Brian Jonestown Massacre på Slussen

2010-05-08 - THE BRIAN JONESTOWN MASSACRE från Debaser Slussen
foto: Viktor Wallström, rockfoto.nuBrian Jonestown Massacre var bland det vackraste jag sett! Anton Newcombe är gudsförklarad i mina ögon. Bandet turnerar i samband med deras senaste fullängdare "Who killed sgt. pepper?" som släpptes i februari. Plattan är inte lika bra som deras tidiga plattor, men samtidigt bättre än 2008as "Just like kicking Jesus."

Kvällens DJ var självaste Anton Newcombe, och jag inte riktigt låta bli att fråga honom en sak jag funderat i och med "Who killed sgt pepper?". I sista låten på plattan, "Felt Tipped-Pen Pictures of UFOs", hörs den världsberömda intervjun med John Lennon när han säger att Beatles är större än Jesus. På plattans framsida ser man en plågad bild av Jesus med törne runt skallen. Likväl heter skivan "Who Killed sgt. pepper?" Alltså; vem dödade John Lennon? Precis som jesus var "räddaren" under 0talet var musiken och speciellt John Lennon räddaren under 1900talet. Båda blev mördade! (okej jag tänker för mycket.)
- Så herr Newcombe är det något samband? Någon bakomliggande mening med detta?
- haha, I just think strange.
okej.

Konsertlokalen var svettig och förväntansfull när det ödmjuka förbandet Sparrow and the Workshop körde sitt set.
Runt kl. 23 kliver BJM upp på scen och det värmde att se att både Matt Hollywood och Joel med hans tamburin var tillbaka.

Hit efter hit levererades med "Got my eyes on you" och "Going to hell" som favoriter under den drygt två timmar långa spelingen. "Not if you where the last Dandy on earth" blev konsertens höjdpunkt med ett fullt debaser slussen som sjöng med och  klappade i takt. Stämningen var god och bandet leverarade på högsta nivå utan att missa en endaste ton. Antons perfektionism lyste igenom när han började klaga på ljudet, men det ska vi vara glada för. För Brian Jonestown Massacre skapar en unik wall of sound som sätter hela publiken i trance.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0