Leeds Festival 2010, THE LIBERTINES


foto: bbc.co.uk

Om du drar tillbaka klockan 2 dygn, exakt två dygn så ser du ett folkhav. Ett elektriskt folkhav. Solen är påväg att gå ned och inom fem minuter kommer bandet som gett vår generation något kul att tala om kliva upp på scen. "Libertines- The Rock'n'Roll story of our generation" skrek huvudrubriken på tidningen nme ut för några veckor sedan. Mycket ligger i det. Vi fick inget Beatles, inget Clash och inget Nirvana. Det närmsta vår generation kan komma drömmen om ett äkta rock'n'roll band är The Libertines.

Gary befinner sig nu på scen. Carl, Peter och John kommer därefter. Publiken brister ut i ramaskri och alla tappar fattningen när startskottet (förkroppsligat; Horrorshow) ljuder över fansen. Efter det minns jag allt som genom ett berusat moln.

Spelningen blev en välplanerad och välplacerad hitkavalkad, utan spännande utspel. Koncentrationen låg på att klara av en hel spelning utan tappar, den första (näst första) spelningen tillsammans på sex år. Spelningen blev sammanhållen och utan några felsteg, vilket är helt förståligt när de har pressen från en hel musikvärld och 80.000 förväntansfulla personer i publiken. Pete och Carl delar mick och kramar om varandra, precis som på den gamla goda tiden. What became of the likely lad var strålande vacker och slåendes sann, om man tänker på vad deras magiska vänskapsrelation har genomlevt under de senaste sex åren. Bandet handlar inte bara om musik, det handlar också om äkta vänskap. Därför var återföreningen mer än musik för de helhjärtade fansen. De, precis som Pete och Carl, tror på drömmen om den magiska vänskapen. Att man kan bli sammanbundna förevigt. Det blev återföreningen ett bevis på. 

Det blev en magisk, historisk, nostalgiskt spelning. visst hade jag hoppats på mer blod, svett och tårar, mer rock'n'roll. Men innan vi får se det måste Libertines få gå in sina gamla, skrumpliga Albion uniformer. 


'Horrorshow'
'The Delaney'
'Vertigo'
'Last Post On The Bugle'
'Tell The King'
'Boys In The Band'
'Music When The Lights Go Out'
'What Katie Did'
'What Became Of The Likely Lads'
'Can't Stand Me Now'
'Death On The Stairs'
'The Ha Ha Wall'
'Don't Look Back Into The Sun'
'Time For Heroes'
'The Good Old Days'
'Radio America'/'Up The Bracket'
'What A Waster'
'I Get Along'


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0