jag önskar att jag hade en klocka

Just i denna stund känner jag mig allseles bubblig av lycka. Det är mörkt ute och dessutom natt. Jag har ett hem bo i och en familj och vänner som jag älskar högt så högt.
Jag skrev nyss de absolut sista orden på min universitetskurs och jag känner mig mer förvirrad här i livet än aldrig förr, men jag ska gå in i denna tornado av känslor med förhoppningen av att det hela kommer sluta på den soligare och också ljusare delen av världen. Jag vill sjunga om en sång som "jag borde sjunga på morgen och på kvällen" och "om jag hade en hammare" i den oerhört smilbandsböjande låten nedan, med några av de finare protestmusikerna- Pete Seeger och.. eller jag stannar nog med att bara nämna Segeer för om jag skulle säga att jag hört talas om Lee Hays tidigare skulle det vara en fet lögn, och lögner bör man undvika så gott det går, även om det slinker ut en eller två ibland. Helt vita lögner i sådanna fall- självklart:)
Jag har hört att det mänskliga medvetandet är påväg in i en tid av förändring, och vad jag har hört så låter det som att det stämmer på det flesta. Men det är ju farligt med sådant som stavas generaliseringar. Generaliseringar är nog grunden till flera av de klassificerat fulare och grovre problemen, brotten och stridigheter som mänskligheten åskaffat sig. Men det är nog också en generalisering.

Nu hoppas jag att kvinnliga LO-yrken får en likvärdig lön som mansdominernade LO-yrken, jag hoppas att solen tittar fram genom molnen lite mer för jag blev så glad när den gjorde det sist och jag hoppas att allt löser sig till det bästa. God natt, och lyssna på låten under (det är värt det!) jag gör det nu(för 8e gången i rad!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0