Young Lords

 SOLROSOR.letar de efter den 5:e medlemen?

Young Lords är ett New York band vars musik låter som en tyngre country rock. Om du tänker dig en mix mellan Brian Jonesstown massacre, The Fratellis och Rolling Stones så har du hittat---> Young Lords.  Lyssna på deras låt Pretty Little mess på deras Myspace sida så fattar du nog vad jag menar http://www.myspace.com/younglords 

Namnet kommer från en Puerto Ricansk orgtanisation som strävar efter frigörelse från USA. Bandet har blivit rejält sågade för det på deras videor på You Tube, eftersom att vissa tycker att de snott något från Puerto Ricos historia o lalala.

Killarna i bandet lärde känna varandra i New School University i NY och tänkte först spela country musik, men märkte att det var så mycket  roligare med rock. I oktober i år så släpptes deras först skiva Rodeo Songs, som man kan köpa på dears MySpace.

Jag älskar i alla fall sångarens, Blair Van Norts,  coola, något dryckna sydstats röst som påminner rejält om Dylans, men ist för Dylans lungna aukustiska låtar så drar 5-mannabandet igång ett sjukt skönt sound, som känns inspirerat av 60-talets Velvet Underground men med rockigare guitarrsolon  och trummslag och "rock`n`roll" texter= BJM i känsla och röst + Fratellis rock pop i melodierna.

BTW, en av låtarna ("Hail MAry") börjar precis som, min just nu favorit låt med, BJM-"waisted away"

Här kommer bandet första video,
Young Lords- Down so Long



ME LIKE=)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0