Kan musik sina?


Jag har funderat över en sak. Tänk om alla melodier skulle ta slut, att det inte skulle finnas flera låtar, att alla notkombinationer skulle vara skriva. Kommer det komma mer revloutionerande musik, som 20-talets jazz & 50-talets rock'n'roll? Tänk om musiken skulle ta slut! "All good things come to an end" är ett känt faktum, t.o.m för Nelly furado. Om något så evigt som solen kommer slockna, kommer även musiken att göra det?


Kommentarer
Postat av: scratch_perry

Hade samma fundering för bra länge sedan då det kändes som om allt stod i stå. Det extra tragiska i sammanhanget var att detta inträffade exakt samtidigt som de vedervärdiga pojkbanden stod på sin absoluta höjdpunkt. Jag var ärligt oroad över att årtionden (eller århundraden) av musikhistoria utmynnat i att vi nu för alltid skulle få lyssna på Boyzone och liknande. Tack och lov verkar kreativiteten inte ha några gränser. Och man kan alltid förbättra redan väletablerade melodier. Som Peter Tosh (inspirerad av den gamla musikaldängan) "Anything you can do, I can do it better, I´m the toughest"

2009-09-09 @ 16:32:59
Postat av: veve

Fint formulerat! Ursh, om musikhistorien skulle slutat med pojkbandens övertagande skulle det vara ett rejält sorgligt kapitel. Hoppas verkligen att musiken kommer att utvecklas under lång tid framöver!:)

2009-09-11 @ 08:05:32
URL: http://vendelasmusik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0