Oasis are Rock n Roll stars


Igår var det Oasis på kalendern! Shit va kul det var! JAg och Stina kom till gullmars runt 5 och så fick vi ställa oss vi söta signe, carro, sara och saras syrra hanna som stod väääligigt lång fram redan!=) Pulsen började bullta allt snabbare och sanbbare tiden vi fick så i kylan och vänta på att dörrarna skulle öppnas. Som tur var kom Lina, tony, anneli, jossan,lovisa o aleese förbi och hämta upp våra jackor så att vi kunde kuta direkt till scenen o skippa garderoben.  TAck<3

Vi hamna längst fram typ i mitten!!!!(=D) och förbandet Ceasars var faktiskt ordentligt bra, kände dock inte igen så många av låtarna men Jerk it out kan man bara inte ha missat, bästa av dem typ. De drog även iväg endel nya låtar från plattan Strawberry Weed som var gö bra!  Avslutande låten var från Teddybear STHLM, punk rocker vilket fick publiken vart de ville- EXTAS!
De var även grymma för de laddade publiken inför oasis med uppmaningar som "Vilka är ni här för att se?" -OASIS!
 "jag hörde inte riktigt.." -OOAASSSIIIIISSSSSSS!!!!xD

Väntan på att bandet skulle kliva ut på scenen var svettig och trång och vi förlorade vår braiga plats till en galen 20 åring som halv låg på oss under resten av konserten-Ussh! MEn jag glömde allt det när hela arenan börjar jubla och självaste Liam Gallagher står framför mig på sen med sina extremt långa polisonger och coola Napolieon jacka! KULT!
resten av bandet entrar scenen o de ser minst lika balla ut!

Några dagar konserten hade jag läst massa resentioner från Göteborg i tidningar då bandet hade blivit total dissade, därför hade jag tråkigt nog inte allt för stora förhoppningar på de här "moderna klassikerna" som jag trodde skulle vara som ett gäng reliker på scen.
Förtsa låten drar igång och kan inte riktigt koncentrera mig pga allt tryck och alla armar över huvudet men bandet kör sin grej och visar inte allt för mkt intresse för publiken. Skulle velat att de gav lite mer av sig själva, men de här va min första oasis konsert och det är kanske deras grej att bara gå ut och göra vad de ska liksom ,dom är iof runt 40 nu för tiden. Det hördes trist nog på musiken, allt lät nästan för perferkt som om allt bara spelades upp på en skiva och det var jäkligt trist. JAg hade hoppats på att det skulle hända något mer otippat och att det skulle vara lite mer energi på scenen.

Men det fanns några rejäla höjdpunkter som fick hela publikhavet att hoppa i takt och sjunga halsen av sig. Shock of the lightning var första höjdpunkten och då kände man för första gången var bandet är kapabla till att prestera på scen. Några låt nummer senare kom The Masterplan, Cigarettes and Alcohol och Morning Glory kom snart efter och var också riktigt bra!
Under Wonderwall så blev det allsång mem den var ganske kort och inte alls så bra som jag trodde de skulle göra klassikern live. Men det kan bero på att de hatar att uppträda den nu förtiden, enligt Liam G.

Men de allra bästa låtarna kom som extra nummer efter att publiken halv-lamt lyckats få tillbaka bandet igen på scen. Noel, om jag såg rätt, kom lungt in och spelade en underbar version av Dont look back in anger på aukustisk, jag får guåshud bara jag tänker på det! Hela publiken stod med ett stort leende och sjöng bort alla sina berkymmer.
Efter den kom Falling down som inte heller var så pjåkig, men det var efter den som min kvälls absoulta höjdpunkt kom och det var med´vackra Champagne Supernova- Perferkt längd och perfekt känsla i publiken. 1000-tals fans sjöng i kapp under minuterna som låten pågick och liksom i Dont look back in anger märkte Liam att han inte behövde sjunga utan att vi klarade av det utmärkt.
Konserten avslutadesa med Beatles låten Im the Walros, av våra kära beatlemanias. Hela Globen njöt!

En halv kass början med ett slut av klass! Nästan alla var vi nog överens om att Oasis är grymma, men kanske inte på toppen av sin karriär. Men vad ska man kräva? de har förmedlat så mycket och gett oss så många bra låtar genom åren att vi knappast klaga.

Lamporna tänds samtidigt som trycket lättar och man slapp en svettig armhålla i ansiket- Shit vad jag älskar konserter!
  

Kommentarer
Postat av: Ess

ÅH vad kul det var!!! Älskar också konserter :P Fint inlägg förresten. Puss och Kram ///

2009-01-29 @ 20:18:04
Postat av: Dennis

Oasis är ju inte speciellt roliga nu för tiden

2009-02-01 @ 13:36:56
Postat av: Patrik

Konserten var grym, även fast dem så klart inte är lika bra som för.

2009-02-02 @ 14:14:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0