Adam Green, Hornstull Strand 13/2-10

Publiken är en ung men blandad skara. Ljuset är ovanligt mättat. Kanske är det rökmaskinerna. Hornstull strands scen står tom och publiken inväntar Adam Green under rop och halv entusiastiska stön. Adam Green är den ena halvan från det legendariska NY bandet Moldy Peaches. 2002 släptes hans första solo platta och där efter har fem andra härliga plattor ploppat upp i skivbutikerna. Men det är hans senaste fullängdare- Minor Love- som han har kommit till Sverige för.

2010-02-13 - ADAM GREEN från Strand
Foto: Olle Kirchmeier, rockfoto.nu


Strax innan klockan 23 stiger han upp på scenen. Eller förlåt mig; snubblar han upp på scenen
. ”Cigarette burns forever” är intro låten och halvt igenom den kommer han på att han faktiskt ska sjunga också. Han bjuder på en fylledans och faller ner i publikhavet. Han hånglar upp småflickorna längs fram.


Upp igen! Dags för nästa låt! Han sjunger några rader men bjuder snart igen på den avancerade extacy-dansen; Fladdra med armarna, hoppa sidleds, klia sig i skrevet, dyka ut i publiken. Oh, vilken show! Men han glömde bara bort det alla var där för; musiken. Hans band ökar tempo för att täcka över hans misstag. Bra och äldre låtar som ”Gemstones”, ”Drugs”och ”Emily” förvandlades till knappt igenkännbara, ordlösa monster.


Det svider när en artist man tagit till sig visar sig vara ett arsle.
Jag tar det personligt. Röjiga konserter är det bästa som finns, efter kulglass, men det här är inte röj. Det är tragik.


En del av publiken går, men de flesta står kvar. Mot slutet av konserten blir han bättre och sjunger si sådär 3,4 hela låtar, där ibland ”Baby’s Gonna Die Tonight” och ”Jessica”.   Han lyckas avsluta konserten med ett förvånansvärt fint framträdande till låten ”We Are Not Supposed To Be Lovers”. Han kompar den med gitarr, vilket nästan krävde en applåd.  


Hur kass Adam Green än var under den här konserten ska det påminnas om hur bra och fin hans musik faktiskt är.
För er som inte hört Adam Green så är sanningen den att hans röst är i klass med Iggy Pops och hans låtar underbart flummiga och originella.


Kommentarer
Postat av: essipessi

jag är glad att du skrev till det sista stycket. resten vill man ju helst glömma...<3<3<3<3<3

2010-02-14 @ 21:24:52
URL: http://barbazooo.blogg.se/
Postat av: visios v

jao ja vet, men kan ju heller inte säga att den va bra, för det va den ju inte direkt:P men musiken lever vidare.



hjärtan!

2010-02-14 @ 21:35:07
Postat av: Anonym

jag kan inte låta bli att bli lycklig när jag lyssnar på miss li. hon är ett lyckopiller. upptäckte det häromdan:)

2010-02-14 @ 21:45:46
Postat av: Limpish pimpish

jösses Amalia. Stajn berättade lite på t-banan också. Han verkade ganska uppe i det blå. Sånt är så jäkla trist när det är någon man verkligen diggar för då önskade man bara att man kunde få spola tillbaka tiden och glömma att man inte ens sett den för att behålla den fina illusionen......



Vad fina musikresensioner du skriver förresten Vendi! Musikjournalisten ÄR PÅ G!!!!!! :D

2010-02-14 @ 22:41:51
URL: http://babbelburken.blogg.se/
Postat av: v

Miss li e sannerligen ett lyckopiller! :D



limpan: i knöw, håller med för allt jag äger och har, men nu kan man ju intala sig att det bara va alkoholen(pillerna?) som talade, och att det inte är så han är för 5öre. (?)

Och TACK, vad glad jag blir för att du gillade den:D:D

2010-02-14 @ 23:14:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0