KASSETTBAND v. 44: Wilderness

Flyttfåglarna flyger i långa V:n på himmlen. Jag vill vara en i ledet. kanske den andra förväntnings fulla på V:ets högra vínge. Jag vill stämma in i deras sång. Känna känslan. Vi ska till nått varmare. vildare. mer exotiskt. Först och främst vill
jag vara fri.

Detta speglar veckas kassett; Wilderness.
Beatles var tidiga med sina musikaliska utsvängningar och i "Eleanor Rigby" känner man hur de börjar slita i musikreglernas koppel.
Yeasayer's "Wait for the summer" flätar in naturen på ett sätt som de malplacerade indianerna på kungsgatan gör. Afrika är i sikte!
The Doors började precis som Beatles göra vidare svängar med musiken. Deras 3:e skiva "Waiting for the sun" är oerhört vacker, instrumentel och framför allt; exprimentell. "Wild Love" stampas, klappas, skallarorms skramlas och kämpas fram.
Fever Ray är i hetluften allt oftare. Hon exprimenterar med luddiga melodier och rösten är lika trollsk som en mossig skog.  
Kraftwerk är på omslaget av MOJO denna månad. Bandet har skapat en milstolpen med deras exprimentella, industriella, electro musik. Över molnen svävar jag med "Radioactivity".



MusicPlaylistRingtones
MySpace Music Playlist at MixPod.com

PS. Fåglar är naturens juveler


Kommentarer
Postat av: Buddha

Kul fakta, de "malplacerade indianerna på kungsgatan" finns även i Italien, Frankrike och Spanien =) (och ser likadana ut och spelar samma musik på liknande gator)

2009-10-28 @ 15:51:00
Postat av: vev

haha aa och dom e lika malplacerade överallt. stackarna. fast dom e lite balla också, en gång såg jag en "gatu-indian", fast nu på gotland, som hade ett fakeat örnhuvud på magen xD

2009-10-28 @ 20:19:47
Postat av: Limpan

Hörde på P3 att Fever Ray lägger ner nu. Hon ska ha en sista konsert i LONDON sedan återgår hon till brorsan i The Knife :D :D

2009-10-30 @ 11:26:26
URL: http://babbelburken.blogg.se/
Postat av: Limp bizkit

här är låten :)

http://www.youtube.com/watch?v=tROiP1TUJRM&feature=related



fast med en annan snubbe den riktiga videon kan man inte HELLER visa här pga upphov och skit och den har inget ljud på youtube xD fast den har värsta KOOLA videon :P kolla själv fast utan ljud haha http://www.youtube.com/watch?v=qWLuqly6uCQ&feature=related

2009-10-30 @ 11:34:08
URL: http://babbelburken.blogg.se/
Postat av: vendellalal

oohh men the knife är bättre, så ingen sakada skedd liksom :P

2009-10-30 @ 13:23:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0