LEGEND: Hasil AdkinsHasil Adkins, eller "The Haze" som han också kallades, föddes 1943 i staden Boone County, West Virginia. Eller det tror man ialla falla att han gjorde, det är ingen som egentligen vet när han föddes, och precis som det är frågetecken kring hans födsel, så är det frågetecken kring hela hans uppenbarelse.
Hasil bodde i Boone County hela livet, gick bara i skolan i fyra dagar och hade heller aldrig något jobb, förutom som musiker, vilket iof räcker gott och väl det- specielt när man påstår att man har en repotoar på 9000 låtar!

Musiken kategoreras som R'n'R, blues, country men han räknades i hopen av rockabillies när tiden begav sig. The Cramps sägs vara omåttligt influerade av denna enmannabands snubbe. Och för att tala om enmannaband! Han var typen som spelade gura och trummor samtidigt, och det gillar vi! 

Förövrigt då? Han var orsaken til att skivbolagt Norton Records bildades, efter att grundarna hade publicerat en artickel om Hasil i tidiningen Kicks 1989. Det blev en jäkla uppståndelse kring hans musik, och de bestämde sig för att återsläppa den. Han var även en pioneer till Psykobilly:ns födelse.

För att avsluta historien om killen som hette Hasil Adkins så släppte han ett helt album om.... Kycklingar! kallat; Poultry in Motion.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0