför den 19-21 november då debaser ska stå för festival! Det är de Europeiska bandens  mångfalld som firas. Band som; Shout Out Louds, Das Pop & Delorian kan då skådas på scen.

Múm är ett exprimentaliskt band från de drömda islandskapen på Island, även de kommer att besöka festivalen.
Mum - The Island of Childrens Children


RSS 2.0