Mini-intervju: Pans Last Stand

Att finna bandet Pans LAst Stand som ett svenskt band är inte det ända som överaskade mig första gången jag hörde dem. Det unga bandet har med en pricksäker fingertoppskänsla fångat in ett chokerande bra sound som toppas av sångarens fantastiksa röst- lagom hes, lagom cool!
Musiken låter snarare som typisk engelsk indie rock, med dess karaktäriska fartiga poprock och musik som vill förmedla en känsla till folket.  Denna likhet med engelsk índie kan nog förklaras av att det är därifrån deras inspiration kommer, med band som Libertines, DPT som influenser. De blandas med en perfekt dos av svensk indie som Mando Diao och Ceasars!
Det kan inte bli annat än oslagbart! 


Musiken får mig att tänka på trasig romantik och längatn efter att  finna något mer, ungefär som The Libertines musik som beskrivs som "en smutsig kärlek till livet" av gitarristen Nikki. Kunde inte ha uttryckt det bättre själv!
Att de 5 killarna i bandet bara är 17 och 18 år var nästa överasking eftersom att musiken är väldigt mogen och proffsig på ett slarvigt sätt. Men ännu mer att de bara spelat tillsammans i ett år!

Trots att bandet innehåller alla ingridienser som krävs för bra musik, så är inte bandet kändare än att de bara spelar i sin hemstad Karlshamn. fy fan va jag vill bo i Karlshamn NU!!!

Här kommer intervjun med PLS:

*Varför ville ni bilda ett band?
Tjaa, det började med att jag, herman, pontus och hampus lirade tillsammans och sedan kom Ajdin in på trummor. Varför vet jag inte riktigt, vi har väl alltid velat göra det känns det som.

*Vad handlar er musik om? ..
Olika saker, mycket handlar om att växa upp i en liten stad där alla vet vem man är och vad man gör och på så sett får man inte mycket frihet, ungefär. sen har vi såklart låtar om kärlek.

*Vad e ert mål med PLS?( vart är eran dröm att slå igenom osv)
tja, vårt mål är väl helt klart att slå igenom och nå ut med vår musik till folket

*Har ni något skivbolag på gång?
inte riktigt, men nått skivbolag från england ville ha med oss på nått compilations album. får se vad det leder till.

*vad är bra musik för er?
Det är väl olika för oss alla, men för mig(nikki) så är bra musik, sån musik som skakar om en och gör att man känner något. Om det är lycka eller har eller sorg spelar ingen roll, så länge man känner nått. Det är bra musik. Musik som rycker tag i en.

*Vad i Libertines musik inspirearar er?
Framför allt den romantiken som deras musik förde med sig, en slags smutsig kärlek till livet.

*Vad är det roligaste med att spela i PLS?
Att spela tillsammans helt enkelt :) det är det roligaste.

*Vad är era planer för 2009?
Vi har några spelningar på gång nu i januari/februari/mars, men några riktiga planer har vi nog inte. Vi jobbar hårt hela tiden med att få ut vår musik, så allt kan hända.

PANS LAST STAND- SOAP


Vill du höra mer gå in på  www.Myspace.com/panslastsatnd eller hemsidan www.panslaststand.com

Kommentarer
Postat av: bella

yo!

bra skrivet vendiz, PLS låter ju grymt bra! trots deras ålder så verkar de mycket äldre, de får se till och fortsätta på sammma sätt så lär de väl nå ut till en större publik! (:

2009-01-10 @ 19:42:27
Postat av: Christina

Coolt att du fick en intervju!

Tänk om de blir mega-kändisar :O ;)

2009-01-10 @ 20:45:33
Postat av: Lina

Coola grabbar. Om ett år står popoholic och PLS på samma scen :D



Förresten: PLS = Peace love (under)standing!

hihi :)

2009-01-13 @ 19:55:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0